Jak skladujete a ošetřujete kabely?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Cau, videl jsem u nekolika zvukaru, ze kdyz schovavaji kabely tak konektory zacvaknou do sebe. Nebudou casem konektory mit blby kontakt, protoze se roztahnout samice po nejake dobe? Jak to delate vy, kdyz chovavate kabely?
Dokonce jsem videl, ze nekdo kabely i umyva, jaky na to mate nazor?
Dokonce jsem videl, ze nekdo kabely i umyva, jaky na to mate nazor?
Nezacvakávám, ale stahuju je páskama na suchý zip.
Ano, jednou za čas umývám. Pokud jsou po akci, kde se válely v "blátě", tak umývám vždy.
Ano, jednou za čas umývám. Pokud jsou po akci, kde se válely v "blátě", tak umývám vždy.
- gavo
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Urcite ich nespajam, paskujem to suchym zipsom, skladujem to zmotane v caseoch.
Umyvam az ked na dotyk spinia ruky
Umyvam az ked na dotyk spinia ruky
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam
- vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta 
To zastrkování mi kdysi přišlo jako dobrý nápad, dnes už vím že je to blbost.
Opravdu potom dochází k roztažení dutinek v konektoru a člověk potom běhá jako debil a mění jeden kabel za druhým. Dnes už jenom smotám a stáhnu suchým zipem.
Omývám dle potřeby, většinou po akci přebalím co jsem narychlo smotal a otřu suchým hadrem. Pokud během akce zjistím vadný kabel, označím ho uzlem u konektoru, abych věděl který to je.
Omývám dle potřeby, většinou po akci přebalím co jsem narychlo smotal a otřu suchým hadrem. Pokud během akce zjistím vadný kabel, označím ho uzlem u konektoru, abych věděl který to je.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Čas od času, nebo podle potřeby, omýt jarovou vodou.
Někdy ovšem přidám i savo...
Zapatlané XLR rozeberu, vyperu v destilované vodě a usuším.
Skladuju sbalené a stažené suchým zipem bez zacvaknutí.
Nejlíp naležato.
Někdy ovšem přidám i savo...
Zapatlané XLR rozeberu, vyperu v destilované vodě a usuším.
Skladuju sbalené a stažené suchým zipem bez zacvaknutí.
Nejlíp naležato.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Kabely skladuji v přepravkách bez víka, aby byly pěkně volně na vzduchu, prodlužovací kabely zvlášť signálové zvlášť a ostatní kabely taky zvlášť. Vše stočené , stáhnuté páskou a bez zacvakávání konektorů , uložené na ležato.
Na ošetření používám teplou vodu , hadřík a jar. Pokud je špína zašlejší , tak čistič motorů (modrý tekutý gel) a špína jde pěkně pryč.
Co se týče konektorů tak průběžně během roku dělám jejich udržbu , dotažení šroubků, umytí v destilované vodě bez ničeho.
Ještě abych zmínil , tak si kabely po akci balím sám, mám rád v kabelech pořádek, taky, jak někdy na akcích vidím bedňáky , pomocníky, jak balí kabely ,stylem ohýbaní , lámaní kabelů, tak mi jde mráz po zádech.
S pozdravem Vojta23

Na ošetření používám teplou vodu , hadřík a jar. Pokud je špína zašlejší , tak čistič motorů (modrý tekutý gel) a špína jde pěkně pryč.
Co se týče konektorů tak průběžně během roku dělám jejich udržbu , dotažení šroubků, umytí v destilované vodě bez ničeho.
Ještě abych zmínil , tak si kabely po akci balím sám, mám rád v kabelech pořádek, taky, jak někdy na akcích vidím bedňáky , pomocníky, jak balí kabely ,stylem ohýbaní , lámaní kabelů, tak mi jde mráz po zádech.
S pozdravem Vojta23
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bednák, který delá stou bednou kabelů pravidelně si nato dá záležet, ale motáná na loket to by se človek vyvrátil.
Ten suchý zip je super! doma sem to naorginoval prodlužkám, zezačátku pindání že to tam je, no ale hlavně kabely pěkně drží u sebe, a mají se fajn
Ten suchý zip je super! doma sem to naorginoval prodlužkám, zezačátku pindání že to tam je, no ale hlavně kabely pěkně drží u sebe, a mají se fajn
-
Vojta85
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Motám si je sám, dělám zlehka uzel a nemám s tím problém, nezacvakávám konektory do sebe, při rozbalovaní by mě to asi dost štvalo. pěkně smotaný a zlehka zauzlovaná je hážu do kejsu a dál je neřešim. co je špinavý utřu hadrem, co nejde většinou vyhodim bo se to nestává často, konektory občas přostříknu nějakým čistítkem na kontakty, ale ne nějakým kontaktolem, to lepí a zamatlává dutinky. nepoužívám zbytečně drahý kabely ovšek konektory solidnější.