Oprava RH Sound

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
czenda
Nováček fóra
Nováček fóra

Oprava RH Sound

Příspěvek od czenda »

Zdravim.
Používáme jednu aktivní bednu RH Sound na ozvučení zpěvu ve zkušebně http://pasound.cz/detail.php?id=203 dostávala asi trochu pokouřit, teď u toho odešel výškáč a začalo to hrozně kreslit. Nevím mám-li koupit ten samý (je to tonsil?, není na něm nic napsáno) či něco silnějšího např. beyma či něco úplně jiného. Případně jestli se to nedá spravit či vyměnit jen cívku http://www.gramec.cz/gramec/s65/Katalog ... -9-80-5F-4
Je možné, že zkreslení basáku se opravou omezí? Případně uvažuji o výměně i basáku. Myslíte, že investice 2-3 tisíc, zlepší zvuk a je vhodná? Nebo se toho zbavit a koupit něco lepšího. Díky moc za každou radu
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Jestli u toho odešel výškáč a basák zkresluje, řekl bych, že bude kyks někde v zesiku (ss napětí...). Taky může bejt basák už přidřenej. Ale příčinu bych hledal v tom zesu.
Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák »

Já to tipuju tak, že náklady na opravu budou vyšší, než pořizovací cena...

Moje rada: vyměnit, prodat, darovat
czenda
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od czenda »

Díky za odpověď, ale zkusím být konkrétnější: Nevíte náhodou jestli je ten výškáč tonsil a jestli ho výměna cívky rozběhne? Prosím nekamenujte mě, že se tak blbě ptám, ale třeba s tím někdo máte zkušenost narozdíl ode mě. Díky
czenda
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od czenda »

to pavel2: Nevím, co Ti přijde divné na tom, že jsem to rozeslal po více fórech. Myslím, že víš, že mi stačí tvoje odpověď na jednom.
Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba »

Noch ajn mál: ten basák nezkresluje proto, že odešel vejškáč. Nejprve otestuj ten zesik, jinak doděláš i ten basák a nový vejškáč.
czenda
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od czenda »

ok s tím počítám
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Czendo, nemeli by ti s timhle pomoct tam, kdes to koupil (odborne se dneska rika "tvuj prodejce" :-) ) ? Solidni firmy a prodejci obvykle zajistuji svym vyrobkum poprodejni servis, at uz zarucni, ci pozarucni.
czenda
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od czenda »

Zdar, tak jsem s tim byl teda v Praze v RH Soundu, páč jsem měl zrovna cestu. Vyměnili cívku ve vejškáči a změřili zesik a zjistili, že je v pořádku. zaplatil jsem 500. Kdybych se byl býval toho předtim nebál, tak sem si to moh udělat za levnějc
http://www.gramec.cz/gramec/s65/Katalog ... -9-80-5F-4 Výškáč tedy hraje (šumí), ale basák kreslí jak hovado (neměl jsem ho v RH Soundu), když se přes to pustí muzika, tak jsou slyšet jen bicí a kytara, občas basa, zpěv skoro vubec. No tak přemejšlim vo koupi toho basáku. Kdyby jste měli nejakej tip, tak písněte. 4 ohmy, cca 200w. Opravit (přemotat?) puvodni basák se asi nevyplati.
Odpovědět

Zpět na „Repro“