Ako retazit procesory?
-
- Reklama
-
skeletons88
- Uživatel

Ako retazit procesory?
Ahoj
Ako retazite XR4400,MDX1600,2600,4600
nakolko bisom chcel viužit všedko, čo je k dispoziciji tak sa pitam či sa vobec možu tieto veci zapajat zaseba .
Mate všedky vstupi riešene cez tieto veci ?(princip) nie značka pochopitelne
.
xr 4400 -7ks
mdx 1600-6ks
mdx 4600-3ks
mdx 2600-2ks
Nevikradol som uliho, proste sa ponuklo za dobru cenu
23€ ks 
Tak chcem vediet či najdu uplatnenie v mojom pa často mam :
ac.git-el.git ,bicie,perkusie malo kedy ,klaves,vokal,harmonika sem tam a basa.
Pripadne skuste poradit čo načo použit
budem rad.
Ako retazite XR4400,MDX1600,2600,4600
nakolko bisom chcel viužit všedko, čo je k dispoziciji tak sa pitam či sa vobec možu tieto veci zapajat zaseba .
Mate všedky vstupi riešene cez tieto veci ?(princip) nie značka pochopitelne
xr 4400 -7ks
mdx 1600-6ks
mdx 4600-3ks
mdx 2600-2ks
Nevikradol som uliho, proste sa ponuklo za dobru cenu
Tak chcem vediet či najdu uplatnenie v mojom pa často mam :
ac.git-el.git ,bicie,perkusie malo kedy ,klaves,vokal,harmonika sem tam a basa.
Pripadne skuste poradit čo načo použit
Ako retazit procesory?
Na klasickou akci budes potrebovat:
Gate 4x (kopak, prechody, pripadne snare (nekdy staci jen gate na kompresoru))
Kompresor 4-8x (snare, basa, obcas kytary, zpev)
a to je vsechno. Koupil jsi zbytecne silene moc veci.
Mas tedy 7x4 = 28 ks gate
6*2 = 12 ks komp1
3*4 = 12 ks komp2
2*2 = 4ks komp 3
suma: 28x gate a 28x komp/gate/dees/lim
Tvuj pult ma pocitam 24(32,40) vstupu a mas 56ks dynamickych procesoru.
To mas dost na FOH i ten monitorovaci pult. (A mozna dost i na pult, ze ktereho budes michat zaznam, pripadne vysilat do televizniho prenosu.)
Gate 4x (kopak, prechody, pripadne snare (nekdy staci jen gate na kompresoru))
Kompresor 4-8x (snare, basa, obcas kytary, zpev)
a to je vsechno. Koupil jsi zbytecne silene moc veci.
Mas tedy 7x4 = 28 ks gate
6*2 = 12 ks komp1
3*4 = 12 ks komp2
2*2 = 4ks komp 3
suma: 28x gate a 28x komp/gate/dees/lim
Tvuj pult ma pocitam 24(32,40) vstupu a mas 56ks dynamickych procesoru.
To mas dost na FOH i ten monitorovaci pult. (A mozna dost i na pult, ze ktereho budes michat zaznam, pripadne vysilat do televizniho prenosu.)
-
skeletons88
- Uživatel

Ako retazit procesory?
dikes moc mi to pomohlo
inak spevi a vokal ? netreba?
Ako retazit procesory?
V tomto případě bude pro dobrej výsledek nejlepší toho použít co nejmíň nebo raděj vůbec. 
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako retazit procesory?
Zpěvy už ti zblebt psal.
Jinak ještě jednu věc, osobně bych to co máš rozházel do několika Racků, jedna se ti zmenší a zlehčí stěhování, přeprava atp. Ale zvedne se ti i možnost modifikace použití, jako několik míst najednou, nebo prostě jen nebudeš muset tahat na folkovou kapelu o 4 lidech 16U kejs s procesorama.
Jinak ještě jednu věc, osobně bych to co máš rozházel do několika Racků, jedna se ti zmenší a zlehčí stěhování, přeprava atp. Ale zvedne se ti i možnost modifikace použití, jako několik míst najednou, nebo prostě jen nebudeš muset tahat na folkovou kapelu o 4 lidech 16U kejs s procesorama.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
skeletons88
- Uživatel

Ako retazit procesory?
jasne budu dve racki jeden večši a menši alebo urobim 3
jj nieje to profi technika ale funguje
jj nieje to profi technika ale funguje
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako retazit procesory?
Tak to je paráda. 18 kusů podprůměrných procesorů. Za jejich pořizovací cenu by mohly být 3 slušné kompresory. Za ceníkovou cenu snad i šest. Co to rozprodat, něco připlatit a pořídít jeden slušný čtyřkanál gate a dva dvojkanálové kompresory?
Dělám, co mě baví.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako retazit procesory?
Tak třeba XR4400 používám taky a svou práci plní dobře, je pravda, že mi stačí jeden. Pokud jich máš 7, nechal bych si maximálně tak 4 (2 + 2 do racku - FOH/MON). Zbylejch 3ks bych se asi taky zbavil.
Ostatně ke 24vst. mixu si bez problémů vystačím s jedním 4ch gatem a 3mi 2ch kompresory/gaty (LA).
K ostatním komponentům se vyjadřovat nebudu, protože jsem s nimi nikdy nedělal, takže netuším.
Ostatně ke 24vst. mixu si bez problémů vystačím s jedním 4ch gatem a 3mi 2ch kompresory/gaty (LA).
K ostatním komponentům se vyjadřovat nebudu, protože jsem s nimi nikdy nedělal, takže netuším.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Ako retazit procesory?
Tak snad už jen doplnit odpověď na otázku:
Ano, lze je řetězit, insert kabel se zapojí do Comp1IN a Comp2OUT, patch kabelem se pak spojí Com1OUT a Comp2IN.
Osobně bych neviděl přínos vícenásobné komprese na live, já bych na to neměl čas. Považuju to za studiovou záležitost.
A samozřejmě je nesmysl řetězit gejty, neb to stejně zařízne ten s nejvyšším THD.
OT: tipuju, že ani necítíš potřebu komprimovat na víckrát, spíš to zavání "když už jsem to koupil, chci to propojit tak, aby to všechno blikalo". Neuraž se. Ale aby to nedopadlo tak, že zvuk jen zhoršíš...
Ano, lze je řetězit, insert kabel se zapojí do Comp1IN a Comp2OUT, patch kabelem se pak spojí Com1OUT a Comp2IN.
Osobně bych neviděl přínos vícenásobné komprese na live, já bych na to neměl čas. Považuju to za studiovou záležitost.
A samozřejmě je nesmysl řetězit gejty, neb to stejně zařízne ten s nejvyšším THD.
OT: tipuju, že ani necítíš potřebu komprimovat na víckrát, spíš to zavání "když už jsem to koupil, chci to propojit tak, aby to všechno blikalo". Neuraž se. Ale aby to nedopadlo tak, že zvuk jen zhoršíš...
-
skeletons88
- Uživatel

Ako retazit procesory?
hm nesuhlasim že suto šmejdy je dost veci čosu ešte horšie:)
Mamil neurazim sa pohoda :
Nie neje to tak,myslel som retazit gate z komp. nie zasebou 2 stejne procaki
v študiu ? hm tam bisom videl skor to že poriadne nastaveny gate +comp bi stačil ak lampač tak preamp a ak treba doplneny o peq:)
blaha hm neviem čisa ich zbavim zvišok asi odložim uvidim ešte zase ked jeden skape tak ho nahradim dalšim
Mamil neurazim sa pohoda :
Nie neje to tak,myslel som retazit gate z komp. nie zasebou 2 stejne procaki
v študiu ? hm tam bisom videl skor to že poriadne nastaveny gate +comp bi stačil ak lampač tak preamp a ak treba doplneny o peq:)
blaha hm neviem čisa ich zbavim zvišok asi odložim uvidim ešte zase ked jeden skape tak ho nahradim dalšim
Ako retazit procesory?
Hm. Takže mezi slepými jednooký králem?
No, věšet gejt za kompresor taky nedává smyslu mnoho. Spíš bych teda věšel kompresor za gejt
No, věšet gejt za kompresor taky nedává smyslu mnoho. Spíš bych teda věšel kompresor za gejt
Ako retazit procesory?
Ano to jsou lidi s takovými názory. To je jako jakoby ti prodali šmejdský benzín kde bude 25% benzínu a 75% vody, a ty řekneš že to není šmejd protože by tam taky mohlo být benzínu jenom 1% nebo třeba žádný.hm nesuhlasim že suto šmejdy je dost veci čosu ešte horšie:)
-
skeletons88
- Uživatel

Ako retazit procesory?
Toje jaka šupa a ty tankuješ len 100% že???
Hm myslel som to samozrejme takto ale ved kto vie tak mu dopne že bi to asi moc neriešilo
(sekol som sa no ) :p
Zajtra bude možnost skušat veci tak uvidim že či budu naprd alebo len ako led šmejd .
PS:kebiže to napiše niekto ako sinclair tak ok chapem ale toto
-
pavel.vojta
- Uživatel

Ako retazit procesory?
to KamilV
Proč myslíš, že nedává smysl věšet gate za kompresor? Třeba na bubínku to při šikovnem nastavení funguje dobře. Nemusíš tolik hlídat THD gate při změnách dynamiky hry ("plný" úder/rim shot).
Proč myslíš, že nedává smysl věšet gate za kompresor? Třeba na bubínku to při šikovnem nastavení funguje dobře. Nemusíš tolik hlídat THD gate při změnách dynamiky hry ("plný" úder/rim shot).
Pavel Vojta
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.RentalPro.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako retazit procesory?
Bohužel u toho benzínu nevím co kupuju neboť v našem posraném státě se zloději a ojebávači kryjou(a to i tady na zvukařině
). Jinak já sám mám třeba DBX comp 266XL a EQ 231, taky používám v jednom klubu i ten gate XR4400( i ten 4600 jsem používal - to byl opravdu total krám), ale i tak vím a každému to říkam že jsou nic moc a defakto ty nejlevnější vůbec použitelné krámy. Ano jsou i určitě i horší ale to neznamená že tyto jsou nějak dobré, taky pokud vyloženě nejsou potřeba je nikam necpu.....A mít ty prachy tak rozhodně si nekoupím 4x266XL ale raděj jednu pořádnou 1074 nebo úplně něco jiného. Místo 7x4400 Drawmera atd. 
A k tématu, když to zvuku prospěje tak ať si jich někdo zapojí třeba deset. Třeba silnější komprese je lepší dosáhnout dvěma kompresory zasebou s polovičním nastavením - zkuste si to třeba v nějakém softu. A gate za kompresorem se taky hodí třeba při paralelní kompresi.
A k tématu, když to zvuku prospěje tak ať si jich někdo zapojí třeba deset. Třeba silnější komprese je lepší dosáhnout dvěma kompresory zasebou s polovičním nastavením - zkuste si to třeba v nějakém softu. A gate za kompresorem se taky hodí třeba při paralelní kompresi.