Připojení analyzéru + mikrofon
-
- Reklama
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Připojení analyzéru + mikrofon
... mmno, na to abys nasel vazebni kmitocet nepotrebujes zadnej nijak zazracne kvalitni mikrofon. Jinak kolega v praci ma Behringeruv ECM8000 zkalibrovanej od Spectrisu (zastoupeni Brujel and Kjaer) a svete div se krivka se temer nelisi od toho co je predtisteny na krabici.Jose1 píše:Já reagoval na synkův příspěvek, že používá RTA v PDA a honí to přes vestavěný mikrofon. Právě, to mě zarazilo.
Já používám taky měřící mikro Behr.. A předpokládám, že bude slyšet jakštakš rovně.
Máte jiné zkušenosti?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Dyť říkám, že není třeba se těch Behr.. bát, natož démonizovat.
A pokud to ženu přes PFL, tak k tomu, abych našel vazbu není snad ani měřícího mikrofonu třeba, ne? Pustím si do analyzéru výstup z pultu, který jde do vazby a tipoval bych, že tu frekvenci najdu snáz, než přes měřící mikrofon, který bere navíc hluk z okolí.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Spravne
, mas bod
. Respektive taky si muzes cuchnout postupne vsechna podezrela individua (myslim mikrofony) a odhalit vinika.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Návštěvník
Prosím o radu - tenhle pátek hrajeme v podniku Krásný ztráty, kde je dost mizerná akustika (vysoký strop, holé stěny, podél celé jedné stěny dlouhá řada oken). Chtěl bych poladit EQ pomocí nějakého software (Easera Systune ,nebo Smaart). Problém je, že nemám měřící mikrofon a ani se mi ho moc nechce pořizovat, neboť bych ho využíval jen velmi zřídka. Je možné provizorně nastavit EQ na růžový šum s nějakým normálním mikrofonem, nebo je to úplná blbost?
Pokud by to šlo, který z následujících mikrofonů by byl nejvhodnjší?
Dynamiky: SM57, SM58, D5, e835
Elektret: Behringer C4
Je mi jasné, že takovéhle řešení je jako vanička pod motor, ale pokud by to aspoň trochu fungovalo, dost by mi to pomohlo.
Díky.
Pokud by to šlo, který z následujících mikrofonů by byl nejvhodnjší?
Je mi jasné, že takovéhle řešení je jako vanička pod motor, ale pokud by to aspoň trochu fungovalo, dost by mi to pomohlo.
Díky.
Muzes se spolehnout na to, ze to fungovat nebude
Respektive k cemu ti bude graficke znazorneni neceho, co neni pravda? 
-
Návštěvník
Muzes se spolehnout na to, ze to fungovat nebude Respektive k cemu ti bude graficke znazorneni neceho, co neni pravda?
Nechci to na celkové doladění zvuku, spíš jen na znázornění vyloženě průserových frekvencí, které bych pak snáze vyřízl pomocí EQ.
Problém je, že když hraju na podiu, nemám možnost zvuk v PA dolaďovat za běhu. Kdybych si ale mohl dopředu vychytat dejme tomu 3-4 nejproblémovější frekvence, tak si na ně nastavím filtr s úzkým Q a podle potřeby je pak stáhnu.
V zásadě mi jde tedy o to pouze najít těch několik frekvencí, na kterých hrozí bezprostřední riziko vazby. Grafické znázornění spektra mě zas až tak nezajímá - zvuk si doladím podle uší.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... pokud to chces jen na zobrazeni vazebnich kmitoctu na RTA tak je to uplne jedno ktery. Nejcitlivejsi je Behringer C-4 ... volil bych ten.Návštěvník píše:Pokud by to šlo, který z následujících mikrofonů by byl nejvhodnjší?
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na vazební kmitočty stačí i vestavění mic v notebooku.
ale pro nějaké vážně myšlené měřaní je potřeba měřící mikrofon a taky je dobré vědět, co vlastně měříš.
ale pro nějaké vážně myšlené měřaní je potřeba měřící mikrofon a taky je dobré vědět, co vlastně měříš.
Dělám, co mě baví.
george_58 píše:Chlapi na ty NETbooky bacha, jsou to pomalé sráče. Já si to chtěl původně koupit na cesty, na ovládání Sabiny apod., protože s emi nechce tahat 17" noťase..No půjčil jsem si to od kamaráda na dovču, že to vyzkouším jak na tom chodí net a psaní mailů..a byla to katastrofa. Jede to jak nějaký starý 400MHz celeron.
PS: S ECM8000 se dá vhodnou orientací dosáhnout ještě vyrovnanější frekvenční charakteristiky, pouze propad na výškach (nad 15 kHz) bude výraznější, do 14 kHz se však dá dosáhnout tolerance +/- 1,5 až 2 dB.
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Easera SysTune a REW
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
a co tak Spectrum Lab