Zeslabovač
-
- Reklama
-
Gavue2
Zeslabovač
Zdravím, před časem jsem někde zaregistroval věcičku zvanou něco jako zeslabovač. Pořídíl jsem si před nedávnem aktivní monitory Tapco S8, ovšem ač mám externí zvukovku (je součástí midi kontroleru od M-audia), zrovna na výstupy tam nemám žádný poťák. Nepříjemné zjištění...
Nicméně mám dvě varianty: 1) pořídít jinou externí zvukovku 2) použít "zeslabovač", který mne celkem i zajímá. Kdysi jsem se bavil s člověkem, který takto řešil poslech z monitorů v domácím studiu. Tedy monitory v podstatě nastavit na max a zeslabovačem upravovat celkovou výstupní hlasitost. Mělo by se jednat o krabičku o několika poťákách pro bedny, sluchátka, aux,... Cena snad byla něco přes 2 tisíce a pouze vím, že to tahal z Německa, protože u nás se to údajně nedalo sehnat. Máte někdo s tímto zkušenosti? Může někdo doporučit nějaký produkt (i kdyby nebyl k sehnání v ČR)? Cenu vidím reálně kolem těch 2 tisíc korun. Díky
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
No tak třeba zvukovka Lexicon Alpha stojí do 2k a je to komplet zvukovka 2xin/2+2x out, symetrika, MIDI, atd. a má výstupní potenciometr
. Dokonce si na ní můžeš do zvuku z PC/NB i přimíchat mikrofon a třeba kytaru (takže takovej jednoduchej mixáček (hodně jednoduchej
).
Asi bych se nějakou krabičkou, která je dalším potencionálním zdrojem šumu, nezabýval.
Asi bych se nějakou krabičkou, která je dalším potencionálním zdrojem šumu, nezabýval.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
Gavue2
Zeslabovač
Díky za tip, zběžně jsem se na to díval a nevypadá to špatně. I tak by mě zajímali názory, jestli s tím má někdo zkušenosti. Někde jsem četl, že monitory šlapou nejlíp, když jsou vykouřené na max, ale samozřejmě hlasitost je snížená právě tím zeslabovačem. Svoje zkušenosti nemám, pouze jsem to četl....
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
Treba tohle ? :
http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52173229" onclick="window.open(this.href);return false;

http://shop.mediaport.cz/product_info.p ... d=52173229" onclick="window.open(this.href);return false;

Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
Myslím, že to s těmi odposlechy je blbost.
Odposlechy hrají nejlíp, když se do nich pouští jen to, co je fakt potřeba a namíří se tak, aby poslouchající slyšel a mikorofn moc nevazbil.
Útlumový článek je skvělý na kytarové aparáty, tam se mu říká brzda.
Můžete tavit lampy až do aleluja a pak si nastavit hlasitost na brzdě na přijatelnou úroveň.
Odposlechy hrají nejlíp, když se do nich pouští jen to, co je fakt potřeba a namíří se tak, aby poslouchající slyšel a mikorofn moc nevazbil.
Útlumový článek je skvělý na kytarové aparáty, tam se mu říká brzda.
Můžete tavit lampy až do aleluja a pak si nastavit hlasitost na brzdě na přijatelnou úroveň.
Dělám, co mě baví.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
Tady se mluví ale o studiových monitorech
.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
este existuje aj takato vec: http://www.tcelectronic.com/levelpilotstudio.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
a najviac mi sedi na popis toto: http://www.thomann.de/de/sm_pro_audio_mpatch_2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zbynoor
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
jinak se teda zeslabovac jmenuje atenuator... btw.
www.silentsound.cz www.silentsound.cz/tour - VW Crafter Tourbus
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
L-Acoustics, Yamaha CL3, Neumann, BSS, Shure, Sennheiser, Lake, XTA, LabGruppen, DBX, AKG, AlurSystem, Nivtec ...
Zeslabovač
Ale i studiové monitory by neměly vazbitTady se mluví ale o studiových monitorech.
Někde jsem četl, že monitory šlapou nejlíp, když jsou vykouřené na max.
-blbost, nesmysl.....nechápu proč by tomu tak mělo být.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
Gavue2
Zeslabovač
A bavíme se tady o nahrávání v domácím studiu nebo o výbabě zkušebny? O tom, že bedny šlapou nejlíp když jsou vykouřené na max jsem jen četl, ověřeno nemám. Nicméně myšleno je to tak, že potáky na monitorech jsou téměř na max a zeslabovačem si to můžeš hodit klidně na sotva slyšitelnou úroveň. Dále co se týká vazeb na mikrofon, tak já teda nahrávám všechno přes odposlech z uzavřených sluchátek. Pokud tedy vyloženě nebudu chtít mít zaznamenané přeslechy.
Zeslabovač
Frenku,
s těma poťákama máš sice pravdu, ale tady jde spíš o praktickou stránku věci. Ve studiu potřebuješ monitorovat při různých hlasitostech a lízt pro každou změnu volume dozadu k oboum monitorům není moc praktický. Navíc musíš oba poťáky nastavit stejně jinak si rozhodíš stereo imaging. A u levnějších monitorů nebejvá ten souběh poťáku nějak zvlášť dobrej, takže se stím musí laborovat (měřícím mikrofonem zkalibrovat obě bedny na stejnou hlasitost) a pak se takovej atenuátor hodí... (Znalí ať mě prosím nekamenují, vím, že i u levných atenuátorů to není s tím souběhem nijak zvlášť slavný; dobrý souběh bývá až u relátkovejch atenuátorů (jako třeba Cranesong Avocet) ale to už se pohybujem v úplně jinejch cenovkách)
A mimochodem s tou vazbou - pokud má umělec vytavený sluchátka ad nauseam může to při talk backu klidně písknout i přes sluchátka
(proto mají koneckonců lepší atenuátory s talkback funkcí automatickej DIM monitorů při talkbacku)
s těma poťákama máš sice pravdu, ale tady jde spíš o praktickou stránku věci. Ve studiu potřebuješ monitorovat při různých hlasitostech a lízt pro každou změnu volume dozadu k oboum monitorům není moc praktický. Navíc musíš oba poťáky nastavit stejně jinak si rozhodíš stereo imaging. A u levnějších monitorů nebejvá ten souběh poťáku nějak zvlášť dobrej, takže se stím musí laborovat (měřícím mikrofonem zkalibrovat obě bedny na stejnou hlasitost) a pak se takovej atenuátor hodí... (Znalí ať mě prosím nekamenují, vím, že i u levných atenuátorů to není s tím souběhem nijak zvlášť slavný; dobrý souběh bývá až u relátkovejch atenuátorů (jako třeba Cranesong Avocet) ale to už se pohybujem v úplně jinejch cenovkách)
A mimochodem s tou vazbou - pokud má umělec vytavený sluchátka ad nauseam může to při talk backu klidně písknout i přes sluchátka
Zeslabovač
Jo praktickou stránku věci chápu. Ale proč by to mělo vykouřené na max. a stáhnuté někde předtím hrát líp....citation neeeded 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zeslabovač
... potrebujes predvolani ? Hm... a to to nemuzes pro nas cechoslovaky napsat ceskycitation neeeded
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,