Jaký aparát, počáteční kapitál 30-50 tKč?
-
- Reklama
Tak dobrá rozhodl jsem se pro radikální změnu v aparátu a nechal si jen to, o čem si myslím že má určitou kvalitu (věci v podpisu) a vše ostatní prodal (například ty bedny o kterých jsem mluvil v tématu jaký zesilovač a výkon pro vesnickou ligu, podíval jsem se dovnitř a šly
)
Prosil bych o pomoc s výběrem aparátu s ohledem na to co už mám (podpis) jednak PA, a pokud bude potřeba ještě něco do racku a další... ze začátku mám k dispozici cca 30-50 tisíc (hold dovolená letos nebude no
) a postupem během času bych dokupoval ovšem +- 120 tisíc bych vyděl jako strop.
Hrát na tom bude převážně live rock, občas moderovaní a reprodukovaná hudba. Akce pro 200 - 600 lidí venku.
Prosil bych o pomoc s výběrem aparátu s ohledem na to co už mám (podpis) jednak PA, a pokud bude potřeba ještě něco do racku a další... ze začátku mám k dispozici cca 30-50 tisíc (hold dovolená letos nebude no
Hrát na tom bude převážně live rock, občas moderovaní a reprodukovaná hudba. Akce pro 200 - 600 lidí venku.
No way.
Podle mě se live rock pro 600 lidí venku nedá za 50.000 Kč udělat.
Podle mě se live rock pro 600 lidí venku nedá za 50.000 Kč udělat.
Ale jo, za pade se da na tu akci pronajmout dobra technika 
aha tak jinak... Tech 50K mam ted celkem do toho chci behem nasledujiciho roku nacpat kolem 120K A tech 600 lidi je extrem co prijde kdyz jednou za rok tak je to moc a navic budou rozptyleni, a na takovouto vetsi akci si muzu aparat pujcit beznej pocet bude pocitam do 400 spis mene...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zas ho tolik nestrašte pak chce jít až na 120k. A chybí mu akorát PA a monitory.
Na rovinu, nový věci asi těžko.
Poohlíd bych se po EM151 + MT18SUB, třeba tady je inzerát:
http://www.prodance.cz/inzeraty.php?Act ... edat=em151" onclick="window.open(this.href);return false;
FOH 2xEM151 + 2x MT18SUB 18k
k tomu zesilovač (v monu) nebo 2, nebo vrchy ve stereu a basy v monu, pro začátek bych zvolil nějaký zes s výhybkou nebo DSP aby se nemusela řešit výhybka nebo procesor v základu. Možná by mohl vyhovět i nějaký ten nový Behringer iNuke NU, z klasik má pak třeba výhybku Peavey PV série.
časem pak zdvojit, ztrojit znásobit, zkrátka dá se na tom stavět
Monitory, zase něco staršího, nebo třeba Laneyka a rovnou přeosadit kitem EM151 + zesík.
zvukova-technika-repro/prestavba-odposl ... ilit=laney" onclick="window.open(this.href);return false;
Při hodně kompromisech by se to do 50k mohlo vejít, ale určitě to nebude na ven pro 500-600 lidí, ale venkovní sezóne stejně pomalu končí a dovnitř by to pro začátek mohlo stačit.
Pak budou asi chybět EQ na monitory, tam jen nebrat Behringery, ty opravdu šumí.
Na rovinu, nový věci asi těžko.
Poohlíd bych se po EM151 + MT18SUB, třeba tady je inzerát:
http://www.prodance.cz/inzeraty.php?Act ... edat=em151" onclick="window.open(this.href);return false;
FOH 2xEM151 + 2x MT18SUB 18k
k tomu zesilovač (v monu) nebo 2, nebo vrchy ve stereu a basy v monu, pro začátek bych zvolil nějaký zes s výhybkou nebo DSP aby se nemusela řešit výhybka nebo procesor v základu. Možná by mohl vyhovět i nějaký ten nový Behringer iNuke NU, z klasik má pak třeba výhybku Peavey PV série.
časem pak zdvojit, ztrojit znásobit, zkrátka dá se na tom stavět
Monitory, zase něco staršího, nebo třeba Laneyka a rovnou přeosadit kitem EM151 + zesík.
zvukova-technika-repro/prestavba-odposl ... ilit=laney" onclick="window.open(this.href);return false;
Při hodně kompromisech by se to do 50k mohlo vejít, ale určitě to nebude na ven pro 500-600 lidí, ale venkovní sezóne stejně pomalu končí a dovnitř by to pro začátek mohlo stačit.
Pak budou asi chybět EQ na monitory, tam jen nebrat Behringery, ty opravdu šumí.
Naposledy upravil(a) blaha dne čtv 25. srp 2011 12:05:30, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Petr V.
- Uživatel

Já můžu za SPL Acoustics nabídnout dvoupásmovku B215 , osazení je 15NDL76+ND650na HF94. To znamená 15" bass a 1,4" driver, vyzařovací úhel 90*40st.Bedna je včetně obalu.
Můžu to dodat jako komplet se zesilovačem a kabely(Tasker/Neutrik).Pokud by to byl zesilovač QSC RMX2450, tak cena za komplet (dvě bedny,zesilovač a kabely 15 a 5m), je 43500kč včetně DPH .Kabely mohou být případně jakkoliv rozumně dlouhé, cena se mění v řádu stokorun.
Beden mám skladem poslední 2ks za tuto cenu.
Je to solidní základ pro PA.B215 nekomplikovaná bedna skamaráditelná s každým subbasem.
Více na mém webu.
Můžu to dodat jako komplet se zesilovačem a kabely(Tasker/Neutrik).Pokud by to byl zesilovač QSC RMX2450, tak cena za komplet (dvě bedny,zesilovač a kabely 15 a 5m), je 43500kč včetně DPH .Kabely mohou být případně jakkoliv rozumně dlouhé, cena se mění v řádu stokorun.
Beden mám skladem poslední 2ks za tuto cenu.
Je to solidní základ pro PA.B215 nekomplikovaná bedna skamaráditelná s každým subbasem.
Více na mém webu.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pockej jde ti jen o PA (vykon) nebo o CELEJ APARAT ? Pokud o celej aparat tak to se obavam, ze te zachrani leda Uli Behringer.
Pokud ti jde o vykon do zacatku s budoucim rozsirenim tak bych doporucil Avant 12A jako vychozi pozici s tim, ze casem je podepras basovkama Avant 118A. Pokud by ti potom treba nestacil vrsek (ony Avant 118A maji opravdu hodne "pary") tak se pripadne da posilit druhym parem Avant 12A na parohy s tim ze otocis horny a budes mit 100 stupnu horizontalne.
Vic viz: http://www.audiopro.cz/produktovy-katalog/hledat/avant/
Pokud ti jde o vykon do zacatku s budoucim rozsirenim tak bych doporucil Avant 12A jako vychozi pozici s tim, ze casem je podepras basovkama Avant 118A. Pokud by ti potom treba nestacil vrsek (ony Avant 118A maji opravdu hodne "pary") tak se pripadne da posilit druhym parem Avant 12A na parohy s tim ze otocis horny a budes mit 100 stupnu horizontalne.
Vic viz: http://www.audiopro.cz/produktovy-katalog/hledat/avant/
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Jaký aparát, počáteční kapitál 30-50 tKč?
dekuji vsem za rady hlavne tedy panu blahovy pochopil nejlepe oc me jde
...v nove veci samozdrejme nedoufam ale vase reseni se mi zamlouva, rikate ze tohle se da rozsirovat dale mohl bysme mi prosim popsat vas napad jak by to mohlo vypadat plus/minus v celku (zesilovaze, bedny, monitory, cross, a tak dale) ? Zjistil jsem ze kapela co ji primarne zvucim prispeje nejakou korunou take takze behem roku jsem schopen jit az na cca 200K
Ostatnim dekuji za nabidky ovsem bez monitoru a zesaku to je ponekud nad moje soucasne moznosti
To safa: jde mi samozdrejme jen o vykon ven a monitory zbytek tak nejak mam
Ostatnim dekuji za nabidky ovsem bez monitoru a zesaku to je ponekud nad moje soucasne moznosti
To safa: jde mi samozdrejme jen o vykon ven a monitory zbytek tak nejak mam
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vim o kompletnim pa k prodeji, pult soundcraft, megaton PA, 2 kw sub, 1,2 kw vrchy, stojany, zesilovace qsc tusim 4050 a 2350, 3 monitory aktivni, nejake starsi mic stojany, kompresory a eq dbx, kompletni kabelaz, cena cca 90k. Pokud by jsi opravduc chtel koupit pa, toto zapojis a hrajes. Pokud mas zajem, nebo kdokoliv jiny ozvi se. K dispozici ihned, k videni kousek za prahou.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No v podstatě jsem to už nastínil, sehnat někde starší EM151 + MT18SUB, alespoň 2+2 (pár by se měl dát pořídit tak kolem 8-9k), časem pak rozšířit na 4x EM151 + 6-8x MT18SUB, pochopitelně vše v 8ohmech.
K tomu potřebuješ krmení, a teď záleží jestli budeš mít MT18SUB (700W/1400W), nebo SUB/X (1000W/2000W). Rozhodně bych koukal po zesu s vestavěnou výhybkou nebo DSP.
Pro EM151 ve výkonech mezi 350-700W, těch 500-600W bych viděl optimum, pro SUBy v rozmezí viz výše uvedeno.
V rozumné cenovce tam pak vycházejí zesilovače Crest CPX2600, 3800, nebo Peavey PV2600, 3800 (je to to samé), nebo bych možná zkusil nové Behringery iNuke NU3000DSP, 6000DSP (pozor, 6000 nemá Bridge).
Jako monitory pak buď něco staršího slušně osazenýho, nebo Laney CXM115/CM15, ev. 112/12 a časem přeosadit kitem EM151 (viz odkaz výše). Šli by asi i v aktivu, a nebo pro krmení CPX/PV 2600, ev. NU3000/DSP.
Pak pochopitelně kabeláž odpovídajících délek a průřezů.
Pokud si dobře nadimenzuješ zesilovače, můžeš připojit až 4 bedny na jeden (do 2 ohm už bych je netrápil).
Mikrofony, mix, kompresory, EFX máš vyřešené, takže pro rozšíření bych, krom doplnění beden a zesů, uvažoval o procesoru. Psalo se tu o nich i které jsou dobré, vesměs to začíná v ceně kolem 20-25k. Pořešil bych i EQ na odposlechy (buď DBX, nebo by třeba mohl stačit i 8ch Alesis).
Ještě by pak byla možnost zvážení nákupu Digi pultu, třeba Soundcraft Si Compact 24, kde můžeš kompletně vyřešit kompresory, gejty, výstupní EQ, efekty, i processing. Ale je to těch 150k, a případné peníze utržené z prodeje stávajícího mixu a procesorů by asi nepokryly náklady na komplet dovybavení PA.
K tomu potřebuješ krmení, a teď záleží jestli budeš mít MT18SUB (700W/1400W), nebo SUB/X (1000W/2000W). Rozhodně bych koukal po zesu s vestavěnou výhybkou nebo DSP.
Pro EM151 ve výkonech mezi 350-700W, těch 500-600W bych viděl optimum, pro SUBy v rozmezí viz výše uvedeno.
V rozumné cenovce tam pak vycházejí zesilovače Crest CPX2600, 3800, nebo Peavey PV2600, 3800 (je to to samé), nebo bych možná zkusil nové Behringery iNuke NU3000DSP, 6000DSP (pozor, 6000 nemá Bridge).
Jako monitory pak buď něco staršího slušně osazenýho, nebo Laney CXM115/CM15, ev. 112/12 a časem přeosadit kitem EM151 (viz odkaz výše). Šli by asi i v aktivu, a nebo pro krmení CPX/PV 2600, ev. NU3000/DSP.
Pak pochopitelně kabeláž odpovídajících délek a průřezů.
Pokud si dobře nadimenzuješ zesilovače, můžeš připojit až 4 bedny na jeden (do 2 ohm už bych je netrápil).
Mikrofony, mix, kompresory, EFX máš vyřešené, takže pro rozšíření bych, krom doplnění beden a zesů, uvažoval o procesoru. Psalo se tu o nich i které jsou dobré, vesměs to začíná v ceně kolem 20-25k. Pořešil bych i EQ na odposlechy (buď DBX, nebo by třeba mohl stačit i 8ch Alesis).
Ještě by pak byla možnost zvážení nákupu Digi pultu, třeba Soundcraft Si Compact 24, kde můžeš kompletně vyřešit kompresory, gejty, výstupní EQ, efekty, i processing. Ale je to těch 150k, a případné peníze utržené z prodeje stávajícího mixu a procesorů by asi nepokryly náklady na komplet dovybavení PA.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Děkuji mnohokrát za cenné informace
nějak se porozhlédnu a uvidím co splaším... ale přesto ještě jedna nejasnost:
"Pokud si dobře nadimenzuješ zesilovače, můžeš připojit až 4 bedny na jeden (do 2 ohm už bych je netrápil)." - Mohl byste to prosím nějak lehce rozvést? Nějak to nechápu
PS: Mého miláčka mixu se nevzdám!
"Pokud si dobře nadimenzuješ zesilovače, můžeš připojit až 4 bedny na jeden (do 2 ohm už bych je netrápil)." - Mohl byste to prosím nějak lehce rozvést? Nějak to nechápu
PS: Mého miláčka mixu se nevzdám!
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Bylo myšleno výkovově, pochopitelně 4 8ohm bedny (po 2ks na kanál). Ale když máš třeba bedny, do kterejch můžeš pustit 1500W@8ohm v Programmu, tak si vybrat zesilovač blížící se parametru 2x3000W@4ohm.
Jinak jako finální pro 4xEM151, 8xMT18SUB (/X), bych viděl např. 3ks CPX/PV 3800, nebo NU6000DSP
Na monitory (4ch) pak 2xCPX/PV 2600, nebo NU3000DSP. Pochopitelně jsou i jiné varianty zesů, taky i v jinejch cenovkách, tyhle se mi zdaj v dobrém poměru cena výkon. Cresty mám odzkoušený, Behringery jsou novinka, někde je tu k nim téma.
Jinak jako finální pro 4xEM151, 8xMT18SUB (/X), bych viděl např. 3ks CPX/PV 3800, nebo NU6000DSP
Na monitory (4ch) pak 2xCPX/PV 2600, nebo NU3000DSP. Pochopitelně jsou i jiné varianty zesů, taky i v jinejch cenovkách, tyhle se mi zdaj v dobrém poměru cena výkon. Cresty mám odzkoušený, Behringery jsou novinka, někde je tu k nim téma.
vyborne dekuji vam za rady
...uz na tom pracuji suby uz jsou doma ted se pracuje na pv2600 i kdyz na starsim...
-
Návštěvník
Teď jsem koupil iNUKE NU3000DSP a ventilátor dělá rachot jak větrák v koupelně, je to hodně hlučný zes..