Utlačuje Zvukařina.cz Prodance a jejich zákazníky?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Kde tam vidíte teror a utlačování ? Kde tam vidíte, že bychom z nich vinili zdejší server ? Je vždycky řeč o malé skupině lidí, podíval jste se někdy do seznamu, kdo sem všechno přispívá ? Kdyby nešlo v případě "antiprodance" o tak malé množství lidí (pravda, někdy hodně aktivních), tak by to tak nebilo do očí a kdyby nebyli tak jednostranně zaujatí, tak by je nešlo nijak podobně zařadit, nebylo by podle čeho.
Zkuste se kvůli porovnání podívat, jestli se podobné skupiny například proti Audiomasteru, Mediatechu, Audiopro, MusicData atd. dají podobně snadno vysledovat na našem foru (aka můj blog, podle místních nezávislých...). Nenajdete nic podobného, tento fenomén vznikl pouze zde a pouze proti nám. Jestli to nevidíte ani když na to vynaložíte trochu úsilí, tak neumíte vyhodnocovat informace. Což možná ani nepotřebujete, takže nic ve zlém :-)

H.M.
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Tak jsem věnoval trochu času diskuzi "digital do 8000 E" a přiznám se, že mi opravdu nejspíš pánbů nenadělil to správné analytické myšlení. Pořád nechápu kdo je v té tajemné "Antiprodance". Ale přiznám se dobrovolně, že nejsem úplně nezaujatý. Výpady pana Mašína na fóru prodance mě už před nějakou dobou přesvědčily, že pro mě nemá žádný smysl jejich diskuzi vůbec sledovat. Proto jsem možná trochu citlivější na zavádění stejné rétoriky i na zvukařině, kde se přece jen doposud dalo diskutovat více k věci.
Zvukař bez www stránek
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

No, možná nenadělil. Jinak byste nehledal příčinu v následku. Vlákno o mixu do 8000€ je první, do kterého jsme zde opravdu vstoupili (celkem nevinnou připomínkou, že iLive by měl mít dobrou šanci), ale opravdu není ani zdaleka první, kde se našemu zboží nedostalo ani nestranného posouzení. Takže pohárek přetekl a začal jsem se angažovat, což jsem po celé roky odmítal. Pokud se vám to nelíbilo u nás, tak se vám to nebude líbit ani tady, to je celkem jasné, ale asi to půjde vyřešit jen tak, že mne admin vykáže, smaže apod. Anebo přestane být hrozně divné, že někdo doporučí i naše zboží, protože tady je to "nezávislé".
Já bych toho už nechal, máme prostě různou optiku a tak musíme i úplně stejné věci vidět různě.To pak jde i prázdnou slámu mlátit donekonečna, místo toho diskutování k věci. Já opravdu úmyslně nebudu nikoho řadit nikam, to si každý dělá sám a samozřejmě "antiprodance" je jen symbol určitého postoje, nikoli snad nějaká organizace se členy.

H.M.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od knobtweaker »

Já řekl , že Zdeněk naznačuje, že jste utlačováni a né že to přímo říká.
Vaše rétorika byla vedena opravdu v tomto stylu.
Je fakt , že jde o mlácení prázdné slámy a asi to nemá smysl dále rozpitvávat, já si ale zkrátka myslím že nějaká antiprodance skupina je jen vaše chiméra , která se Vám z nějakého důvodu hodí do krámu.
Asi tím lze jednoduše odbít to, když má někdo na něco názor který se Vám zrovna nehodí.
Jinak samozřejmě vítám to že jste sem začali psát , myslím že půjde o obohacení.
Třeba až se tu trochu zabydlíte třeba zjistíte, že tady vládne opravdu pluralita názorů a budete diskutovat věcněji.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Kdyz tady napisu, ze se me nelibi, jak hraje Megaton s iLive, neni to nic proti Prodance. Proste jsou veci, ktery podle me nefungujou dobre a bohuzel jsou posledni dobou skoro vsude. To je pro Prodance dobre, ne? Maji spoustu zakazniku na svuj sortiment. Kdyby bylo vsude VRX s SiCompact, taky se budu delit o zkusenosti a zrovna tak bez servitek. Chci delat svoji praci co nejelip a k tomu potrebuju adekvatni podminky. A ty mam nastaveny jinde. Pro me neni zivy zvuceni o hledani vazby a o snaze zbavit se nejvetsich pruseru. Pouzivam veci, ktery odpovidaj mejm narokum. A kdyz nemuzu nekde mit svoji techniku - od toho jsou taky ridery, zejo - nebavi me tvrzeni, jak tam maj bezva aparat a ze je to na ten prostor tak akorat a kdyz tam byl posledne Franta... S tim je vetsinou spojena prednaska o padesat osmickach a podobnych "osvecenych" uzusech... To potom radeji delam neco jinyho nekde jinde. Zapasy se zvukem, co stoji za starou belu, uz me nebavi a hlavne je nemam zapotrebi. Jsem zvyklej mit veci pod kontrolou.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Dobře, já to tedy beru tak, že si oba upřímně myslíte, že vůbec nejste nijak zaujatí. Nemá cenu se pro tento účel držet iLive a asi ani nemá cenu se bavit o tom, jaký Megaton a jestli to vůbec je Megaton atd. Jednoduše si připusťte, že rozložení zastoupení mezi českými distributory je v zásadě NÁHODNÉ. Něco o tom vím, některé zákonitosti a vazby v tom samozřejmě jsou, ale skutečně si to takhle nikdo nenaplánoval ani se to takhle nestratifikovalo třeba podle kvality (samozřejmě když vynecháme extrémy). Nás asi nikdo rozumný za takový extrém pokládat nebude. Pak ale byste měli v našem sortimentu nacházet zhruba stejně pro vás vhodného materiálu, jako v sortimentech jiných podobně velkých distributorů. Mně to neříkejte, neříkejte to klidně nikdy nikde, ale jestli nenajdete, tak asi zaujatí jste.

H.M.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

No já mam třeba dobré zkušenosti s mikrofony heil sound a taky jsem si u vás jeden koupil a heily jsem doporučil několika svým známým zvukařům :-) (a že jsem je chválil se dá vysledovat i zde na foru)
PR35 jsem si nechal dovést z ameriky ještě než jste to začali distribuovat.
Dokonce jsem je chtěl doporučit otci jestli by je nechtěl vyzkoušet a případně začít odebírat.
(otec má instalační firmu)
To jen tak na okraj.

S EAW jsem jezdil se škworama a také jsem byl spokojen. (teď jezdíme z d and b a jsem spokojený ještě víc)
Jinak když jsem dělal v music city , tak jsem i přes jistý odpor nadřízených prosadil aby se tam prodávali vaše věci protože jsem měl pocit , že spousta převážně malých zvukařú je na ten sortiment rcf atd , zvyklá a nebylo by od věci jim to nabídnout také aby měli alternativu.
Takže já si prostě nemyslim že bych proti vám byl zaujatý.
A vůbec nevim proč bych se tady měl před vámi nějak obhajovat.

:lol:
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Samozřejmě že se nikdo nemusí obhajovat proč to či ono. Snad jsem jasně napsal, že to ani vědět nechci, jde jen o to, aby se člověk sám zamyslel, jestli opravdu měří stejným metrem. Což já o sobě třeba vím, že nemůžu, už proto, že nejlíp znám naše zboží, jsem s ním spjatý od objednávek po servis a i kdybych přešel ke konkurenci, tak to tak dost dlouho zůstane. Když už jsi ale uvedl ten RCF - třeba to hodnocení, že zvyklí jsou malí zvukaři, je samo o sobě zavádějící, pokud ovšem nebudeme za malé zvukaře pokládat úplně každého, kdo nemá v aparátu aspoň deset milionů. Pak je ale otázka, kolik zbylo těch velkých a jestli oni vůbec tvoří nějaký trh pro místní dovozce (podle mne ne).

H.M.
knobtweaker
Uživatel
Uživatel

Třeba myslim že ten krkonošskej z těch velkejch žije docela dobře.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Kara Trutnov ? Neřekl bych, zákazníků je málo a ti větší si umí získat takové podmínky, že to ani zdaleka není tak lukrativní, jak se z koncových ceníků zdá. Pokud je ovšem někdo (to ale asi už může být jen z veřejných prostředků) taková ovce, že se nechá podobným stylem stříhat (8+1" za čtyřicet až devadesát tisíc), tak to samozřejmě zajímavý kšeft je. Já ale radši prodávám věci po stovkách až tisících kusů normálním lidem. Nechtěl bych se ani motat ve stále stejném kolečku věcí a lidí. Nedávno se to u nás probíralo, jak neuvěřitelně málo beden tahle firma za spousty let vyvinula, já bych se u toho vyloženě nudil. Dělat jenom byznys mi nestačí.

H.M.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Ovšem například ten nedávný útok na Mackie (nikoli zde, ale u nás) byl hodně nápadný.
... nechtel jsem se na to ptat na Vasem foru, kdyz jste mi tam pred casem hrubymi slovy moralne zakazali pristup s tim, ze "tady je to nas pisecek", ale muzete mi prosim priblizit co na tom, ze si nekolik Vasich zakazniku stezuje na kvalitu Vami prodavaneho zbozi, povazujete za "nápadný" ? Opravdu za tim vidite spiknuti, jak jste na foru naznacoval?
opět doporučuji nevytrhávat z kontextu a vzít do úvahy, že nápad pana zvukaře Šafaříka, mne jít domů kontrolovat, jestli nefixluju měření, si podobnou reakci opravdu žádal. On to totiž není schopný ani poznat a že technice nerozumí, tím se dokonce tady oháněl.
Kterou "podobnou reakci", navic v jinem vlakne (chapu ze na strukturu vlaken nejste zvykly, coz Vas omlouva, takze Vam to odpoustim), mate ma mysli ? Nevim, ze bych se kdy ohanel tim, ze technice nerozumim, jen si dokazu priznat, ze jsou lide, kteri ji v urcitych oblastech rozumi lepe. Nastesti pro praci "jen zvukare" mam znalosti ktere potrebuji a co se tyce ostatnich oboru (na ktere patrne narazite) nastesti mam kolem sebe znale kolegy, kteri mo dokazi konstruktivne poradit. Nicmene myslim, ze moje vzdelani je vec, ktera Vas dle meho mineni rozhodne trapit nemusi.
To je stejná obludnost, jako kdybych já chtěl chodit na vámi ozvučenou akci, abych zkontroloval, jestli při tom nefixlujete a opravdu stále kroutíte poctivě všemi knoflíky, jak si muzikanti a publikum žádají :-)
Pane Mašíne, vy jste musel v nekterem ze svych predchozich zivotu byt zenou. Takovyhle talent vzit sripky informaci, prekroutit je k obrazu svemu a pak ten pokriveny obraz predlozit na obdiv verejnosti, to jen tak muzi nemivaji.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Asi jste to opravdu nečetl pořádně, jinak byste musel pochopit, že to NEBYLI NAŠI ZÁKAZNÍCI (tedy většinou). Velmi podstatné informace tam přinesl servisman naší konkurence, která Mackie rovněž zkouší distribuovat a zřejmě s tím má opravdu velké problémy. Ona totiž obchodní firma bez vlastního servisu a technického know-how bude mít problémy se servisem vždycky. Já jsem se do toho problému podíval dost hluboko, na co jsem přišel, jsem na našem foru napsal. Dává to celkem koherentní obrázek, zkuste si ho jako schopný obchodník ještě dát do souvislosti s posledními reklamními a obchodními aktivitami této firmy. Já nejsem blázen, jen člověk, který má dost schopností na to, aby mohl dělat to, co dělá. Což opravdu nejsou jen plky na internetu.
Nemyslím, že bychom vám k nám hrubým způsobem zakázali přístup. Technicky to ani nejde provést a všelijaké ty chaoty a lidi, co vyhrožují, jak mi dají přes hubu, až mne potkají, mažu pěkně ručně, každého zvlášť (ovšem záznam je dostupný na zrcadle, každý si může najít, co jsem smazal).

Vaše vzdělání mne opravdu vůbec nezajímá. Pochybuji, že se mi bude chtít znovu číst tu hromadu vašich příspěvků zde (zatím jsem to dotáhl asi rok zpátky) a rýžovat z ní vhodné citáty, ono by to stejně zase nestačilo, ale možná na něco narazím náhodou. Vlákna nemám rád a proto se jim vyhýbám jak to jde, jiné problémy s nimi nemám. Jestli vás to neurazí, tak bych připomenul, že "inteligent zvládá chaos" :-)

Ano, nejsem tak úplně jednoduchý a občas zjišťuji, že mi ženský způsob přemýšlení není zcela cizí. Pokládám to za výhodu, omezenost za nevýhodu.

Rád bych se tady ale napříště nezabýval svou osobou a pokud možno ani vaší. To je už hodně OT a kdybyste zde nebyl po adminu prvním, tak bych asi ani nereagoval.

H.M.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Ona totiž obchodní firma bez vlastního servisu a technického know-how bude mít problémy se servisem vždycky.
... tak v tomhle se myslim ze byhrad shodneme :D
Dává to celkem koherentní obrázek, zkuste si ho jako schopný obchodník ještě dát do souvislosti
... dekuji, sebevedomi se mi lepsi kazdym dnem.
Já nejsem blázen, jen člověk, který má dost schopností na to, aby mohl dělat to, co dělá. Což opravdu nejsou jen plky na internetu.
... rozumim. Trochu vztahovacne jsem se obaval ze ze spiknuti podezirate moji osobu, coz by bylo zcela bezduvodne a zavadejici.
Nemyslím, že bychom vám k nám hrubým způsobem zakázali přístup. Technicky to ani nejde provést
Nikoliv technicky, ale moralne (coz jsem psal). Mate ale zjevne kratkou pamet (i kdyz chapu, ze si tezko muzete pomatovat kazdeho oponenta, ktereho jste z vaseho firemniho diskusniho fora kdy vykazali). Vice viz prilozeny obrazek
Rád bych se tady ale napříště nezabýval svou osobou a pokud možno ani vaší. To je už hodně OT a kdybyste zde nebyl po adminu prvním, tak bych asi ani nereagoval.
... tal to bych byl rad, stejne jako bych byl rad kdybyste se moji osobou napriste nezabyval ani na svem firemnim foru, a obzvlast ne s negativni konotaci. Nicmene jsem rad, ze jsme si timto sve postoje vyjasnili.
Přílohy
pdforumhm.jpg
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

1) oba příspěvky jsou víc jak tři roky staré
2) ani jeden není ode mne
3) podle celého obsahu (a ani není potřeba hledat další kontext), jde spíš o projev poněkud originálního smyslu pro humor, jakým Milan, na rozdíl ode mne, disponuje. Ovšem třeba Michael V. byl mnohem sprostší DJ a vystupuje stále (?), Milan toho dávno nechal. Je ale celkem jasné, že každá konkurence to u nás na foru nebude mít lehké, dokonce ještě těžší, než na trhu. Teď už to bude mít těžší i tady, protože, jak jsem napsal, pohárek přetekl. A&H je z jakéhokoli pohledu mimořádně významná firma ve světovém měřítku, v našem sortimentu i obratu a iLive z toho dnes dělá velmi velkou část, jelikož se právě masově digitalizuje a (dost překvapivě, protože bez podobné historie, jakou má třeba Yamaha) trefili se do poptávky skutečným systémem a za rozumné peníze. Zákazníci nehlasují na forech (na těch jsou nejvíc vidět fandové a nefandové plus konkurenční boj, neboť obé má motivaci), zákazníci hlasují peněženkami. Pak "je ten iLive všude" a někoho to může iritovat, protože jeho mix leží doma ve skladu a on je jenom s rukama anebo mu nedali na hraní jeho nejoblíbenější hračku, kterou by si ovšem sám nikdy za svoje peníze nekoupil.

H.M.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Tak, a ted uz pretekl poharek Prodance na tomhle foru. Martine, muzes prosim dat pozor, aby uboze cilene narazky na konkurencni produkty sortimentu firmy Prodance, nebyly hlavnim tematem vsech vlaken? H.M. se prave verejne priznal, ze hodla "blejt" do vseho a vsude...
diky
Odpovědět

Zpět na „Bar“