zesilovač BV Audio PA2000BM

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Vojta85
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

zesilovač BV Audio PA2000BM

Příspěvek od Vojta85 » úte 17. čer 2008 20:39:24

zdravím vás pánové,

jaký máte prosím vás zkušenosti se zesilovačem zesilovač BV Audio PA2000BM kromě jeho váhy? Jak to hraje by mě zajímalo. nemáme moc peněz, tak pokukujem po něčem levnějším.

Díky

mrak
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

bv

Příspěvek od mrak » stř 18. čer 2008 16:55:31

No ja ho v racku mam a zatim funguje OK, vevnitr je to proste rucni montaz zadna automaticka linka a pod ...
zvukove a vykonove to nemam primo s cim porovnat i kdyz vlastne mam ale nezkousel jsem to srovnavat.

jinak pozor na to ze jsou to 2x2 zesilovace v mustku tedy opravdu minimalni!! zatezovaci imedance je 4ohm a ani o kousek min :-/

jesli ho nekdo neprodava za cca 5000-6000kc tak to nema cenu kupovat (muj nazor)

dj_dj_dj
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: bv

Příspěvek od dj_dj_dj » ned 22. čer 2008 23:43:29

Ted ho nekdo prodaval na aukru za 8000 a nekdo ho koupill Mozna to byl i pan co se tu dotazoval.. Zbytecne vyhozene penize... Je to srovnatelne s omnitronicem a P-1000 od omnitronicu stoji novej 6000 a je 2 roky v zaruce...

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » pon 23. čer 2008 0:01:09

BV audio je proti Omnitragicu ještě celkem high-end a záruka je sice pěkná věc, ale co když vadný zesilovač bez ochran na výstupech odpálí připojené reproduktory? Ano správně, celá záruka je k h***u. Bacha na to
The best sound comes from one source...

dj_dj_dj
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dj_dj_dj » stř 25. čer 2008 19:01:57

Ochrany ma a myslim ze zazracne i funkcni... Takze tvoje odpoved je zcestna :) Ale neboj, sam omnitronic rozhodne nepreferuju...

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » stř 25. čer 2008 20:29:38

Je teda fakt, že do sra*ek typu Omnitronic moc nevidím, ale co jsem měl tu pochybnou čest zařízení těchto a podobných značek opravovat (zesilovače nevyjímaje) tak vím, že jejich nákup znamená vyhozené peníze... A připouštím, že uvedený typ neznám, ale co jsem měl kdy otevřené, tak rozhodně POŘÁDNÉ ochrany nemělo... :wink:
The best sound comes from one source...

mrak
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrak » čtv 26. čer 2008 10:26:26

dj_dj_dj píše:Ted ho nekdo prodaval na aukru za 8000 a nekdo ho koupill Mozna to byl i pan co se tu dotazoval.. Zbytecne vyhozene penize... Je to srovnatelne s omnitronicem a P-1000 od omnitronicu stoji novej 6000 a je 2 roky v zaruce...
hele nechci rejpat ale s tim P-1000 se to opravdu moc srovnavat neda ... P-1000 doda do 4Ohm jen 480 W (na kanal) to to BVcko doda slusnych 950W/4Ohm na kanal .-)

a tech 480W bych bral s rezervou, protoze co si nezmerim tomu neverim :-D

dj_dj_dj
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od dj_dj_dj » čtv 26. čer 2008 23:27:07

Udajnych 480W je RMS podle omnitronicu a 950W je dle internetu MAX pro BV.. takze myslim ze je to vykonove srovnatelne... Ale jak rikam,preferuju malinko jine znacky, ale take sem s necim zacinal.. Jo to byli casy :)

cyz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od cyz » ned 07. zář 2008 21:44:42

S BV Audio mám dost špatné zkušenosti z dob kdy jsem spolupracoval s jednou disko-agenturou kde jich bylo několik a byly s tím pořád problémy - tu se pokazil zdroj, tu zase limiter, apod. Rozhodně bych do BV nešel. Když levný zesilovač tak Tapco, případně Phonic, docela dobré zkušenosti mám s Behringerama i když mají slabý zdroj takže nejsou dobré na basy.

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » pát 26. pro 2008 1:07:24

BV audio je rucna klasika, mozno ze par kusov sa niekomu podarilo dofusovat no vseobecne je to znacka kvality, vykonu :) kusok PA 2000 co je tusim najsilnejsi zosik ktory je komercne pouzivany od BV audio. videl som ho tahat PD 1850tky ako nic :) bez problemu...proste rucna kvalita..a ked sa nieco posere...nie je problem zohnat schemy a suciastky ...a pod...nevyhoda asi len vaha,vzhlad a rozmery :D
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

maj

Re: zesilovač BV Audio PA2000BM

Příspěvek od maj » pát 16. črc 2010 15:33:25

Mám 4ks konce BV-Audio PA2000BM od roku 2001 (2ks), neskôr kúpené ďalšie 2ks (r.2003). Poznám ich ako vlastnú dlaň. Majú zadný prívod vzduchu a bočné vyfukovanie, naťahajú hodne bordelu do seba, treba to čistiť a zabezpečiť bočný odvod vzduchu. Treba dávať pozor na ventilátory, niekedy sa stáva, že sa v osi pretáčajú a nechladia-potrebne vymeniť. Povrchová úprava je jednoduchá, hrdza sa ukáže už po 2-4 rokoch. Treba dávať pozor na to, aby zadné vstupné konektory ComboJack/XLR Neutrik mali dobré ukostrenie o šasi, na boku Neutrika je výstupok, ktorý musí mať 100% dotyk na surovom plechu skeletu, nesmie to byť hrdzavé, alebo zaoxidované. Ďalej si ustrážte na vstupných plošákoch sú na každej strane sklenené poistky 5x20mm, tečie tade aj 11Ampér, kde použité plošákové poistková púzdro sa mi zdá slabé, časom sa kontakty unavia,a poistka tam voľne behá, čo dáva prúdové nárazy a zničí vám to výkonové tranzistory, alebo min. ochrany na výstupoch. Tiež dávajte pozor, aby ste zosil nezapli/nevypli 4-5krát za sebou. Vzniknú tam nárazové prúdy pri zapínaní a nabité 80mF kondenzátory pri zdroji sa prebijú a odpália ochrany. (stalo sa mi to v KD, kde vypadávali ističe, organizátori to dvíhali, kým mi neodpiekli konce... Podobný problém je pri napájaní cez slabšie elektrogenerátory). Predné potenciometre som menil asi 2x, je tam lacná klasika, ovládacie gombíky sa dajú ľahko pretočiť nad dráhu rozsahu (hlavne ak to požičiam amatérom, stále mi gombíky z mäkkého plastu popretáčajú). Ináč mojim snom boli v tej dobe konce Bittner (na sub mali tvrdý bas, aký som potreboval), no cenovo som si mohol dovoliť BV-Audio, tak za tie roky slúžia dobre. Starám sa o ne, no poznám aj prípady, kde šľapajú preťažované v úbohých podmienkách aj 10rokov a stále makajú, niekedy je to až neuveriteľné.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač pro subwoofery

Příspěvek od blaha » pát 16. črc 2010 15:53:38

=D> pročetl jsem poslední příspěvek pouze zběžně a docela jsem se pobavil, nějak mi z toho umikl důvod, proč to vůbec kupovat.

A jeden bod za všechny, signálová zem by se se šasi spojovat neměla vůbec, takže poznámka o tom, že vstupní konektory muší být dokonale spojené se šasi mě fakt pobavila.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 20. črc 2010 0:02:11

Dobře že ses pobavil, ale jsi vedle. Stačí se podívat na průběh CMRR, navíc nic není zcela symetrické (u konců prakticky nikdy). Díky skinefektu mají vyšší frekvence tendenci téci jaksi po povrchu/stínění kabelu a ve chvíli, kdy vstupní konektor neuzemníš, tak tyto proudy vlezou dovnitř a už je nic nespasí...

Dost pochopitelně záleží na provedení vstupu... Každopádně platí, že kapacita šasi vúči vnitřní elektronice je značná, takže je třeba je nějak spojit :D
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » úte 20. črc 2010 1:48:52

Lehce od tématu, trochu OT, ale nedá mi to. Pokud to bude hodně OT, zkus to Martine nějak rozdělit, třeba do nového tématu o zemních smyčkách, pokuduž tu něco takového náhodou není, jsem nějak vykoukanej z účetnictví, takže teď si ějak nejsem přítomností takového vlákna jistej.

A teď k tomu příspěvku. Podle mě je při symetrickém zapojení důležité pro průběh zvukového signálu ty dva kabely (+ a -, piny 2 a 3 na XLR, TR na JACKu). Takže stínění z hlediska průběhu a distribuce signálu není až tak podstatné. V podstatě pak stačí zapojit pouze na jedné straně, většinou na výstupu ze zařízení (např. mixu). Tim je v podstatě vedení odstíněno, ale zároveň mezi sebou nejsou přístroje zasmyčkovány. To je z pohledu průběhu signálu. A tím pádem po stínění do zesilovače ani nic vlýzt nemůže.
Co se týká samotných zemních smyček, pokud spojíš napájecí zem se signálovou v přístrojích, které jsou byť napájeny z jednoho uzlu. A pak ty přístroje propojíš mezi sebou signálovými kabely s plně připojeným stíněním, tak krásně uzavřeš smyčky a to třeba v případě 30m páráku je oko tak kolem 70-80m (záleží na další kabeláži). A těch smyček tam je několik.
No a co e týká zapojení zesilovače, nebo i ostatních přístrojů, tak napájecí zem je připojená na kostru, hlavně proto, aby to někoho nezabilo. Fáze a nula jsou pak přivedeny (přes vypínač a pojistku) na primár trafa. A na sekundáru, kterej je galvanicky oddělenej se pak několika vinutími vytváří napětí, které je potřeba pro provoz přístroje. Většinou + a - hlavní nepětí plus nějaký doplňkový. No a mezi těma + a - hlavnima napětíma je ta 0 (pro signál), která ale nemá nic společnýho ani s napájecí nulou, ani s napájecí zemí.

Uff, snad je to správně, kdyžtak mě doplňte nebo opravte. A Martine jak nato koukám, tak to pls asi přesuň + asi ty 3 příspěvky (nebo jejich kopie) před tím.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » úte 20. črc 2010 17:38:12

Teoreticky bys v ideálním případě měl skoro pravdu - skoro proto, že většina výkonových zesilovačů má nesymetrický výstup a jedna výstupní svorka je tedy zem, kterážto bývá tvrdě uzemněna (z bodu mezi elytama), zřídka jen přes paralelní RC člen (obvykle přemostitelný spínačem - GND Lift).

V ideálním případě by jediným uzemněným prvkem měl být koncový zesilovač, v praxi je zemněných přístrojů dost - přinejměnším přes skříň a 19" rack.

S uzemněným stíněním máš pravdu jen zčásti - symetrické vstupy vydrží jen určité napětí proti vlastní zemi (první věc, která se musí ošetřit - zajistit jen omezený rozdíl zemních potenciálů), navíc CMRR (potlačení souhlasného signálu u symetrických vstupů) obvykle s frekvencí rapidně klesá (např. LT1115 má CMRR 130 dB na 100 Hz, na 1 MHz jen 60 dB), negativně se projevují i parazitní vlastnosti obvodu kolem operáků, rušení se pak díky nelinearitám přemoduluje do akustického pásma....záleží tedy na ošetření vstupů proti VF atd atd.

Z hlediska zarušení země pak bývají největším zlem spínané zdroje, které dokáží aparaturu hezky rozehrát (např. připojení notebooku s adaptérem k uzemněné sestavě atd.).

Zkrátka v době spínaných zdrojů a bezdrátové techniky nejsou problémy se zemními smyčkami zdaleka tak prosté, jako kdysi pouhá eliminace brumu, každopádně často lze vytvořit řadu zemních smyček a brum nemusí bý slyšet, je to velmi individuální. Ale abychom tu jen tak netlachali, zkus si zít multimetr a změřit si odpor vstupní/výstupní země proti kostře (nebo PE/PEN svorce). Schválně u kolika přístrojů ti nezapíská...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“