Rady k freestyleru

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Pult na světla

Příspěvek od Tomáš » stř 27. črc 2011 10:20:04

teraz neviem ci 2.9.6 alebo 2.6 pouzivam, a aj na tych 3kovych ako som pisal mi to neslo,
A potom so to nechal tak kedze to vyuzivam cca 1-2 dni v roku :(

Tak hadam to v Auguste poskusam podla tych vasich rad, kedze sa mi rysuje dalsie podujatie v tomto roku, na ktorom to zatial predpokladam vyuzit.

Dakujem.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Pult na světla

Příspěvek od Tomáš » úte 16. srp 2011 10:16:20

Pavel Schneider píše:No pokud máte verzi 2.9 nebo pokud tuto verzi považujete za novější tak to je už historie, dneska je verze 3.4. No a k tomu ,,DMX400,, tak to pouze nespolupracuje s tou ikonkou v programu tim driverpackem, protože je to tak udělaný správně v těch novějších verzích ve starších nevim, kdyby jste místo toho dimmerpacku, raději hodil klasickej Par (ty jsou ve složce Par64 (ale pouze ten jak je tam sám!!!!!), Parcan (ty jsou lepší ty jsou i baravný) tak si je pak můžete rozmístit na ploše tak jako na podiu a jsou tam i barvy.... no a hlavně vám dmx400 poběží... Nemá cenu vysvětlovat proč to nejde s těma dimmerpackama... prostě si tam naházejte takhle klasický pary, ty maj jeden kanál a je to vyřešený a nějakej dimmerpack tam mít nemusíte, ani nevim proč tam jsou. Max jen úspora místa na ploše... No a logika je jednoduchá když tam máte dimmerpack o 4 kanálech tak tam hodíte 4 pary...
No ako to tu teraz citam, horsie ze pri dani dimmerpacku sa to usetrenie miesta neda, ked to nefunguje, ako to fungovalo v starsich,
Ale teda ked som dal minule (nasucho doma som skusal) podla tej vasej rady- no predsalen mi chvilu trvalo kym som ich tam nasiel :( (a nepamatal si ze nemam davat tie dvojice :(( -inac skoda ze tie tiez nejdu tie by sa mi lubili...)
Tak to funguje - aj ked teda fizicky zapojim par do dimmerpacku
(asi to tam budu pozostatky z predoslych verzii - s nedoriesenou funkcnostou)

A to ovladanie zvuku mi v tej starsej verzii sa trochu asi viac lubilo - menej komplik. ale to bude asi este tim, ze som zatial neprisiel nato co su tam vsetky vymozenosti...

Dakujem za radu.

misen

Příspěvek od misen » ned 28. srp 2011 17:37:23

Ahojte, potreboval by som poradiť ohladne vytvaranie scen. Cez creativ sequnce je max povolena 15 krokov add scene . To nemoze trvat ani 2 minuty pesnicka. Tak som zacal dufat ze posledny krok ma zachrani cez cue. a ani tam nie. Ako prosim vás mám si vytvorit peknu scenu aby tvrala napr 5 minut. skusal som hoci co , najprv som si spravil Cez creativ sequnce led par 56 cervene a a preblikovanie ulozil . a isiel na druhe svetla. ktoré som potom hodil do cue. Potom v nastaveni freestyle setup > na extra options a tam treba potvrdit automatical a to druhe cue.

ked som potvrdil v setup vsetky veci vratil som sa do cue a spustil som vsetky svetla co som mal spravene kroky a funkovyli mi iba 2 svetla a ostatne boli hluche . tak ma napadlo asi to je zle.

Prave preto by som potreboval od vas niaky pekny navod nemusi byt dlhy staci 2 .3 obrazky ako na to ...

storm69
Uživatel
Uživatel

kdo poradí s ovládáním Freestyleru?

Příspěvek od storm69 » čtv 03. lis 2011 22:16:50

kdo poradí s ovládáním? jak reaguje ovládání pomocí zvuku v tomto programu? je tento program stabilní?

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » pát 04. lis 2011 12:13:38

no ja to sice nepouzivam moc casto a narocne,
ale ked som presiel na tu 3kovu verziu, tak sa mi to javilo stabilne,
sice to ovladanie zvuku v tom ma inu grafiku a asi aj viac funkcii oproti 2kovim, ale na moj ucel som sa z toho neak vysomaril, sice mi stacilo aj to z tej 2ver.
MAm to tu niekde popisovat ako sa to zapina (niekde to mozno mam aj ako subor...)
alebo radsej do mailu? MOzno by som si mal to zapnut niekedy a aj neake obrazkynarobit,
Ale spominam si ze aj na youtube (cez vyhladavanie, po rade od niekoho) bolo-li take videa ako ovladat freestayler a v niektorom by to mohlo bit tiez akurat to bolo po anglicky a myslim ze tiez s tou starsou verziou -2...

Zatial asi tolko ono v podstate na pc si zapnes vstup na zvukovke, alebo pustis hudbu a v programe nastavis tim fixturam ;) ze maju reagovat na zvuk a v hornej liste stlacis-otvoris zalozku na ovl. zvuku - myslim ze ikonka s reproduktorom, a v tom to v3 je tam hnet na tom zapnuta automatika na nastavenie citlivosti....

Lentil.CZ
Uživatel
Uživatel

kdo poradí s ovládáním Freestyleru?

Příspěvek od Lentil.CZ » ned 06. lis 2011 11:06:30

storm69 píše:kdo poradí s ovládáním? jak reaguje ovládání pomocí zvuku v tomto programu? je tento program stabilní?
Ja pouzivam toto: http://www.freestylersupport.com/wiki/sound_2_light" onclick="window.open(this.href);return false; Prepina to jednotlivy sceny. Udelal jsem si jednu scenu s 8 snimkama (maximum) a pak si je nahazel za sebe a nastavil ze se maji spoustet od nahodnyho snimku. v Soun2Light si nastavis citlivost, frekvenci na kterou to ma reagovat a prepina se to. Myslim, ze bez tohot to nijak jinak nejde, nebo jsem aspon nezjistil jak.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » ned 06. lis 2011 14:18:44

to je podla mna to co mi dava ta verzia 3...,
len ja som nerobil sceny, asi sa s tim zas budem musiet niekedy pohrat,

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » pon 07. lis 2011 18:11:38

http://www.youtube.com/results?search_q ... styler+dmx" onclick="window.open(this.href);return false;

a z toho asi tento (ale mozno nie.......)

toto moze bit tiez zaujimave

Návštěvník

Rady k freestyleru

Příspěvek od Návštěvník » pát 16. pro 2011 15:59:14

Zdravím

Jde udělat ve freestyleru aby přední PARky, byly nezávislé na puštěné scéně?
Jde mi o to, že na každé akci je potřeba jiná intenzita nasvícení zepředu a musíme potom předělávat komplet všechny scény. Doteď to nevadilo, protože jich moc nebylo, ale teď sme nakoupili nějaká další světla takže těch scén je už docela dost a nedovedu si představit, že bysme to museli před každou akcí komplet přenastavovat.

Děkuji

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » pát 16. pro 2011 22:25:55

ja mam pocit ze by to mohlo ist, len to musi napisat niekto skusenejsi, tiez by ma to zaujimalo, teraz ma tak napada ze na tie predne daako vyuzit ten dmx400 ci ako sa to tam vola...

JanM

Rady k freestyleru

Příspěvek od JanM » úte 20. pro 2011 20:29:50

Zdravím,

mám 4 otočné hlavy, každou na 16 kanálů + LED PAR a potřeboval bych rady k freestyleru, protože ho vůbec nechápu.

Byl by někdo tak ochotný a poradil, jak na ovládání, nastavení efektů a scén? Potřebuji to hlavně pro live svícení s co možná nejvíce možnosti,

děkuji.

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Re: Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » čtv 05. led 2012 11:18:50

Pavel Schneider píše:Ahoj, já mám problém s TS 150, tam mě nedosedaj goba a barvy, problém je v programu, mám převodník od DMX PIPE kterej je k programu Music Visualization tam vše běhá tak jak má, ale ve Freestyleru to blbne, je to z důvodu pomalejšího posílání signálu DMX, což v mém případě způsobí rychlejší vyhodnocení procesorem v TS 150 a rychlejšim posunem motorku a ten už stratí kroky a někdy přeskočí.... Zkusil bych buď dmx kontroler nebo jinej program, ale řešení asi bude v brské době aspoň u mě pokud to poběří což věřim že jo a to DMX routru od Petra (blackout.sk)
PS: Co je to ten DMX router?
Trochu ma to zaujalo, kedze Nedavno som sa zamyslal nad tim ze by som chcel DMX merge ale myslim ze aj u neho som neak moc nepochodil, a z obch. mi to nakoniec vyslo na moju potrebu ekonom. neefektivne...

Dakujem za info.

mirazvuk
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od mirazvuk » čtv 05. led 2012 13:52:33

Tím DMX routerem je asi myšlen DMX splitter, tento ti z jednoho DMX vedení rozbočí na 2-4 linky, samozřejmě i opticky oddělí (nemusí být vždy pravda). DMX merger je zase opak, sloučí dva signály třeba ze dvou DMX pultů nebo DMX pult s DMX PIPE.

http://eshop.prodance.cz/splittery/c-672/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://eshop.prodance.cz/mergery/c-673/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » pát 06. led 2012 2:09:41

a nebudu mat tie routery este daaku funkciu naviac oproti spliterom, ked ja pri PC sieti to je rozdiel...

aj by som hadam chcel ten merge ale ked stoja skoro tolko, ze si rovno mozem radsej kupit vacsi pult.....

Dakuje, za info.

Světlonoš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Světlonoš » úte 28. úno 2012 11:45:57

Ahoj kolegové, mám na Vás malý dotaz. Omlouvám se, pokud už to tu bylo řešené, nicméně, nikde jsem nic nenašel.

Můj dotaz se týká našeho oblíbeného prográmku Freestyler 512. Nevíte, zda-li se zde nevyskytuje "časová osa" - podle které by se prolínaly jednotlivé scény? Jde mi o 100% synchronizaci s hudbou... V FS používám Beatsync, ale není to ono.

Už jsem projel pár prográmků, od DMX Xpress od Chauvetu, Music Viz., po Freestyler, ale ani jeden z nich uvedenou funkci nemá. Za zmínku stojí DMX creator, ale ten bohužel neběží na pajpku. :(

Budu rád za každý podnět od Vás. Pokud se jedná o "blbej" dotaz, považujte ho za bezpředmětný. :-)

Odpovědět

Zpět na „Freestyler“