rozdíl

Analogové, digitální, powermixy, D.J. mixy...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

rozdíl

Příspěvek od vitek_cz » sob 16. črc 2011 15:46:14

No,

zni to spise jako rozhovor inzenyru - teoretiku.

It's about the ear, not gear.

Neboli i s aparatem Behringer a dobrou kapelou udelate super zvuk.
A naopak i s Digico lze slyset peknej paskvil.

Sorry, ale o tranzistorech TLX83984723094 to vezne neni.

Tade
Nováček fóra
Nováček fóra

rozdíl

Příspěvek od Tade » sob 16. črc 2011 16:52:28

sry že sem píšu kraviny, ale o dabing filmu se dost zajímám chci to mít i jednou za práci ale porovnejte co je pls lepší: http://www.audiosound.cz/presonus-studi ... 2/d-72857/" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.profi-dj.cz/allen-heath-zed-r16-/" onclick="window.open(this.href);return false; a ještě http://www.profi-dj.cz/allen-heath-zed-428-/" onclick="window.open(this.href);return false;

sledge
Uživatel
Uživatel

rozdíl

Příspěvek od sledge » sob 16. črc 2011 17:33:28

vitek_cz píše:No,

zni to spise jako rozhovor inzenyru - teoretiku.

It's about the ear, not gear.

Neboli i s aparatem Behringer a dobrou kapelou udelate super zvuk.
A naopak i s Digico lze slyset peknej paskvil.

Sorry, ale o tranzistorech TLX83984723094 to vezne neni.
Je to spíš o tom, ževšechno má svá omezení - celkový zvukový dojem je tak limitován technikou, kapelou, prostorem a samozřejmě i zvukařem. To všechno udává jistý manévrovací prostor, kde bude ležet výsledek a nejde z toho vytrhnout jen jedinou veličinu :D .
Ale souhlasím, že i s relativně mizerným aparátem se dá udělat zvuk, který se bude dát přežít.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

rozdíl

Příspěvek od honza637 » sob 16. črc 2011 18:36:23

To já taky ... Ale proč z toho nevytřískat maximum? Někdo chce dělat průměr, někdo shit, někdo zas nadprůměr a někdo co nejlíp. To na každém z nás...
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

rozdíl

Příspěvek od Pavel Sedlák » sob 16. črc 2011 22:46:41

Ach jo !

To ale přece ví každý, kdo se v oboru pohybuje, že průměrný analog hraje líp, než průměrný digitál.

Ale nejde přeci jen o jednu šavli, ale o celkové možnosti a tady jsou digitální mašiny opravdu, ať se to někomu líbí, nebo ne, o velký kus dál.

Nejlepší nyní asi je digitálně řízený analog, ovšem cenově v oblasti Sci-fi.

Když se vrátíme zpátky na zem, tak bych taky vyškrtnul tlachání u piva v Táboře za účelem objektivního zjištění pravdy o analogovém a digitálním mixingu - to je prostě pitomost.
Tlachat můžeme, ale objektivní závěr z toho opravdu nevzejde.

Já možnost srovnání různých technologií mám a taky srovnávám a právě proto bych si NEDOVOLIL tvrdit tak jednoznačně to, co Ty, honzo !

Jak úžasně hrají KV2 záležitosti je kapitola sama pro sebe a každý se může celkem jednoduše přesvědčit například na aparátu pana Přívozníka, jak je to dokonalé - rozehrávání toho úžasného monstra někdy zabere několik hodin, přesto, že je v něm hafo dokonalých mnohamegahertzových převodníků.

Tvé příspěvky mi připomínají debaty pure hifistů nad nesmrtelností chrousta, nevnímaje, že za jedním rohem vrčí centrála, za druhým rohem je B Stage, mezi tím řve 10000 lidí a kytaristovi se na kabel moduluje vysílání rádia Jerevan.

V kontextu s praktickým zkreslením vlastních elektroakustických měničů vyznívají povzdechy nad zkreslením ve zlomcích procent převodníků jako povrchní znalost reality tohoto řemesla...

Ale to nevadí, od toho jsou fóra, aby jsme věci prohlédli ze všech stran :-)
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

patso offline

rozdíl

Příspěvek od patso offline » sob 16. črc 2011 23:47:40

No tak samozřejmě je pravda, že při živém hraní se o setinách procent zkreslení asi bavit nedá. Tam bych se bál skoro i jednotek procent.... V tom zase souhlas s Pavlem2

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

rozdíl

Příspěvek od honza637 » ned 17. črc 2011 0:52:44

Jo, ono to tak vypadá. Jenže každej komponent svoje zkreslení má, to se nasčítá a pak se nstačíš divit. Jo Pavle neber aparát pana přívozníka za KV2!! Jsou to s odpuštěním prasáci, aparáty stavějí špatně a vědí to. Zdroj signálu je pak kapitola sama o sobě. A k tomu zapojování nevím kde ty vidíš problem. Konektory jsou nezaměnitelné a připojují se jen basy a vrchy. Takže do každé bedny jde jeden kabel a případně další k druhé bedně (pokud je to kaskáda). Pak na přepínači zesilovače jen zvolit kombinaci beden a hotovo. žádnej "procesing", žádný pískání, žádný houkání a zkoumání. Hraje to perfektně a zapojeno je během chvíle. Jestli to někdo neumí nebo neví to je už věc jiná. Nemůžu si pomoct ale to propojení je udělaný aby to zapojil i debil.
Ale neboj, ten digi ovládanej analog neni až taková hudba budoucnosti:-D

K těm digitálum jsem přece taky psal že se jim nebránim. To co se moc nevnímá je řeč o kvalitě zvuku, takže pokud budeme hodnotit tu, tak dobrej analog nedohoní nejlepší digitál. Pokud se bavíme o skladnosti, rychlé použitelnosti, vybavenosti tak samozřejmě vyhraje digitál. Ale za cenu té degradace zvuku. Holt něco za něco.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

Petr V.
Uživatel
Uživatel

rozdíl

Příspěvek od Petr V. » ned 17. črc 2011 2:06:51

Tuhle argumentaci jsem slyšel prakticky ve stejné podobě u prodejců KV2, případně u lidí,kteří do Milevska dojíždí pro rozumy.
Ona je to v podstatě všechno pravda,kromě výkřiků typu,že Vi6 je tak na mluvené slovo,ale podávaná stylem,který má podvědomě vzbudit pocit ,že ty chyby a nedostatky jsou fatální.Tak to samozřejmě není,zvěstovatelé těchto pravd působí pak často směšně.
Kdysi jsem se byl podívat na předváděčce KV2 v Táboře , myslím,že se to tam jmenuje na Pintovce.Fakticky šlo o svolání obecenstva ku příležitosti obchodního jednání, majiteli KV2 s někým ze zahraničí.Předvádělo se několik systémů, vše hrálo velmi pěkně,až do určité hlasitosti,po jejím překročení aparát začal hodně nepříjemě vřeštět, nejmarkatnější to bylo u systému VHD.Když jsem toto nahlas o pauze poznamenal,tak jsem se dočkal dost nepříjemných pohledů některých přítomných.:-) V zásadě tam zaznívalo totéž co zde v několika předchozích příspěvcích.Byť šlo v první řadě o marketingovou akci zainteresovaných osob.
Technik by si měl uchovat zdravou skepsi, i u velmi zdařilého výrobku(zde myslím onu KV2), navíc vymyšleného v Čechách a nepřenášet marketingová moudra , coby pravou víru, na zbytek světa.

Martin
Administrátor
Administrátor

rozdíl

Příspěvek od Martin » ned 17. črc 2011 4:31:16

Děkuji všem přispívajícím.

Původně jsem chtěl toto téma připojit ke staršímu tématu "Proč analog a ne digital a obráceně", viz zvukova-technika-mixazni-pulty/proc-ana ... 55-30.html" onclick="window.open(this.href);return false;.
Ale po přečtení všech příspěvků konstatuji, že už jsem unavený z toho, jak je v poslední době takřka jakékoliv téma umláceno debatami o operačních zesilovačích (ano, vím - paradoxně toto téma o dig./anal. pultech, v němž si stěžuji, je k tomu vhodné), zkresleních a KV2 (nic proti) aj.

Téma proto zamykám a budu přemýšlet, co dál. Ale takhle ne.

Mimochodem Tade, Tvůj nadpis tématu "rozdíl" rozhodně nesplňuje požadavek, jak má správný titulek vypadat :evil:
viz pravidla-a-rady-k-provozu-fora-banner-n ... t1304.html" onclick="window.open(this.href);return false;
bod 3
asi banalita - žel ono ručně (jinak to nejde) upravit titulek dvaadvaceti příspěvků, mi zabere čas, který bych rád věnoval jinde.

Zamčeno

Zpět na „Mixážní pulty“