Spojka na sousední fadery mixu
-
- Reklama
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kdysi jsem u nějakých zvukařů viděl takové spojky, které se nasadí na dva fadery sousedících mono-šavlí, které jsou využívány pro stereo nástroje (L+R).
Potom jde hlasitost obou šavlí ovládat jedním prstem a s jistotou, že se nerozhodí panorama.
Netušíte, jestli to někdo vyrábí?
Je jasný, že každý výrobce má na faderech jiný hmatníky, ale i tak..
Potom jde hlasitost obou šavlí ovládat jedním prstem a s jistotou, že se nerozhodí panorama.
Netušíte, jestli to někdo vyrábí?
Je jasný, že každý výrobce má na faderech jiný hmatníky, ale i tak..
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hochu dneska uz myslim nikdo, tohle bejval rozhlasackej trik. Ale urcite se najde nejake domacky-kreativni reseni podobneho sprahla. V nejhorsim gaffa 
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
včera sem myslel na to samé,
koupit dva hmatníky a třebas pásne plišek z merkura
gafa? to by vypadalo..
edit: pro vytvoření konektoru do ručky někdo radil jacky zalít do lepidla z tavné pistole případně silikonu, to by mohlo být řešení, sice asi pouze pro jeden pult ale mohlo by, s trochou šikovnosti by to mohlo i vkusně vypadat:-)
koupit dva hmatníky a třebas pásne plišek z merkura
edit: pro vytvoření konektoru do ručky někdo radil jacky zalít do lepidla z tavné pistole případně silikonu, to by mohlo být řešení, sice asi pouze pro jeden pult ale mohlo by, s trochou šikovnosti by to mohlo i vkusně vypadat:-)
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
videl som "stereo" spojky robene gafou, a ked je gafa dost farebna, tak je to v pohode
inac povedane, ked je 3 farbami olepeny cely pult, tak sa ten kusok na sabliach strati...
inac povedane, ked je 3 farbami olepeny cely pult, tak sa ten kusok na sabliach strati...
a co tak prevrtat z boku 2 fadery. do diery vlozit tvrdy drot a tym vlastne spojit 2 susedne
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hoši zbytečně složitý. Stačí kousek pružnýho plechu, na koncích lehce přihnout (aby zapadl za kraje klik) a pak ohnout uprostřed na požadovanou rozteč ... Není to můj nápad ale Tesly Elektroakustika která ty spřáhla takhle dělala a dá se to upravit ohnutím na jakýkoliv fader
Tím se nic nemusí vrtat a upravovat, může se to nasadit na jakýkoliv pult. Jen se musí vejít do vzdálenosti mezi klikami. Jestli tu spojku najdu, tak jí vyfotim:)
Go Tesla
Tím se nic nemusí vrtat a upravovat, může se to nasadit na jakýkoliv pult. Jen se musí vejít do vzdálenosti mezi klikami. Jestli tu spojku najdu, tak jí vyfotim:)
Go Tesla
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Mám to spřáhnuto primitivně kouskem měkkého černého molitanu z vystýlky nějaké krabice. Ustřihne se kousek molitanu na délku potřebnou pro vyplnění mezery mezi sousedními hmatníky, šířka molitanu nechť je o něco větší než vyplňovaná škvíra. Na stranu hmatníků přiléhajících k molitanové "spojce" nalepte tenkou (cca 1 - 2mm silnou) oboustrannou lepicí pásku, vložte molitan a přitiskněte hmatníky k sobě. Pak je nasaďte zpět na táhla a vyzkoušejte, zda spojka běhá dle vašich představ. Samozřejmě, že spoj mírně pruží, ale pro běžnou práci na kšeftě je to postačující řešení. Předpoklad úspěchu je, že fadery chodí lehce, což je např. u 100mm ALPSů splněno.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Sem s tím!honza637 píše:...Jestli tu spojku najdu, tak jí vyfotim:)
A to je co???J.J. píše:A proč to kluci normálně neslinkujete
- Petr V.
- Uživatel

Já jsem slinkování na analogu řešil tak,že jsem vyjel nebo sjel oběma fadery najednou, pěkně jednou rukou.Funguje to i na digitálních pultech v jedné vrstvě. Je potřeba mít jen tu ruku :-).
V menu pro slinkování funkcí si vybereš které fadery (EQ, compresory atd) mají chodit spoluTudy píše:A to je co???J.J. píše:A proč to kluci normálně neslinkujete
Zvukař bez www stránek
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
1001001 - 0 (NE)
A.N.A.L.O.G. - 1 (ANO)

A.N.A.L.O.G. - 1 (ANO)
Ano, jezdí se dvěma fadery najednou, akorát jak se do některého sem tam nechtě drcne a nastavení se rozhodí, tak se začne přemýšlet, jak to spřáhnout. 1+2, 3+4 a L+R mám furt stejně přiřazené, takže přišly slepit a hotovo. Analogové řešení pro analogovou míchačku. Digitálstům připravili slinkování v továrně, my análnící si musíme poradit klasicky - análně...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- Tudy
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
10 bodů!!!frantik píše:Ano, jezdí se dvěma fadery najednou, akorát jak se do některého sem tam nechtě drcne a nastavení se rozhodí, tak se začne přemýšlet, jak to spřáhnout...
- Petr V.
- Uživatel

Před mnoha lety jsem slinkovával kanály tak, že jsem dva hmatníky provrtal upnuté ve svěrce na stojanové vrtačce, myslím 3,5 vrtákem.Hmatníky jsem spojoval krátkou tyčkou .Tyčka kousek přesahovala,tolik ,aby ji bylo možné zajistit gumovými kolečky. Tenkrát jsem na to používal osičky z dětský autíček. Kdo si tyhle hračky pamatuje,tak ví o čem píši. Psal se rok 1986.
Mohl jsem si takto vytvořit sterogruppy všude kde byly hmatníky provrtané.
Moc jsme to nepoužívali, mnohem víc práce dalo nastavování korekcí , které byly nezávislé pro každý kanál.
Prostě není to digitál:-).
Mohl jsem si takto vytvořit sterogruppy všude kde byly hmatníky provrtané.
Moc jsme to nepoužívali, mnohem víc práce dalo nastavování korekcí , které byly nezávislé pro každý kanál.
Prostě není to digitál:-).