QSC alebo Crown

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » stř 30. lis 2011 22:32:12

Používam na basy QSC RMX5050 . Bolo mi odporučené zmeniť QSC za CROWN. Ktoré zosilňovač sú lepšie v porovnaní cena -kvalita. Alebo sú na trhu ešte lepšie a kvalitnejšie zosilňovače v cenovej relácii okolo 1000€, a aby mali výkon približne 2000W na kanál?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od blaha » stř 30. lis 2011 23:08:33

Netuším co to bylo za chytráka, že ti už nedal info o typu zesu, když už je máš měnit. Pak jen pro upřesnění RMX5050 má sice 2x2000W, ale do 2ohm a stojí 33k a ne 25k.

Jinak v těchto relacích se vejdou i zesy třeba od Crestu, od EV, apod.

Z Crownu by se tomu mohl blížit XTi 4002 (2x1600W@2ohm, 33k)
Crest Audio CC4000 (2x2000W@2ohm, 21k)
Crest Audio CC5500 (2x2750W@2ohm, 28k)
ElectroVoice Q1212 (2x1800W@2ohm, 20,5k)
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 2:37:03

Podívej, na to ti každý odpoví akorát podle toho, kterých pár zesilovačů už měl šanci vůbec poznat. Dokonce jsou takoví, že budou radit i jen podle toho, co si kdy chtějí teprve sami koupit...
Já celkem chápu, že takhle by měla podle představ podobná fora i fungovat, že si vlastně snadno a rychle uděláš takový průzkum a ten je hlasem lidu a ani nejde zfalšovat. Opak je pravdou. 95% majitelů a uživatelů ti sem vůbec psát nebude a 95% všech příspěvků je naopak od pár lidí - snad sis to už vyzkoušel na vláknu o digitálním mixu do 8 000€, ne ? Jestli chceš opravdu měnit RMX 5050 za něco levnějšího, tak se pokus si s tím udělat aspoň sám pro sebe nějaký porovnávací test, při kterém ti do toho nejen nebude nikdo žvanit a říkat co máš slyšet, ale nejlépe ani sám nebudeš vědět, co právě hraje. Je to sice subjektivní, ale aspoň autentické a vybereš si sám. Anebo se můžeš dát do rozebírání, měření a opravování a nějaký obrázek si taky uděláš, například o spolehlivosti, kvalitě výroby, kdo koho kopíruje atd. Nedávno u nás na foru byly dost srandovní srovnávací fotky otevřených QSC/Crown/Phonic, předpokládám, že pro dost lidí značně překvapivé.

H.M.

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od Jakub M » čtv 01. pro 2011 9:13:34

určite by som to nemenil, je to síce 30kg macek na prenos, ale kopnúť dokáže. Pokiaľ by si to chcel meniť za niečo ľahšie, tak napríklad dobré skúsenosti máme so chevinmi, napríklad S1500. Makali u nás v klube (nie malom) zalimitované procesingom tesne na hraniciach výkonu 6-8 hodín každý večer, pekne sme ich prepiekli, otestovali, pomerali a osvedčili sa na svoj pomer cena/výkon. Navyše, majú pulzný zdroj a 12kg 8)
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 11:49:27

Asi by se mělo rovnou říct, k čemu ty zesilovače mají být připojené, minimálně výsledné impedance, protože posuzovat výkony do osmi a do dvou ohmů může být dost rozdíl. Jakou roli hraje váha, jakou roli hraje značka, jestli jsou nějaké jiné požadavky (např. DSP v zesilovači) atd. Jinak pro upřesnění toho upřesnění - RMX5050 nemá 2x2000W, ale 2x2500W/2ohm a docela bych uvítal, kdyby mi konečně někdo vysvětlil, kde se daří ušetřit tolik kilogramů u zesilovačů Peavey/Crest s klasickým zdrojem. Co tam konkrétně NENÍ, tedy například tam není jádro, vinutí, chladič atd. Vzhledem k tomu, že tady jeden expert dlouho všechny přesvědčoval, že QSC nemůžou mít deklarovaný výkon, protože na to nemají ani transformátory, tak je asi na čase obrátit pozornost zajímavějším směrem.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od blaha » čtv 01. pro 2011 13:37:04

Jinak pro upřesnění toho upřesnění - RMX5050 nemá 2x2000W, ale 2x2500W/2ohm
Nedalo mi to přeci nejsem blbej :D , koukal jsem se u Audioteku, teď jsem kouknul k PD, vše sedí až na 2ohmy, tak jsem kouknul ke QSC a ono je to takto:

2 ohms stereo
FTC 20 Hz-20 kHz 0.1% THD 2000W
EIA 1 kHz 1% THD 2500W

Jinak celé mi to připadá jako výkřik do tmy, něco ve stylu: Chci se zbavit slušnýho zesilovače pod cenou a za cenu, která je o 1/3 nižší než u toho prodávaného chci koupit zesilovač jiné značky, kterou mi doporučil kámoš, nejlépe s vyšším výkonem než má ten původní.
kde se daří ušetřit tolik kilogramů u zesilovačů Peavey/Crest s klasickým zdrojem
Tak Peavey PV série a Crest CPX série, zrovna k muším váhám nepatřej. Třeba CPX2600 má něco přes 22kg, a přitom se ale bavíme o poloviční ceně i výkonu oproti RMX5050. takže o váhách se tu nikdo nepře ;-) .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 14:08:20

Takže je to 2000W nebo 2500W ? Udává to třeba ten Crest podle FTC nebo EIA ? Podezřelé váhy jsou samozřejmě tam, kde jsou podezřelé, tedy speciálně u zde uváděných CC4000 a CC5500 - vy někdo víte, jak se jim takový zázrak, jako ušetřit přes deset kilo a ještě zvednout výkon, podařil ? Zkusili jste si někdo, kdo ty Cresty atd. tak rádi radíte, aspoň dát údaj vedle údaje QSC a popřemýšlet o tom, co to vlastně znamená ? Kromě váhy vřele doporučuju například ztrátový tepelný výkon, to je opravdu lahůdka. Jestli je tady někdo velký znalec a fanda na Crest, tak čekám, že dodá schemata těch modelů a vysvětlí, jak se tu fyziku povedlo jim jediným na světě obelstít a proč za to nedostali Nobelovu cenu.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od blaha » čtv 01. pro 2011 14:41:06

Huberte nechápu o co ti zase jde, já nejsem ten talent kdo by radil vyhoď QSC kup si Crown. A pokud se někdo chce zbavit QSC, i když nechápu v tomto případě proč, tak k tomu musí mít nějaký důvod. Takže logicky mu nebudu radit QSC za QSC, pokud už na výměně trvá, a nebídnul jsem alternativy.

Co se týká výkonů tak si většina ráda přikrášluje, včetně vás, protože u RMX5050 pro 2x2ohmy už máte pouze ten "lepší" údaj. Jinak dalo mi to asi 2 min. hledání u Crestu.

http://www.crestaudio.com/assets/litera ... _11560.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Pro CC5500:
Rated power (2 x 2 Ohms): 2,750 Watts per channel @ 1 kHz <0.1% T.H.D. both channels driven
T.H.D. (2 x 2 Ohms): <0.2% @ 1,900 Watts per channel from 20 Hz to 20 kHz
120 Volt 30 amp twist lock connector, 240/230 Volt 20 amp IEC mains

Tady je spíš zajímavý, že QSC má uvedený pro RMX5050 120V 20A.

Ale nechci se tady dohadovat s tebou o tom, jestli větší nebo menší trafo, těžší lehčí materiály, opravdu tohle řešit nechci, je mi to jedno a nezajímá mě to. Stejně tak asi většinu lidí tady, alespoň těch normálních uživatelů. V době kdy může digitální zesilovač do 10kg házet astronomický výkony, je o tomto diskutovat zbytečný. Navíc to původního zakladatele dotazu taky asi nejspíš nezajímá.
Rozhodující je, že to hraje, je to stejný jako že Čmelák by lítat neměl a on lítá.

Mimochodem pokud ti jde o schémata, tak si Crestům napiš, mě třeba na CPXka poslali bez problémů.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 15:41:07

To je jednoduché, jde mi o to, dostat odpověď na svoje otázky. Já taky nikomu ještě nic nenabízel, jen se snažím o některých nabídkách cosi dozvědět. Sorry, ale to, co jsi našel, není žádná odpověď. Mimochodem u Crestu je to sice vždycky bez udání normy, ale že má pro FTC ještě méně než RMX5050 je asi už vidět, takže používání "lepších údajů" je zřejmě rozšířené. Jak je to s podmínkami FTC a proč je prakticky nejde splnit, se dá dočíst v tom rozhovoru, který jsem pro naše stránky přeložil. Crest je nejspíš také nesplní a proto tam ta písmenka neuvádí.
Co se týká těch odběrů, tak je potřeba rozlišovat nějaký jmenovitý údaj a skutečně naměřené pro různé režimy, ty je zajímavé si porovnávat a zde to u pár čísel z jejich datasheetu jde. Vřele doporučuji.
S tím čmelákem by snad už bylo dobře přestat, čmelák samozřejmě lítá zcela v souladu s fyzikou jak ji známe dnes, jen kdysi dávno nevyhovoval jakémusi prostému modelu. Jestli si někdo myslí, že to stejně funguje u traf nebo u chlazení zesilovačů a že Crestu lítají čmeláci a ostatní na to jen jako blbci čumí, tak je hodně naivní.
Já bych se naopak velmi rád dohadoval o těch lehčích materiálech, třeba o lehčím železe nebo lehčí mědi nebo lehčím hliníku - to existuje ? V době kdy digitál dělá něco, tak už žádné zákony neplatí ani pro analog ? S tímhle přístupem tady chceš vážně někomu radit v technických problémech ? Diskutovat že je zbytečné a tazatele nic nezajímá, jen model, značka, cena ? To by asi musel být naprostý debil, kdyby si takhle nechával radit, co má dělat se svými penězi ! Já nikomu Crest nedoporučuju, takže já si k tomu žádné jeho schema opatřovat nemusím.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

QSC alebo Crown

Příspěvek od blaha » čtv 01. pro 2011 16:20:38

Huberte já tě beru jako znalýho v měření a technice, ale vadí mi, že někdo tu zmíní že mu kdosi poradil, že má nahradit QSC Crownem. A ty to z toho děláš aféru i když tu nikdo neřek proti tomu QSCčku křivýho slova.
To že ho nikomu nenabízíš, což ani nejde, když se ho tu tazatel zbavuje, to ale neznamená, že tu neděláš jako že v této třídě existuje a funguje QSC RMX5050 a vše ostatní jsou sračky.
Já pouze navrhl alternativy napříč nabídkou, třeba pro porovnání.
A že jsem ti neodpověděl na dotaz není pravda, ptal jsi se jak jsou ty hodnoty udávaný a na to jsi odpověď dostal.
Pak jsi chtěl schémata, tak si je můžeš vyžádat od Crestu. A najednou píšeš, že je nechceš.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 17:12:18

Proč to vlastně bereš tak osobně ? U mně je to asi jasné, ale já jsem fakt nepředpokládal, že mi na to máš všechno odpovídat ty, mně je jedno, kdo to bude a když nikdo, tak taky dobře. Já si jen myslím, že pokud tady nemá být jen nějaký chat lidí, které vlastně nic opravdu nezajímá a o ničem ve skutečnosti nic nevědí, tak některé otázky je potřeba klást a má se na ně hledat odpověď. Skutečná odpověď, ne nějaké příměry, které jsou spíš anekdotou (asi jako o tom, že z nebe nemůžou padat kameny, protože tam žádné nejsou, že vlaky nemůžou jezdit rychleji než čtyřicítkou, protože by v nich vzniklo vakuum a cestující by se udusili atd.) Ten čmelák je jen o něco méně stará anekdota, ale ne o moc. Na diskuzi o lepším zesilovači než QSC RMX5050 čekám argumenty, které půjde ověřovat. Mimochodem nabízet bych samozřejmě mohl, to je další tvoje nepřesnost. Už jsi ten datasheet dočetl až dolů a našel tam ty tepelné ztráty ? Porovnal je s QSC ? To je totiž tak divná věc, že opravdu to schema a asi i víc vyžaduje. Tedy pokud o něm někdo přemýšlí, já to nejsem.

H.M.

pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » čtv 01. pro 2011 18:19:39

toto napísal jeden z diskutijúcich vo vlákne "Aký digitálny pult do 8 tis.€" :

" Půjčte a vyzkoušejte si na ty vaše SRXa lepší zesilovače (nejlíp ITechy s příslušnými presety) - budete překvapeni, o kolik lépe budou hrát."

Čiže ma zaujímalo , či je to skutočne pravda.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 01. pro 2011 18:46:17

Jistě, já si to pamatuju, byl to Ferda hned na začátku diskuze, ale nechtěl jsem to sem tahat, protože to s ničím, o čem se tady zatím diskutuje, nesouviselo. Já předpokládám, že měl spíš na mysli ty presety, tedy že bedny potřebují k optimální funkci ještě nějakou ekvalizaci atd. než že myslel samotné koncové zesilovače. To je celkem běžná věc, ovšem nemělo by to být vázané na konkrétní značku nebo dokonce model zesilovače.

H.M.

pepto
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od pepto » čtv 01. pro 2011 18:57:19

Ja som s RMX 5050 spokojný , idú ako hodinky a slušne kopú. Je pravda že okrem Bittnerov , ktoré som kedysi dávnejšie mal, som v basoch nič iné neskúšal. Ale Bittner s RMX sa zrovnávať nedá.RMX je úplne iný level. Ba ešte som skúšal PLX3002 , tiež už dávnejšie, ale to je pulzák a kope menej ako toroid. Takže som chcel vedieť názor aj niekoho iného , kto s týmito zosíkmi robil.

Ferda
Uživatel
Uživatel

QSC alebo Crown

Příspěvek od Ferda » pát 02. pro 2011 9:11:38

Zdeněk Prodance píše:Jistě, já si to pamatuju, byl to Ferda hned na začátku diskuze, ale nechtěl jsem to sem tahat, protože to s ničím, o čem se tady zatím diskutuje, nesouviselo. Já předpokládám, že měl spíš na mysli ty presety, tedy že bedny potřebují k optimální funkci ještě nějakou ekvalizaci atd. než že myslel samotné koncové zesilovače. To je celkem běžná věc, ovšem nemělo by to být vázané na konkrétní značku nebo dokonce model zesilovače.
Protože se z toho tady stává fórum Prodance, kde diskuzi Hubert převede do roviny hádek o hodnoty technických údajů (občas podpořené vlastním "měřením"), napíšu to jen jednou, protože nemám čas ani chuť mlátit prázdnou slámu:
Myslel jsem to tak, že s Itechy bude hrát většina beden líp než s QSC, protože jsou prostě lepší. Pravděpodobně jediný důstojný soupeř ITechů jsou asi jen LabGrupeny. Prošla mě rukama řada zesilovačů (Zeck, Crest, QSC, Crown, Peavey, Phonic, Camco, LG ...), i když samozřejmě ne všechny. Pochybuju však, že by se našel nějaký, který by na tom byl tak dobře (hlavně zvukově), jako LG nebo ITech.
Většina pasivních beden s DSP presetem hraje líp. Presety jsou dobrá věc, ale zrovna v SRX moc korekčních úprav není.

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“