Hladám odposluchy za nízku cenu s dobrým výkonom

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Peter Šaľa

Příspěvek od Peter Šaľa »

Dobrý deň.

Chcel by som sa informovať o pódiových monitoroch. Jedná sa o monitor BEHRINGER F1220A. Pôvodne som plánoval kúpiť tieto monitory na odposluch pre dychovku počas akcií. Ale ako čítam, tak by ste mi to viacerí nedoporučovali. Ono celé je to na tom postavené, že som limitovaný sumou. Tento monitor stojí cca do 190€ /ks. Mne by sa hodili 3 ks. Ale ak by ste mali s niečim takýmto zvučením skúsenosti nechám si poradiť. Máme Yamahu MG 32/14FX + 2x 900 Watt satelity a 1x bedňa bas tak tiež 900 Watt. V pohode s tým ozvučím hociaký kulturák v počte cca 500-600 ludí a možno i viac. Len mi chýbajú pódiové odposluchy. Mohli by ste mi poradiť, čo mám robiť? Ďakujem pekne. Peter
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

No ty Behringery konkretne neznam. Znam napr. tu serii PRO. (Nejvyssi pasivni rada) Ta je vcelku pouzitelna.

V teto cenove relaci to bude asi problem. Ja bych doporucil RCF ART 310A, male lehke vykone. Ale to jsme s cenou jinde.

Zalezi jak casto hrajete. Jestli aparat nejak vydelava, tak bych radsi chvilku pockal a koupil si neco lepsiho, co urcite vydrzi veky.

Pokud je to na obcasne hrani 1x za mesic s dechovkou do kulturaku na vesnici, tak ty Behringry budou stacit.

V.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Je tu ještě varianta poohlídnout se po něčem starším, třeba i v pasivu + zesilovač (pokud budou stačit 2 kanály).

Nejhorší nejsou ani monitory od Laneye (minimálně jako slušný základ pro přestavbu), do 12" verze stačí dát jen Selenium DT150 a jinou výhybku a hned to hraje někde jinde. U 15" verze je lepší vyměnit celej vnitřek za střeva z EM151 a je to taky někde jinde. Ale pár akcí odjely i v základu a dalo se to taky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Jiří E
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiří E »

Doporučil bych od DAN Akustik, typ TAURUS 152-1 (trochu težší ) nebo TAURUS 122.
Dobrá cena a dobře to hraje. A vyrábí se to na Slovensku (myslím ). Je to ale trochu dražší a potřebuje to zesilovače. Nebo RCF 310A. Aktivní bedna, dobrý zvuk.
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

tedy ja za sebe rikam, ze 310A ani zadarmo. je to neuveritelne jedovata bedna, podle me dobra tak na doplneni k 15" subu na male party nebo na mluvene slovo (pro rypaly - ano, slysel jsem to a hral jsem na to)
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
vitek_cz
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od vitek_cz »

Kód: Vybrat vše

tedy ja za sebe rikam, ze 310A ani zadarmo. je to neuveritelne jedovata bedna...
Jerry: Jen by me zajimalo jakou alternativu ve stejne cenove relaci beres k tem 310A? A jake pouzivas monitory ty?
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr »

Ja pouzivam LDcka s 10" koaxialem a subjektivne to ma prijemnejsi zvuk nez 310A (podle komentaru muzikantu).

Jinak v dane cenove hladine (310A za 460E u thomanna) bych sel treba do db M12-4 PLUS (o 18E drazsi), pripadne ty LDcka s 12" (za 318E) - podle zkusenosti s tou desitkou bych se toho nebal.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

M12-4 PLUS se už bohužel neprodává. Klasické odposlechy dělá dB FM 10 a FM 12, ceny 12690,- / 17890,- a pak draží a samozřejmě výkonnější řadu DVX, ale to už je asi mimo téma.
sikita
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sikita »

Tady je skladem
https://www.thomann.de/cz/db_technologi ... af7fc0a25e" onclick="window.open(this.href);return false;
striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska »

Asi zásoby:-) To považuji za dobrý výběr, je to velice povedená bedna.
Odpovědět

Zpět na „Repro“