t-racks VM-100
-
- Reklama
t-racks VM-100
Dobrý den,
zase jsem jednou šetřil a zase se mě to nevyplatilo
koupil jsem si tento rozvaděč s měřením a osvětlením. Bohužel mě háže ven fíčko když připojím cokoliv uzemněného sám od sebe ne ani při dvouvodičovém připojení také ne. Když jsem jej rozdělal zjistil jsem následující : od přívodu jde fáze a nulák na vypínač, fáze odtud na pojistku a následně na výstupní konektory, nulák za vypínačem rovnou na výstup, a zem hned po přívodu. K tomu je před vypínačem ještě připojena fáze a nula na obvod měření a stmívač na žárovky.
Tohle je v pořádku zde žádný problém nevidím co se mi ovšem nezdá je to ze jsou připojeny na výstupních svorkách kondenzátory a to takto L - PE , N - PE a L - N nevíte někdo k čemu by mohly sloužit a zda tam musí být? vidím je jako zdroj mých problémů. Děkuji
zase jsem jednou šetřil a zase se mě to nevyplatilo
Tohle je v pořádku zde žádný problém nevidím co se mi ovšem nezdá je to ze jsou připojeny na výstupních svorkách kondenzátory a to takto L - PE , N - PE a L - N nevíte někdo k čemu by mohly sloužit a zda tam musí být? vidím je jako zdroj mých problémů. Děkuji
- BuBu
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
t-racks VM-100
Zdravím,
kondenzátory na svorkách plní filtrační - odrušovací funkci.
Zapojení kondenzátoru mezi L - N často způsobuje vypadky jističe, neb proudový náraz je poměrně velký, pokud se sejde více těchto spotřebičů na jednom zásuvkovém okruhu.
Zapojení kondenzátorů mezi L - PE a N - PE, způsobují svodový proud a zvláště pokud se sejde více těchto spotřebičů s odrušovacími členy kondenzátorového charakteru na témže fíčku (čímž překročí jeho vybavovací proud , zpravidla 30mA) dojde k jeho spadnutí. Může to být viz výše nebo vadný kondenzátor.
kondenzátory na svorkách plní filtrační - odrušovací funkci.
Zapojení kondenzátoru mezi L - N často způsobuje vypadky jističe, neb proudový náraz je poměrně velký, pokud se sejde více těchto spotřebičů na jednom zásuvkovém okruhu.
Zapojení kondenzátorů mezi L - PE a N - PE, způsobují svodový proud a zvláště pokud se sejde více těchto spotřebičů s odrušovacími členy kondenzátorového charakteru na témže fíčku (čímž překročí jeho vybavovací proud , zpravidla 30mA) dojde k jeho spadnutí. Může to být viz výše nebo vadný kondenzátor.
Kvalitní a spolehlivá technika = spokojený divák 
B u B u | J a n B u r e s c h
B u B u | J a n B u r e s c h