Výjet či nevyjet na akci v zimě?

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Vojta23
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vojta23 » úte 06. pro 2011 13:18:55

Už tu máme v plné síle zimu a s ním i určitě v mnoha případech se řeší otázka:

????Co děláte když , v den, kdy máte vyjet s drahou technikou na akci, sněží , je mráz , namrzlé cesty , jedným souslovím : SNĚHOVÁ KALAMITA. Vyjedete na akci , nebo v rámci bezpečnosti o své zdraví , zdraví pomocniků, a techniku z obavy poškození vlivem nehody, raději zůstanete doma???? :)

???Kdy jste podobnou otázku řešili???

Minulý rok v prosinci jsem tuto dosti zapeklitou otázku řešil jestli mám v den akce vyjet , či nevyjet . Nevyjel jsem a byl jsem rád , že jsem nevyjel, v ten den prostě sněhová kalamita. To nemluvě o hlášených bouračkách. Jenom co jsem napočítal , co jsem slyšel přes 30 nehod :) Naštěstí pořadatel nebyl nějaký nechápajicí, a pochopil tuto situaci a nic se nedělo. :D :D

Sice už na fórum ti máme podobné téma Aparát a mráz ,ale jistě i toto nové téma může pomoci v rěšení této , někdy i dost nepříjemné otázky. ?? ,,Výjet či nevyjet na akci v zimě.,, ??

Teším se na vaše odpovědi. :) :)
Vojta23

Vitus
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vitus » úte 06. pro 2011 14:56:58

Podobnou otazku resim vzdycky, kdyz se venku certi zeni!!!
Je sice pravda, ze zdravi ma clovek jenom jedno, ale zatim to vzdycky dopadlo tak, ze se proste jelo!
Hlavne se musi opatrne a spechat pomalu. Samozrejme do tebe muze napalit nekdo jiny, ale to muze i za sucha. To bys pak musel zustat jenom sedet doma a doufat, ze na tebe nespadne strop!!!

jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.hadr » úte 06. pro 2011 15:58:54

jj, naposledy jsem to resil letos v lednu kdy jsem mel jet na akci do Krnova (z Brna). Jelo se, ale ty 3 bouracky co jsme videli cestou na nalade nijak nepridaly.
Jinak - asi bych vyjel, ale s dostatecnym predstihem a vybavou (plna nadrz, polni lopatka, nahradni obleceni). Ostatne jako vzdycky v zime v necase.
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » úte 06. pro 2011 16:15:05

Navigare necesse est, já si myslím, že každá profese má nějakou svou stavovskou čest a na domluvený kšeft se přijet musí, pokud to opravdu není nemožné. Samozřejmě když je pořadatel rozumný, čerti se u něj žení ještě víc a odhadne, že by mu stejně moc lidí nepřišlo, tak se to dá odpískat po dohodě s ním. Jinak by ale ta kriteria měla ležet přece jen výš, než jestli teď pojedu do Tesca nakupovat anebo to nechám na jindy. Prostě padající sníh a padající stromy jsou různé stupně "kalamity".

H.M.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 06. pro 2011 17:01:55

Jednou jsem odjížděl po myslivecké tancovačce 25.12. (mrzlo a o půlnoci padal napůl sníh/déšť) a holt jsme jeli furt jen 30 :? Ale dojeli jsme a to je hlavní :wink: Hlavně člověk v tomhle počasí nesmí brát dvojáky (odpoledne hrát na koncertě hudebky a pak honem s kapelou).
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

utkva
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od utkva » stř 07. pro 2011 12:27:02

Jednou jsem zažil, že zvukař měl ve své avii kromě aparátu i motorovou pilu.
Aby si proklestil cestu za každého počasí.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 07. pro 2011 13:14:01

Tak, tak, pokud si dohodnu nějakej kšeft, tak ho taky musím udělat. Pokud pořadatel a vyšší moc nerozhodne jinak. Maximálně se můžeš před vyjetím provolat s pořadatelem jestli akce platí. To se ale netýká pouze zimy, ale i letních akcí, když lije jak z konve.

Co se týká podmínek na akci tak zastřešení pokud je to venku a nezajišťujete si ho sami je snad automaticky součástí dohody.
Co se týká podmínek cesty, tak dobré gumy, auto ve 100% stavu, dostatečná výbava (třeba i ta pila, pokud je po cestě víc lesů), řetězy, teplé oblečení, dostatek paliva a zásob, vyjet s dostatečným předstihem, sledovat předpověď počasí (kalamita totiž může nastat i během akce a pak návrat domů), bejt třeba i dobře pojištěnej (tím myslím hlavně auto).

Pak tě nemůže nic zaskočit, pokud se na akci nedostaneš kvůli závějím, je to vyšší moc a ty to neovlivníš, to každý pochopí. Pokud se na akci nedostavíš kvůli tomu, že chumelí, a nasmlouvané kapely dorazí, může se ti to šeredně prodražit, až budeš platit náhradu vzniklé škody. Minimálně já být pořadatelem a někdo mě toto udělat, tak mu už příště nevolám.

Mám za sebou pár odpískanej akcí ještě s kapelou, hlavně letních, kde opravdu cedilo a nemělo to smysl, pochopitelně po konzultaci s pořadatelem. A taky akce, kde cedilo při odjezdu z domu, ale večer bylo počasí super a účast taky.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Odpovědět

Zpět na „Bar“