zvukový procesor nebo jen Crossover
-
- Reklama
Ahoj!
čím víc pročítám fórum tím víc nevím co koupit. Do teď jsem fungoval na pasívní výhybku v subwoofru, ale v zhledem k tomu že budeme občas hrát i venku tak chci koupit druhý zesilovač a extra zesilovat vrch a spodek. Na vrchy mám teď zesilovač Samson SX2400 a v zhledem ke spokojensti budu na spodky kupovat Samson SX3200 (do 4ohmu). Bedny jsou Behringer 2xB1520 PRO a 4x B1800X PRO. Chápu že někdo bude namítat něco o kvalitě, ale pro začátek mi to teď prostě musí stačit. Momentálně zvučím většinou jen vlastní kapelu a bedny jsou poskládané na sobě.
Jen nevím jestli to teď rozdelit jen "obyč" výhybkou DBX 223, nebo koupit procesor DBX DRIVERACK PX. Navíc se tu mluvilo i o Behringru DCX 2496. V budoucnu chci aparát postupně upgradovat na nějaké aktivní bedny RCF, nebo třeba KV2Audio, ale ještě nejsem rozhodnutý.
Co teď s tím?
Díky za info, třeba mi to pomůže.
čím víc pročítám fórum tím víc nevím co koupit. Do teď jsem fungoval na pasívní výhybku v subwoofru, ale v zhledem k tomu že budeme občas hrát i venku tak chci koupit druhý zesilovač a extra zesilovat vrch a spodek. Na vrchy mám teď zesilovač Samson SX2400 a v zhledem ke spokojensti budu na spodky kupovat Samson SX3200 (do 4ohmu). Bedny jsou Behringer 2xB1520 PRO a 4x B1800X PRO. Chápu že někdo bude namítat něco o kvalitě, ale pro začátek mi to teď prostě musí stačit. Momentálně zvučím většinou jen vlastní kapelu a bedny jsou poskládané na sobě.
Jen nevím jestli to teď rozdelit jen "obyč" výhybkou DBX 223, nebo koupit procesor DBX DRIVERACK PX. Navíc se tu mluvilo i o Behringru DCX 2496. V budoucnu chci aparát postupně upgradovat na nějaké aktivní bedny RCF, nebo třeba KV2Audio, ale ještě nejsem rozhodnutý.
Co teď s tím?
Díky za info, třeba mi to pomůže.
KV2 Audio ES | ALLEN&HEATH GL2400 | Sennheiser | Audix | Beyerdynamic | Rode
Pokud uvažuješ o upgrade na aktivní systém je investice do procesoru celkem zbytečná. Jinak procesor má oproti crosoveru více možností k "doladění" a ochraně aparátu - bohužel nastavením bez dostatečných zkušeností se dá zvuku o hodně víc ublížit.
Zvukař bez www stránek
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím, že je asi blbost kupovat DSP, navíc ještě laciný, ty slušný jsou až kolem 20k a vejš a to je určitě mimo.
Pokud zvažuješ cestu výhybky, kdom DBX mrkni ještě na Rane.
Pak je tu ještě jedna varianta, místo Samsona na spodky koupit Peavey PV3800 (totožný jako Crest CPX-3800).
http://www.lidlmusic.cz/katalog/peavey- ... -464900018" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten jednak stojí stejně jako ten Samson, ale dává 2x1300W@4ohm, asi na tom bude i kvalitou a zvukově líp, a hlavně má vestavěnou výhybku na 100Hz, takže žádný Cross už nepotřebuješ. Jednoduše připojíš signál do PV, zapneš cross na 100Hz a z HiOut propojíš do toho Samsona co máš na vrchy, hotovo vyřešeno a 6 tisíc doma
.
Pokud zvažuješ cestu výhybky, kdom DBX mrkni ještě na Rane.
Pak je tu ještě jedna varianta, místo Samsona na spodky koupit Peavey PV3800 (totožný jako Crest CPX-3800).
http://www.lidlmusic.cz/katalog/peavey- ... -464900018" onclick="window.open(this.href);return false;
Ten jednak stojí stejně jako ten Samson, ale dává 2x1300W@4ohm, asi na tom bude i kvalitou a zvukově líp, a hlavně má vestavěnou výhybku na 100Hz, takže žádný Cross už nepotřebuješ. Jednoduše připojíš signál do PV, zapneš cross na 100Hz a z HiOut propojíš do toho Samsona co máš na vrchy, hotovo vyřešeno a 6 tisíc doma
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nebo muzes prechod na aktivy zacit koupi subwooferu ktery uz ma (maji) v sobe stereofonni vyhybku (napriklad DAS Avant 118A) a vrsky krmit odbocenym signalem z ty vyhybky. Usetris tim zbytecne koupi DSP a dalsiho zesilovace.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - jerry.hadr
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
za sebe pridavam, ze mam na prodej vyhybku BSS FDS-360. Presel jsem na management (Uli, kdyby se nekdo ptal
). Podrobnosti pres SZ.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
safa píše:Nebo muzes prechod na aktivy zacit koupi subwooferu ktery uz ma (maji) v sobe stereofonni vyhybku (napriklad DAS Avant 118A) a vrsky krmit odbocenym signalem z ty vyhybky. Usetris tim zbytecne koupi DSP a dalsiho zesilovace.
No bedny už mám, protože sem potřeboval nečekaně ozvučit větší prostor a zesilovač asi měnit nebudu, ať to má v racku nějakou fazónu
Budu teda uvažovat jen o nějaké výhybce, tak jdu teda studovat výhybky.
Máte někdo typ na dobrou výhybku?
Jaké jsou ty DBX? připadně jak bylo napsáno nahoře BSS?
Mohu v Praze, předvést DBX/PX
Jsem s Fukcí DBX i s její výbavou spokojen =Zvukař = Gustav (Praha)
Jsem s Fukcí DBX i s její výbavou spokojen =Zvukař = Gustav (Praha)
do Prahy z Opavy to mám z ruky, ale DBX/PX bych rád zkouknul
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hlavně ať to hezky vypadásaty_cz píše: a zesilovač asi měnit nebudu, ať to má v racku nějakou fazónu
V tom případě prodej ty basy dokud mají nějakou cenu a kup dolů aktivku jak píše Safa, skoro bych odhadnul, že jeden Avant zahraje jako ty 4 Bčka dohromady.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
ctibor
zajimavy postup, vzhledem k tomu, ze chces kupovat do budoucna kvalitni aktivy
tak si jeden kup rovnou nebo aspon vyzkousej a uz nebudes mit chut kupovat zesilovac, kterej pak nevyuzijes a vyhybku, kterou zahodis. A sub staci pro zacatek jeden, zato hodne kvalitni. Safa tam ma urcite taky neco z vyssi tridy, nez Behros.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... Safa uz to psal o par prispevku vejs: Z tech cenove privetivejch modelu treba DAS Avant 118A - http://www.audiopro.cz/produktovy-katalog/hledat/avant/Safa tam ma urcite taky neco z vyssi tridy, nez Behros.
Pak jsou tu samozrejme vetsi subiky od DASu (LXka) a pripadne nejaky aktivny Renkus-Heinz ale to je IMO pro tuhle aplikaci zbytecny. Rada Avant je takovej zlatej stred co se pomeru cena/zvuk/vykon tyce.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, zvukový procesor nebo jen Crossover
Máš pravdu, to sem měl udělat jak sem měl jenom dva kusy!! Teď už jenom budu tratit ... jinak s tim Peavey zesilovačem to není špatný nápad!blaha píše: V tom případě prodej ty basy dokud mají nějakou cenu a kup dolů aktivku jak píše Safa, skoro bych odhadnul, že jeden Avant zahraje jako ty 4 Bčka dohromady.