Čím nazvučit trombony?
-
- Reklama
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- Pavel Sedlák
- Uživatel

Ano, dospělé mikrofony jsou fajn, zvlášť když se to s nima umí.
V nezkušených rukách to nadělá spíš víc škody, než užitku.
Nezapomenu na kapelu Bobana Markoviče - viděl/slyšel jsem je naživo asi 5x a 4x byl zvuk špatný, přez to, že mikrofony i ostatní vybavení patřilo do 1. ligy.
Jedině snad na loňském trutnově to měli nazvučené jakž takž přijatelně.
Myslím, že to nabírali B57/SM57, snad vyhrabu fotky.
V nezkušených rukách to nadělá spíš víc škody, než užitku.
Nezapomenu na kapelu Bobana Markoviče - viděl/slyšel jsem je naživo asi 5x a 4x byl zvuk špatný, přez to, že mikrofony i ostatní vybavení patřilo do 1. ligy.
Jedině snad na loňském trutnově to měli nazvučené jakž takž přijatelně.
Myslím, že to nabírali B57/SM57, snad vyhrabu fotky.
V kapele trombon máme a zvučíme ho klipsnou, je to taková kopie AKG C419, ale dělá to Omnitronic. Bohužel byl požadavek na co nejlevnější mikrák. Zkoušel jsem tam tu 419, ale byl vcelku velký problém s tím, že to přenášelo i zvuk mašin, tedy dost vibrací, a pak se to muselo hodně řezat od spodu a ten výsledný zvuk už tak nějak nebyl přirozený. Nevím čím to je, ale ta napodobenina ten problém nemá...
- Pavel Sedlák
- Uživatel

- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Děkuji:-)Fyla píše:ORTF je technika stereo snimani se dvema mikrofony - vetsinou s ledvinovou charakteristikou. Vychazi z lidske fyziologie - mikrofonni membrany jsou od sebe vzdaleny 17cm a maji mezi sebou uhel 110° - podobne, jako usi na hlaveVyhodou je mono kompatibilita a prirozenost stereo obrazu.
V podstatě takto nějak děláme rychlodema záznamy z koncertů na Staré Pekárně v Brně, když si to kapela přeje a je na to čas.
Dvě malé Audiotechniky pod stropem, těch 17cm to je taky a zvuk je překvapivě dobrej (tzn. nemůžem to odfláknout a zvučit tzv. z baru, všechno je celkem slyšet:-)