Nečitelný zpěv - kde je problém?
-
- Reklama
Dobry den,
Vcera na zkousce s kapelou se mi stala neprijemna vec a to sice ze vubec nebylo rozumet zpevu, pritom nastaveni jsem mel od pondely (vcera byla streda) stejne. Obycejne prijdeme zapneme aparat, komba, klavesy a normalne hrajeme maximalne nejake lehke doladeni...
Zvucim ve zkusebne jen zpev a akustickou kytaru ta byla v pohode ale zpev byl jakoby prebuzeny, chvilema jak "pod dekou" proste zatlumeny, pritom na metrech bylo vse v poradku a zadnej efekt, dozvuk proste nic. Dokonce jsem zkousel odpojit kompresor a vymenit mikrofony ale nic nepomohlo
nejake napady cim by to mohlo byt? Dekuji
Mic : SM58, D5
Mix : AH zed 346
Repro : EM 151 krmene peavey 2600
Vcera na zkousce s kapelou se mi stala neprijemna vec a to sice ze vubec nebylo rozumet zpevu, pritom nastaveni jsem mel od pondely (vcera byla streda) stejne. Obycejne prijdeme zapneme aparat, komba, klavesy a normalne hrajeme maximalne nejake lehke doladeni...
Zvucim ve zkusebne jen zpev a akustickou kytaru ta byla v pohode ale zpev byl jakoby prebuzeny, chvilema jak "pod dekou" proste zatlumeny, pritom na metrech bylo vse v poradku a zadnej efekt, dozvuk proste nic. Dokonce jsem zkousel odpojit kompresor a vymenit mikrofony ale nic nepomohlo
Mic : SM58, D5
Mix : AH zed 346
Repro : EM 151 krmene peavey 2600
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A repro v poradku, zkousel jsi pres to pustit CD?
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
a neni problém ve zpěvákovi?
že by třeba před zkouškou popil

Listen... and enjoy the sound
Musíš vylučovací metodou - mic-kabel-vstup mixu-repro-jinej kanál na zesilovači, nejlépe bez korekcí a dynamiky. Skus taky prošu...kat vstupy na mixu, můžeš tam mít oxidaci.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
vsak ano zkousel jsem vse mozne jinou savly, kabel, mic, s kompresi bez komprese, s i bez korekci a proste uplne porad to same
bedny i zes je v poradku...
Jeste me napadlo jestly to nemuze byt v mixu pac zpev jde na grupu a pak teprve ven, pripadne mikrofonama ale to se me nezda ze by odesly oba
...poleva me horko pri predstave ze by se mi to stalo na akci 
Jo a ve zkusebne (mam tam i celej aparat uskladneny) udrzuji cca 10 stupnu a tak dve az tri hodiny zapnu topeni na dvacet... Nemuze to met na neco vliv? :/
Jo a zpevak byl strizlivej a i kdyby ne tak jsem to zkousel i ja
Jeste me napadlo jestly to nemuze byt v mixu pac zpev jde na grupu a pak teprve ven, pripadne mikrofonama ale to se me nezda ze by odesly oba
Jo a ve zkusebne (mam tam i celej aparat uskladneny) udrzuji cca 10 stupnu a tak dve az tri hodiny zapnu topeni na dvacet... Nemuze to met na neco vliv? :/
Jo a zpevak byl strizlivej a i kdyby ne tak jsem to zkousel i ja
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
jestli jestly pondělí pondělý... včela fčela
Zkusils pomocí PFL očuchat kde se to zkreslení bere?
Zkusils pomocí PFL očuchat kde se to zkreslení bere?
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Za ty chyby se omlouvam
Ano zkousel a prave ze vse jde max k nule proto me to neni jasne, jeste to dnes zkusim bez te grupy a tu oxidaci ale moc tomu neverim ze by se to tak z niceho nic projevilo :/
Ano zkousel a prave ze vse jde max k nule proto me to neni jasne, jeste to dnes zkusim bez te grupy a tu oxidaci ale moc tomu neverim ze by se to tak z niceho nic projevilo :/
-
fero
Omlouvám se, možná to do tématu nepatří, ale pokud jde o nečitelný zpěv, tak bych se také rád zeptal.
Máme v kapele "zpěváka", který zpívá jen vokály a to jen občas. Bohužel má ale slabý hlas a mě se nedaří ten jeho zpěv vytáhnout na úroveň, kterou potřebuju. Když přidám volume nebo gain, tak to začne pískat. Neporadil by mi někdo čím to dohnat? Nebo třeba jaký mikrofon by na to byl vhodný. Mám SM58 a betu58 a u obou mám stejný problém.
Máme v kapele "zpěváka", který zpívá jen vokály a to jen občas. Bohužel má ale slabý hlas a mě se nedaří ten jeho zpěv vytáhnout na úroveň, kterou potřebuju. Když přidám volume nebo gain, tak to začne pískat. Neporadil by mi někdo čím to dohnat? Nebo třeba jaký mikrofon by na to byl vhodný. Mám SM58 a betu58 a u obou mám stejný problém.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
určitě už se to někde řešilo. Na slabý hlas podle mého názoru jsou tyto mikrofony nevhodné (alespoň ze zkušeností). Možná bych zkusil AKG, Sennheiser .. Kolegové určitě poradí víc ...
PS: O jaký jde styl hudby?
určitě už se to někde řešilo. Na slabý hlas podle mého názoru jsou tyto mikrofony nevhodné (alespoň ze zkušeností). Možná bych zkusil AKG, Sennheiser .. Kolegové určitě poradí víc ...
PS: O jaký jde styl hudby?
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Nebylo by rozumnejsi aby zpevak, ktery neumi zpivat (at jiz intonacne, projevem nebo dynamikou) spise nezpival? Jakekoliv technicke reseni prinese vzdy jen dalsi problemy. Kdyz pridas gain ci volume, zacne mikrofon nabirat hodne ruchu z podia a zkazi se celkovy zvuk pripadne jako bonus to zacne napiskavat. Vzdy je potreba zvazit jak takovy "zpevak" prispeje projevu cele kapely. A proste existuji limity. Nevim zda je to tento pripad, ale predtim, nez se zacne hledat technicke reseni nedokonalosti jednotlivych nastroju, by stalo za to zvazit, zda a jak to prospeje muzice jako celku.fero píše:Bohužel má ale slabý hlas a mě se nedaří ten jeho zpěv vytáhnout na úroveň, kterou potřebuju.
Nevim zda se mnou ostatni budou souhlasit, ale zakladem dobreho zvuku je vzdy alespon slusny vykon na podiu, dobre nastroje, jejich naladeni, serizeni a pak se da tvorit u mixu. Naopak to podle mne proste nefunguje.
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
gabluk: 
- Pavel Sedlák
- Uživatel

gabluk: přidávám se 
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Tak problém vyřešen, příčina byla zoxidované XLR na 15,16 a 17tém kanále nedovedu si představit jak se to stalo a proč se to projevilo zrovna teď každopádně ty kontakty byli úplně sežraný
zřejmě ještě pozůstatek po minulém majiteli
tak jsem je vyměnil a je to už v pohodě, děkuji všem za rady a nápady.
a v té druhé věci: naprostý souhlas s Galbukem, teplej vzduch bude vždy jen teplým vzduchem a zpěv něj proste neudelas
a v té druhé věci: naprostý souhlas s Galbukem, teplej vzduch bude vždy jen teplým vzduchem a zpěv něj proste neudelas
Ještě napiš jaké používáš konektory na kabelech, já mám ve " skladu " vlhko a zimu už asi 2 roky a tohle se mi nestalo.Je pravda že párák odpojuji komplet od mixu a mám stříbrné konektory ( na mixu nevím, Mackie CFX20 MKII -- Neutrik NC3MXX-BAG )
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Na kabelech mám tyto : http://www.thomann.de/cz/neutrik_nc3mx_bag.htm" onclick="window.open(this.href);return false; sem tam nějaký Amphenol a kabely jen SC
a na mixu byli origoš a měnil jsem za : http://www.ges.cz/cz/nc-3fdl-bag-GES06614744.html" onclick="window.open(this.href);return false; postupně je asi vyměním všechny ale měl jsem doma jen 4 kousky... nicméně je na mixu vidět že do něj před nějakou dobou něco zateklo tak to musím pořádně vše rozdělat, v práci si desky nechám vyprat a nalakuji abych zamezil další oxidaci
a na mixu byli origoš a měnil jsem za : http://www.ges.cz/cz/nc-3fdl-bag-GES06614744.html" onclick="window.open(this.href);return false; postupně je asi vyměním všechny ale měl jsem doma jen 4 kousky... nicméně je na mixu vidět že do něj před nějakou dobou něco zateklo tak to musím pořádně vše rozdělat, v práci si desky nechám vyprat a nalakuji abych zamezil další oxidaci