Ceny zvukařů

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Patso » úte 09. srp 2011 15:00:24

Ale joooo, to i já si odjedu festík pro 6 kapel a totál underground, ale prostě pokud je to venku tak pod 8 nejdu.
KAŽDEJ musí pochopit, že jen sami lidi dělají obraty a nastavují ceny. Pokud někde nevytvořím nabídku na zvuk za 3000 a bude poptávka, tak halt bude muset objednatel nabídnout víc.

Bohužel vidíme spíše to, že kreténský český závistivý národ při první nabídce spíš ještě skrčí nohy a sám se bodne do břicha, a to úpně bez boje.

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od mazi » úte 09. srp 2011 15:22:19

možna je už pozde odpoledne a nechapu to co jsi napsal

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od safa » úte 09. srp 2011 15:29:45

Bohužel vidíme spíše to, že kreténský český závistivý národ při první nabídce spíš ještě skrčí nohy a sám se bodne do břicha, a to úpně bez boje.
... na Cesky narod mi nesahej, pokud ty ne, tak ja jsem nahodu taky cech! :x :!:
Kretensky jsou jednotlivci, narod za to, pres veskere utoky na jeho narodni sebevedomi (a to nejvic bohuzel z vlastnich rad), nemuze.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Patso » úte 09. srp 2011 15:37:07

Konkrétní případ:

Uděláš mi Rudlo dvě kapely za 1000ku i se světlama? Ale jo, i za 800 ti to udělám.

2 konkrétní případ:

Oni mi nabízejí zvuk za 2456kč, umíš to levněji? Třeba za 2375?

3 konkrétní příklad:

Ale když on mi říká, že to umí stejně dobře jako ty :-) a za půlku.

4 konkrétní příklad:

.... jsem já. "Sehnala jste si paní na MĚSTEM PLACENOU AKCI venku pro 500 lidí, 3 kapely, folklorní soubor, divadlo a vystoupení 8mi základních škol nějakého debila za 2500? Gratuluji Vám, nechápu co by jste ještě chtěla..... A jo někoho levnějšího? Ne, věřte mi že tak blbej já opravdu nejsem. Děkuji a doufám že budete spokojena.... ( TÍMTO DĚKUJI ZA OBJEDNÁVKU NA PŘÍŠTÍ ROK ZA 3NÁSOBEK )

Toto všechno jen tahám z čerstvé paměti a ani nad tím nepřemýšlím.

Ale honzíku no tak :-). Já jsem taky Čech, dokonce moravák, ale z toho jak ček pípl dokážou ohnout hřbety je mi na blití, a to doslova. ( svého času mně "živí" i stavebnictví a je to opravdu krize člověka, národa a blbosti se vším všudy )

alan002

Příspěvek od alan002 » úte 09. srp 2011 15:39:54

xb píše:u nas si firma uctuje 300 kc/hod za ruce a 5 - 7 tisic za techniku. zalezi ale dost na typu akce a pro koho to je. jinak se pristupuje ke komercnim zalezitostem a jinak k "beneficim" - potom se bud uctuje jenom technika nebo jenom ruce. da se rict, ze jsme s cenama stale niz (se znackovym vybavenim), nez mistni zvukarska firma (s vybavenim pseudoznackovym).

myslím že nezáleží na značce ale na tom jak to hraje :)

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od mazi » úte 09. srp 2011 15:43:35

To PATSO už jsem to pochopil, dekuji, rozumim, souhlasim
To SAFA bohuzel souhlasim z PATSO, jsme narod jednotlivcu - hlupaku, at je to cech moravak nebo cigan.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od safa » úte 09. srp 2011 16:04:05

To SAFA bohuzel souhlasim z PATSO, jsme narod jednotlivcu - hlupaku, at je to cech moravak nebo cigan.
... ano, souhlasim, ze se u nas najde dost bezpaternich idiotu, to ano. Ale nechodte na me s tim ze takovej je a za to muze ceskej narod. Tak to tedy ne, holenkove, muzou za to ti jednotlivi idioti, kteri by si zaslouzili pranyrovat! Ale na ceskej narod mi nikdo sahat nebude!

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Patso » úte 09. srp 2011 21:06:18

Honzo, herdek, my si zdá se nerozumíme.
Tak jinak... Je v této zemi čím dál více dementů.
Další příklad:

Nabídkové ceny od různých 5ti zvukařů na udělání akce byly, 18000 - 22000 - 19990 - 16000 - 8000...

Ten co nabízí o polovonu levněji než druhý nejlevnější je prostě dement.
A bohužel, tohle dnes není jen ve zvukařině, ale prakticky všude. Každej má hrozně práce, ale ceny jsou prakticky dampingový a bez zisku.
Když už jsme schopní se tady mezi sebou bavit a radit si, proč herdek stejně na bitevním poli střílíme do vlastních řad.
Můžeme si tady navykládat miliony slov a stejně se najde prosťáček, kterej to nepochopí a jediný co se mu podaří, že dohrabe celý trh na ultimo.

Jsem hrdý čechomoravák, ale tahle vlastnost, co tady popisuju, je výsadní doménou hlavně naší krajiny. Jsme moc zvyklí se rychle ohejbat.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od OK2MDK » úte 09. srp 2011 21:42:24

tahle vlastnost neni si myslím jenom u nás ne? ono od někoho jsme se to naučili...

Ota
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od Ota » úte 09. srp 2011 22:05:05

Myslím, že jedním z důvodů téhle šlamastyky je také neznámá přibližná cena blízké, či jiné potenciální konkurence. Strach z toho, že konkurenční parta hrubě podleze naší cenu, nás vede až k přílišnému tlaku na minimalizaci kalkulace vlastní. Pak opravdu strach o ztrátu stálejšího kšeftu či zákazníka, vede k trvale neúnosnému snižování ceny služeb. Bojíme se jeden druhého asi více, než je zdrávo a to celý proces doprdelismu urychluje. Pak stačí, jako všude jinde, jeden hajzlík, kterej do toho jde za čtvrtinu obvyklé ceny a sype se to rázem, jak domeček z karet.

Je ale fakt, že lidi mají stále méně peněz, přičemž je naopak stále více pořadatelů, festivalů, festiválků, akcí i akciček, avšak se stále klesající návštěvností. Aby bylo narváno, musí mít potenciální návštěvníci pocit předem zaručeného nevšedního super zážitku, což dává práci hlavně té vyšší lize. V opačném případě volí návštěvníci jinou pohodlnější formu zábavy. Trh je přesycen a méně komerčnější a drobnější, avšak početně nejvíce zastoupené akce, se pachtí a plácají v nedostatku financí a ubohých podmínkách, tj. pořadatelé, byť neradi, nakonec hledí především na minimalizaci nákladů.

Z toho se těžko nějak vymanit jinak, než zmenšením počtu obyvatel planety. 8-[
Abychom se ještě nedočkali doby, kdy si budeme moci na svém pódiu zazvučit, zasvítit či zavideovat pouze v případě, že si seženeme vlastní sponzory či kdovíjaké na kulturu plánované dotace a s ohromným stanem nad FOH, bohatě polepeným všelijakými logami, budeme doufat, že zrovna naše služby s naším vybavením osloví pořadatele, agenturu či skupinu, která nám dovolí si s nimi vydělat nějakou tu kačku. #-o

mazi
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od mazi » úte 09. srp 2011 22:21:09

OTA =D> =D> =D>

exxxi
Uživatel
Uživatel

Ceny zvukařů

Příspěvek od exxxi » stř 10. srp 2011 0:42:45

nevidel bych to tak cerne. Jestlize uz dneska v Plzni a okoli nevezeme do huby Gambrihnus, protoze Svijany, Cerna hora. Klaster a obcas i Kozel nabidne vyssi kvalitu za stejny prachy, musi jit i posluchac vychovat ke kvalite. Ja treba nepujdu na Extraband, pokud nevymeni hluchare za zvukare. Protoze abych musel kamarady v lidaku prekrikovat jeste mimo sal, je o zdravi. (Ano, skutecne hrajou asi 15dB nad bigbeatovy standard a nejlip je jim rozumet venku pred budovou). V pripade, ze to zmeni, rad jim zaplatim vstupny.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

Patso
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Patso » stř 10. srp 2011 7:33:47

No Ota se velmi přiblížil tomu o čem mluvím, i když z druhé strany.
Já ale k tomu dodám toto.

Pokud kde který kretén umožní dělat s dampingem podprůměrné věci, a pořadatel bude hřešit na to že to udělá skoro zadarmo, pak se nic nezmění.
Správný přístup, a já ho i po letošní ( JEDNÉ ) akci mám, tady máš cenu a hotovo. Když ti to nevyjde tak mě to sice mrzí, ale prostě já udělal všechno co jsem měl. ( uhnout v rámci možností se dá, ale jen v rámci možností )

premek_k
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od premek_k » stř 10. srp 2011 10:44:40

Patso píše: Nabídkové ceny od různých 5ti zvukařů na udělání akce byly, 18000 - 22000 - 19990 - 16000 - 8000...
Odstranit z nabídek nejvyšší a nejnižší nabídku a vybrat z těch zbylých...

Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Ceny zvukařů

Příspěvek od Jakub » stř 10. srp 2011 10:56:47

Je to stále dokola. Když budou existovat koníčkáři, co chodí přes den do fabriky a na rohlík mají z té fabriky, tak pak si můžou dovolit cpát peníze do techniky, jezdit okresní akce za pár tisícovek a dovolit si nevyjet. Já když nevyjedu, umřu hlady. A když příjde tenhle týpek a podrazí mě cenu, jsem v hajzlu. Mám pak dvě možnosti. Buďto vyjedu za cenu ještě nižšší, nebo dřepím doma.

A pak ještě jedna věc - je nutné rozlišovat ceny když jedu s aparátem, když jedu jen s rukama na cizí aparát a když jedu s cizím aparátem (půjčeným, nebo stavět a bourat).
Čili 4 různé verze služeb.

Ale shrnuto - zjišťuju, že akce jsou pořád někdy bych se musel naklonovat. A nejvýhodnější je to pro lidi, co mají aparát už zaplacený, obyčejně průměrný a můžou jít na nízkou cenu. Ti bidou mít práci v okresním a nad okresním měřítku pořád.

...není třeba hrát nahlas...

Odpovědět

Zpět na „Bar“