bude fungovat kombo od elektroakustiky pro elektrickou?
-
- Reklama
-
Lucy
zdravím,
mám takový dotaz. jsem v těhle věcech naprosto nevzdělaná a potřebovala bych vědět jestli bude fungovat elektrická kytara přes kombo k elektroakustice. nejde mi moc o zvuk, mám jen v plánu koupit tátovi k vánocům elektriku (elektroakustiku už má, právě i s kombem a elektrika bude bez něj) a chci vědět, jestli mu to přes to půjde (sorry jestli je to hodně stupidní otázka). má marshalla jestli ta informace k něčemu bude.
budu moc vděčná za jakoukoliv reakci.
díky, mír.
mám takový dotaz. jsem v těhle věcech naprosto nevzdělaná a potřebovala bych vědět jestli bude fungovat elektrická kytara přes kombo k elektroakustice. nejde mi moc o zvuk, mám jen v plánu koupit tátovi k vánocům elektriku (elektroakustiku už má, právě i s kombem a elektrika bude bez něj) a chci vědět, jestli mu to přes to půjde (sorry jestli je to hodně stupidní otázka). má marshalla jestli ta informace k něčemu bude.
budu moc vděčná za jakoukoliv reakci.
díky, mír.
Fungovat to bude, i kdyz zvuk nebude uplne krasnej, na zkouseni je to v pohode.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Nevím, v jaké cenové relaci ta kytara má být, pokud je tatínek "hobík" a hraje "jen tak", tak je to asi jedno. Pokud ale Tvůj tatínek hraje líp (a je-li Maršal skutečně Maršal, tak dost možná ano), zvažoval bych pořízení takového daru. Je to od Tebe moc hezké, ale např. já bych kytaru darem nechtěl. Jsem dost citlivý na hmatník, menzuru, výšku strun a do budoucna i jejich tvrdost. Je prostě několik faktorů, které by u mě rozhodovaly, která kytara je "ta pravá". Co když se zrovna netrefíš do toho, na co by se taťkovi dobře hrálo? Bude osobně přítomen u výběru té kytary?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím s Kamilem, aby se to nestalo Danajským darem, spíš bych to zvolil formou poukazu, ale určitě by si u toho měl bejt. A to i v případě, že to je třeba i samouk, protože ne každému sedne vše, proto je taky nabídka tak pestrá. Mimochodem, tohle ti asi poradí i ve slušné prodejně, pokud se zeptáš.
Osobně jsem byl přítomen, když náctiletá dcera majitele jedné zvukařské firmy (zabývající se i prodejem techniky) si u nich na krámě přebírala balíček od PPLky zaslaný z nějakého e-shopu s tím, že to má dárek pro přítele kytaristu, hrajícího již nějaký pátek, a nakonec se z toho vyklubal nějaký laciný multiefekt od Uliho. Pohledy, který jsme si vyměnili my všichni co jsme u toho byli (pochopitelně vyjma dcery), byly docela výmluvný a jasný
.
Osobně jsem byl přítomen, když náctiletá dcera majitele jedné zvukařské firmy (zabývající se i prodejem techniky) si u nich na krámě přebírala balíček od PPLky zaslaný z nějakého e-shopu s tím, že to má dárek pro přítele kytaristu, hrajícího již nějaký pátek, a nakonec se z toho vyklubal nějaký laciný multiefekt od Uliho. Pohledy, který jsme si vyměnili my všichni co jsme u toho byli (pochopitelně vyjma dcery), byly docela výmluvný a jasný
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zvuk z toho nějaký poleze, ale k očekávané barvě elektrické kytary to bude mít daleko.exxxi píše:Fungovat to bude, i kdyz zvuk nebude uplne krasnej, na zkouseni je to v pohode.
Vzhledem k vlastnostem akustického komba Marshall to bude hrát hnusně i po zapojení nějaké kreslící krabičky. Pokud nemá být plánovaná kytarta elegantním lapačem prachu, nekupoval bych nic bez konzultace s podarovaným.
Dělám, co mě baví.
Myslim, ze zvuk el. gitary cez akusticke kombo bude vzdy lepsi, ako opacne
Nikdy to nebude ono, ale spravnym naekvalizovanim sa da zvuk relativne elektrickeho komba dobre simulovat.
-
relaxmusik
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No elektricka kytara pres akusticke kombo je opravdu strasna, strasna , strasna.
Akusticka kytara ma uplne jinou vystupni impedanci a celkovou zvukovou charakteristiku jak elektricka.
Zkousel jsem to na akustickych kombech Marshall a Crate, v obou pripadech strasny, temer nepouzitelny.
Akorat jsem nezkousel nejakou pololubovku ale vzhledem ze pouziva elektromagneticke snimace bude vysledek pravdepodobne stejne spatny. Pro upresneni akustiky pouzivaji vetsinou piezosnimac a nebo snimani vnitrnim mikrofonem.
Akusticka kytara ma uplne jinou vystupni impedanci a celkovou zvukovou charakteristiku jak elektricka.
Zkousel jsem to na akustickych kombech Marshall a Crate, v obou pripadech strasny, temer nepouzitelny.