Electro-voice TX / ELX

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Luboš
Nováček fóra
Nováček fóra

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od Luboš »

Tak Zdenku a Blaho, dík moc za cenné info, škoda len, že som neprebehol najprv forum a až potom výber bední. No i tak som nič lepšie v pomere k cene nenašiel a až ne tie neštastné interné výhybky a bohvie prečo použitý MDF materiál to zas nebola tak zlá volba. V menších a stredne velkých sálách mi bez použitia subov stačí 1152-kám otvoriť na eq trocha basov a výsledok nie je až taký zlý. Tento typ reprobední som volil aj preto, že na živé hranie typu svadba, zábava .... znejú basy príjemne plytko-mäkko a pritom dôrazne. Za dost vážny nedostatok považujem absenciu stredov.
Tak ešte raz dík a pokial má niekto lepší typ na zostavu v cene 600-800E/ks, sem s tým, rád urobím zámenu a určite to pomože aj iným.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od blaha »

Nemyslím si, že jsi nákupem něco zkazil, je to spíš jedna z lepších voleb.
TourX jsem slyšel a hrálo to vzhledem k ceně nadprůměrně. Je ale možné, že pro to budou potřebovat processing (preset ekvalizaci).

Stahni si kdyžtak od EV editor pro jejich procesor a preset pro TourX bedny a uvidíš, kde přidávají a kde ubírají.

Na tu výhybku v subu, není problém vytáhnout zkratovací tlačítko Bypass dozadu na bednu, nebo ji vyřadit trvale.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Dudel
Uživatel
Uživatel

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od Dudel »

Zdeňku možno ťa sklamem.

Celý deň tu neustále laborujem s pasívnou výhybkou v 1181-ke a aktívnym DSPčkom, skúšal som v podstate všetky relevantné zapojenia, aj pri vyšších hlasitostiach na Q1212-ke. Pri priamom porovnaní jedného subu bez výhybky a druhého s ňou, s nastaveným rovnakým aktívnym crossom pre oba rozdiel vo zvuku počuť ani cítiť proste nebudeš.

Integrovaná výhybka je, verím že nie len pre mňa veľmi dobrým kompromisom pre malé klubové akcie (50-150) kde zvučím z pódia a beriem len jednu 1181-ku. Vtedy mi k mixu postačí 4U rack (Q99, dsp, comp) ktorý odnesiem aj sám. Taktiež som na jednej akcii hnal 2x1152 a 4x1181 na jedinom koncáku Q1212 s vcelku uspokojivým výsledkom zatiaľ čo Q99ka bola na reklamácii.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od blaha »

Ne, to je spíš dobrá zpráva, že u TX1181 nemá smysl laborovat s obcházením vestavěné výhybky, protože minimálně poslechově zvuk neovlivňuje.

Jinak pro DSP maj v origo presetu pro Dx38 nastavení pro TX1181 (v kombinaci s TX1152):
HiPass Butter 24@40Hz
LoPass Butter 24@90Hz
PEQ1 54Hz +3dB Q2.6
PEQ2 84Hz -2dB Q3.0
PEQ3 300Hz +3dB Q1.0
Level +5dB
Delay 146 (ale nevím čeho, ale asi mikrosekund)
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Třeba se k tomu někdy dostanu a proměřím si, co to opravdu dělá. Podle mých zkušeností má změna řádu výhybky značný vliv a slyšet je také, ovšem jestli ta pasivní nedělá v podstatě nic (což u cívky v serii s reproduktorem není nic zvláštního, protože samotný reproduktor má srovnatelnou indukčnost), tak by to takhle nějak dopadnout mohlo. Náhodou zkoušku vyřazením pasivní výhybky i aktivního dělení jste nedělali ? Měření také žádná ?

H.M.
ultimateman

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od ultimateman »

Cavte, ako to tu tak citam vidim ze sa vyznate a tak sa vas chcem spytat na takúto vec : Hrám z dvoch Ev Elx 115 krmene zosiľnovačom QSC GX5 2X500W 8Ohm a postupne k ním chcem kúpíť subbasy. Teraz sa rozhodujem nad už spomýnaným 1181 a zo série Elx 118 o písanom výkone 400W a Cerwin-Vega CVP-118 s uvádzaným až moc veľkým výkonom 700W RMS za celkom slušné peniaze 612€ samozrejme k nim planujem kupit aj crossover a nevem ci mi zostane vela money na zosilnovac ale asi vezmem QSC GX7 to bude akurát cca 2X750W RMS 8ohm, zatial co mam tie Elx 115 tak v pohode 50 ludi v sale ozvucim ale predsa subbas treba, tak ako, ktory s tých troch bude najrozumnejšie vziat ked ide o to aby zo seba dal vykonovo co najviac (na kvalitu nenarazam u tychto znaciek to je samozrejmost). Diky vopred
marian

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od marian »

QSC rady GX by som asi k subbasom nebral, aj ked GX7 do 8 ohm ba sa este dala zniest. EV ELX ma priliz nenadchli je citi ze to je najnizsia-ekonomicka seria od EV, cosi drahsi TX1181 sa mi zdal zvukovo lepsi aj ked papierovo by mal byt horsi, nozno len moj subjektivny dojem... Cerwin-Vega CVP-118 som nepocul, no udajne na danu cenu celkom slusny zvuk aj vykon. Co sa tyka tych 700W to bude tak na hrane, lebo basak co je v tom ma 3" cievku s 1400W zosilu by som to asi nezivil... Dobre hrajuci sub za maly peniaz je napr. dB Technologies Arena SW18.
Návštěvník

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od Návštěvník »

marian píše:QSC rady GX by som asi k subbasom nebral, aj ked GX7 do 8 ohm ba sa este dala zniest. EV ELX ma priliz nenadchli je citi ze to je najnizsia-ekonomicka seria od EV, cosi drahsi TX1181 sa mi zdal zvukovo lepsi aj ked papierovo by mal byt horsi, nozno len moj subjektivny dojem... Cerwin-Vega CVP-118 som nepocul, no udajne na danu cenu celkom slusny zvuk aj vykon. Co sa tyka tych 700W to bude tak na hrane, lebo basak co je v tom ma 3" cievku s 1400W zosilu by som to asi nezivil... Dobre hrajuci sub za maly peniaz je napr. dB Technologies Arena SW18.
No, mozno elx nemaju vykonovo na Tour, ale kvalitou si myslim ze patria ku reproduktorom vyššej triedy. A teraz si mi dal vážného chrobáka do hlavy s tým dB Technologies lebo ako tak pozerám 4"cievka a až 1000W RMS výkon na 18" tak to musí spraviť kvalitný bordel - zo začiatku sa mi to nezdalo ale podla mna firma ako je dB Technologies by nepísala k reprakom blúdy...Mne ide len o to aby som zbytočne nemusel nosiť veľa reproduktorov, a to najmä pri subbasoch ked ten co si mi tu hodil je 2x vykonnejsi ako ten 1181 tak by sa to aj oplatilo ho zobrat. Uz len jedna vec k nemu, nemam vela financii a odhadujem ze do roka ho zoberiem a ked ho kupim tak najmenej 3 roky budem s tou zostavou aku mam a preto som sa rozhodol ze ho nabojim do mostíka na zosilnovac a ako tak pozerám hned dobra cena pri zosilnovaci http://www.proaudio.sk/zosilnovace/stud ... ac---5068/" onclick="window.open(this.href);return false; co robi 1X 1040W 8ohm a akurát by ho potiahol, ešte rozmýšlam nad EXP http://1111.sk/exp-alpha-04-zosilnovac- ... ?ItemIdx=5" onclick="window.open(this.href);return false; kámos od nich zobral zosik a nevie si ho vynachváliť, keby si mal nejaky napad na zosilnovac do mostika k tomu subiku v cene max. okolo 400 eur tak sem s ním. Díky za napad velmi si mi pomohol...
Návštěvník

Electro-voice TX / ELX

A inac veliky pozor, vyrobca na stranke mu uvadza 1000W RMS ale v katalogu mu uvadza 600WRMS cize to bude asi jak som hovoirl blud tu je katalog http://www.dbtechnologies.com/fileadmin ... n_mail.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; dole si posun tam presne je ten subik a ma pisanych len 600W. Takze tiez uvadzujem nad tym Cerwin-Vega ako si ho vynachvalil a aj cena je prinom super.
Návštěvník

Electro-voice TX / ELX

Este ako Plus tu som zistil http://www.dbtechnologies.com/fileadmin ... age_dt.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; ze uvadzaju v serii 1000W RMS takze fakt neviem...Este som si nasiel od dB Technogies aktivny za dokopy lacnejsiu cenu jak pasivny resp. za 1150€ http://www.proaudio.sk/reproduktory-rep ... er---5054/" onclick="window.open(this.href);return false; tiez 1000W RMS, myslis ze to bude dobra volba? Teraz uz fakt len uvazujem nad Cerwin-Vega VS dB Technologies.
Luboš2

Electro-voice TX / ELX

Příspěvek od Luboš2 »

mám TX 1152 a riešim ako mnoho iných problém s subbasmi. Prvá volba bola už spomínané TX 1181, teraz som objavil aktívny subwoofer ELX118P 700W. Má s tým už niekto skúsenosť ? /sály od 50 - 200 ludí/.
Odpovědět

Zpět na „Repro“