Jaký mikrofon pro rockového zpěváka?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
jeff

Příspěvek od jeff »

Ahoj.Jsem zpěvák rockové kapely.Měním mikrofon a potřebuji poradit.Měl jsem Shure Betu 58A a zdála se mi moc uječená.Příliš vysokých kmitočtů.Rozhoduji se o Senheiser e935,nebo Bayerdynamic.Poradíte mi?
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Který Beyerdynamic konkrétně?
Těžko se srovnává konkrétní produkt (E935) s celou řadou produktů (nespec. Beyerdynamic).

Stejně se asi nevyhneš tomu, že si na ně někde zkusíš zazpívat a rozhodneš se podle ucha.

E935 má ve výškách zdvih, tak pozor, aby to pro tvůj hlas zase nebylo uječený.
Hubert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Hubert »

Tož já bych to odzkoušel v nějaké prodejně.
pokud zpíváš rock, kouknul bych se po nějakým Audixovi, ježíšek přinese, hm? :D :smt114
Mikrofony: AKG D5, sE 1A
PA: 2x RCF 312-A mk II
Mix: Mackie ProFx12
Master EQ: ART EQ341 (přeosazené OZ)
Kabeláž: Tasker + Neutrik
Příslušenství: Adam Hall, Millenium, ART
Co nemám a potřebuji, si půjčím.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

jeff píše:nebo Beyerdynamic.Poradíte mi?
... urcite si vyzkousej Beyerdynamic TG V70D pripadne od spoda obrezanou metalovou verzi TG V71D. Tenhle mikrofon se Beyerum neskutecne povedl. Ceny a dostupnost (prvni varka zmizela ale minuly tyden prisly zase dalsi) viz:

http://www.audiopro.cz/produktovy-katal ... t/tg+v7+d/

Obrázek

Zrovna vcera mi psal (kvuli necemu jinemu) chlapik co si ho koupil jako jeden z prvnich a v historii mailu zustala jeste jeho reakce po prvnim vyzkouseni:

Kód: Vybrat vše

Tak jsem vyzkoušel oba mikrofony na zpěv (přes preamp Joemeek >> OneQ, >> > kabely Monster Cable ze série P500 a odposlechy RCF ART310A) a musím říct, že se mi zvuk v70d opravdu zamlouvá - zvuk je živý, plný, detailní, ale není syčivý a rozhodně není plochý, právě naopak. V porovnání s mým současným Senn. e845 je to posun o třídu až dvě, opravdu mě příjemně překvapil. Zvuk M88TG se mi na zpěv tolik nelíbí, přijde mi, že je hodně podbasovaný a chybí mu trochu detail. Minimálně na můj hlas se mi nelíbí. Takže jsem vybral jednoznačně v70d s. 

Michal P.
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

Ja by som kludne doporucil audix OM7.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
Akrij Kenumis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Akrij Kenumis »

Doporučit nejde, žádný.....doporučit jde jen toto: zkoušet, zkoušet, zkoušet, hledat, hledat, hledat....já sám jsem na sebe vyzkoušel už asi skoro vše co se dá u nás zakoupit od SM58...přes všechny Sennheisery, Audixe, Beyery, Heil až jsem si pod vlivem recenzí bez zkoušení koupil TGV70d a můžu říct ano je to opravdu povedený mikrofon, ale to neznamená, že to bude fungovat vždy....
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
gavo
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gavo »

Ja som teraz kupil dve Audix OM7. Zatial nepoznam lepsiu dynamiku pre vysoke SPL s tak jemnym vyrazom. (neni to uskriekane ani prebasovane ani nic neprekaza mozno stredy su nejako zvlastne ladene, ale je to presne ten zvuk co sa snazim vykrutit pri rockovych spevakoch napr na shure beta)

Preto ak mi na prvy sup nesadne beta pre spevaka viem ze OM7 je ta najlepsia volba. Milujem ten mikrofon proste a hlavne jeho zvuk.
Nic lepsie ako sediet za mixom pocas koncertu a jest pizzu nepoznam :D - vlastne ano - pocit ked vidim, ze kapela na tu pizzu slinta :P
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“