posudenie reproboxov

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Zamčeno
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

Příspěvek od tonysoprano »

nasiel som tieto boxi na nete a zdaju sa mi podla popisu celkom zaujimave co na to hovorite vy? nepozerajte na cenu ale na to co je o nich popisane a co obsahuju ci ist do toho alebo nie

http://www.audioweb.sk/reproboxy-profi/ ... eminence-d" onclick="window.open(this.href);return false;

aky zosil by ste do toho dali? ten lexon 1500 by hral s tym dobre? spolahlivo?
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

posudenie reproboxov

Příspěvek od jerry.hadr »

prosel jsi tady par vlaken? jak zacinaly?
Takze si jich par precti a zkus se zamyslet nad tim, jak by asi mel vypadat tvuj dotaz (hadanka - co zasadniho tam chybi)...

Jinak pokud to chces jako podperu pod stul, tak asi dobry, no... ;) (MDF #-o )
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

neviem ako zacinali ani co konkretne myslis ... napis ci to je haraburda alebo nie a ak mozes skus poradit dobru bednu co zahra 500w v pohode a ma dobry rozsah aby som nemusel na svadbu tahat subak

dik
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

posudenie reproboxov

Příspěvek od TomasVv »

A to bude ten problém. Nevíš co je špatně, nevíš, jak zuečíná typické vlákno, nevíš, jak se rozumně a slušně zeptat. Pokud bych měl odpovědět stylem, kterým se ptáš, znělo by to asi takto: reprobedna je vhodná jen na něco.

Slušností je formulovat název vlákna a celý dotaz tak, aby bylo jasné, na co se ptáš. Tím ušetříš čas lidem, kteří o konkrétní problematice nemají znalosti a motivuješ ty, kteří je naopak mají.
Například by se mohlo jmenovat: Co soudíte o reprobox DBS Q1525 Eminence D?
A většina by ti odpověděla, žeznačku neznají, a raději doporučují Megaton EM151
Dělám, co mě baví.
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

tak sa ospravedlnujem ze vam tu kaziim vlakna ale som tu prvykrat tak sa nevyvrste na mne a radsej rieste otazku ked chcete ...
jerry.hadr
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

posudenie reproboxov

Příspěvek od jerry.hadr »

A just ne. Kdyz jsi tu prvne, tak se uc: Nahore v menu mas prislusny odkaz: pravidla-a-rady-k-provozu-fora-banner-n ... t1304.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tohle neni instantni poradna...
Zastoupeni Coda Audio pro ČR, http://www.codaaudio.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Spojaři všech zemí proletujte se!
http://www.pro-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

pisal som tam kapa audio a podobne veci ale nic konkretne nenaslo ... ale pokial si prestanes honit svoje ego na mne a pomozes tak budem ti vdacny ...
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

posudenie reproboxov

Příspěvek od TomasVv »

Bod 3 je přesně ten pro tebe:

3. Nadpis tématu zvol tak, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu. Pokud je obsahem prvního příspěvku otázka, formuluj i nadpis jako otázku (včetně otazníku).
(Nadpis "Prosím o pomoc" admina namíchne.)

Kdyxby všichni nazývali vlákna tak, jako ty, bude to tu strašně nepřehledné a nebude se nám chtít probírat nic tématy, které nás nezajímají a nemáme k nim co říc či jak poradit. Přispívají tu i lidi s dlouholetou praxí, špičkoví zvukaři, technici a odborníci, jejich čas je drahý a my si jich vážme, takže naše otázky nazýváme smysluplně, aby hned poznali, zda k tomu mají co říct nebo se něco dozvědět.
Mysli na to, že Ty něco chceš. Když nám to usnadníš, máš větší šanci, že Ti někdo fakt poradí.

Konkrétní bednu DBS Q1525 tu nikdo znát nebude, nepíšou, co je v tom za výškáč. Žádný zázrak to nebude. K čemu to chceš?
Dělám, co mě baví.
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

chcem to na svadbu , ples a podobne ... mna zaujal ten rozsah ..jasne napisat sa da cokolvek ale zaujimalo ma c i vy ludia od fachu neviete co je za tym. pripadne poradit dobry full range bez nutnosti subaku ktory bude vediet hrat 500w celu noc bez toho aby po mesiaci klakol ...

dik
marian

posudenie reproboxov

Příspěvek od marian »

V poľsku tá reprobedňa s pôvodnými reprami od DBS stojí 323zloty čo je asi 77 eur :idea: (U nás ju predáva za 129,9€ =D> ), aká tam môže byť kvalita tej kvalitnej ozvučnice :?:

Je v tom basak Eminence Delta 15 výškový ktoviečo ale asi pôvodný , alebo nejaký Monacor to zvykne Kapaaudio osadzovať. Upozorňujem že tá firma používa prevažne univerzálne výhybky, takže to nehrá tak ako by teoreticky mohlo. S doladením výhybky pre konkrétnu zostavu nemajú ťažkú hlavu, veď dajak to hrať bude. :twisted:

Kapaaudio sa nič nepýtaj ale kupuj... ;-) , ich cieľom je čo najlacnejšie predať, čim viac toho čo nejako hraje a nie vysvetľovať čo ma do čoho čo dočinenia a odpovedať na otázky... Ešte skús od nich opýtať graf nameranej frekvenčnej charakteristiky a ta budú ignorovať do konca života... [-X , napr v Danacoustic či Prodance s tým absolútne nemajú problém...s kapaaudio som mal problem dostať z nich TS parametre reproduktora čo som od nich kúpil...odpoveď bola v zmysle že "načo vám vedieť TS parametre spravte 100l bedňu šupnite do nej 2 BR priemer 10cm dĺžka 14cm a bude to dobre"... ano sčasti je to pravda lebo to vyhovuje takmer pre každý serióznejší 15" repro...

EM151 je dačo podobné akurát z odladenou výhybkou a celkom to aj hrá, pokiaľ k tomu nebudeš mať subbas odporúčam verziu z Delta 15LF, ma síce čosi nižšiu citlivosť, no na basoch uhrá viac.

Pokiaľ sa ti nechce bedňu skladať, tak sa dá objednať hotová od http://www.speakerbox.sk" onclick="window.open(this.href);return false; cenovo to víde prijateľne a bednňa je z poctivej preglejky, povrchová úprava skoro ako u profi značkových bdení. Výhybka pre EM D15LF+D220 sa dá objednať v Danacoustic za cenu okolo 30€, možno ju vie vyrobiť aj ten chlapík čo vyrába tie skelety, alebo jeho kamoš zo susedného mesta.
EM D15LF a SEL D220 Ti kupiš hocikde, vyhybku z DAN, ProDance alebo aj http://www.prosoundshop.sk" onclick="window.open(this.href);return false; ten chlapík to tuším tiež vie vyrobiť a lacnejšie..
Dá sa objednať aj lacnejšia varianta s DTD ale to veľmi neodporúčam kvoly váhe. Profi bedňa mé byť s preglejky...a basta :!:

Každopádne som nechcel robiť reklamu, ale fakt sa takýmto spôsobom dá jednoducho poskladať overený reprobox v profi kvalite za veľmi prijateľnú cenu...

Všetko je o kompromisoch, keď chceš dostať s toho čo najviac basov bez použitia subbasu a aby to hralo pekne aj stredne pásmo tak ja odporúčam tieto odlladené projekty, Cena je tam asi 3-nasobná oproti D15+D220 no je to fakt ina klasa:
B&C Speakers 15PL100 + DE82TN + ME90
RCF MB15H401 + B&C Speakers DE610 + ME90
RCF MB15N401 + ND650 + Megaton B8575

Pri uskronmení sa na halsitosti dá bez subbasu použiť aj:
Eminence Delta-15LF resp. lepší Kappa-15LF+ Selenium D220Ti + Selenium HM25-25
Eminence Kappa-15LF + RCF N350 + Megaton A7570
Eminence Kappalite 3015 + B&C Speakers DE250 + Megaton A7570
Eminence Kappalite 3015 + BMS BMS4555 + RCF HF94
B&C Speakers 15HPL76W + DE200 + Megaton A7570
B&C Speakers 15NDL76 + DE250 + Megaton A6560

....
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

najprv ti dakujem za vycerpavajucu odpoved ...

a dalej este okrem boxov volil by som trapez v 15cke nastrek od firmy co si dal link, je nutne volit vyhybku podla repra a jeho vykonu alebo?

potrebujem 500W pri 8 ohm a rozsah od 45 po 20 je idealny pre mna ktore dve driveri by si doporucil pripadne 2-3 kobinacie driverov

dik za radu
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

posudenie reproboxov

Příspěvek od OK2MDK »

Údaj 500W neříká nic,...
budeš to krmit tím lexonem nebo ješte zesilovač nemáš?? Plesy jak velké? opět 500W neni vždy 500W...

Zkus hledat zde:
http://www.zvukarina.cz/zvukova-technik ... ilit=EM151
O tech EM151 je tam toho dosti, případně tlačítko hledat ;)
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

chcem to na cca 200 az 250 ludi ... zosil este nemam to som iba skusal ako kombinaciu, vobec tu firmu nepoznam co predava ten zosil a bedne preto sa pytam, v podstate som vychadzal z vykonu yamahy s 115v ktoru som mal poziacnu na jednej akcii vykonovo do toho tlacila yamaha p5000s hralo to silno len akosi tomu chybali basy a vysky to malo brutalne by som povedal ... radsej si necham poradit od vas skusenejsich ako vyskladat dobru bednu ako by som mal kupit vtakovinu. tam na tej kapaaudio stranke ma zaujalo to ze je tam v podstate ako tak znackovy bass sice neviem aky vyskac ale cena bola dost mala preto to pozadovanie o vas nazor ...

500w nieje smerodatnych to viem ale neviem aky by to malo mat SPL mozno strelim 130? staci mi? citlivost bedne nad 100db ...je dobra ci slaba?

este raz mockrat dik za radu
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

posudenie reproboxov

co sa tyka zosilu tak uvazujem na Chevin A 1004 ... je to dobra volba alebo doporucujete nieco ine?
thomas-neprihlaseny

posudenie reproboxov

Příspěvek od thomas-neprihlaseny »

Akekolvek Watty nehovoria o nicom a uz vonkoncom nie v porovnani s yamahou S115, ktora ma RMS prikon 250W (Yamaha uvadza v reklame program prikony). V kazdom pripade 250 ludi kompaktmi v tejto cenovej kategorii bez subu neohuris.
Zamčeno

Zpět na „Repro“