Jak propojit mix/cinch a aktiv. bedny/XLR?

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Peca

Příspěvek od Peca »

Moc prosím, potřebuji propojit výstup mixpultu na aktivní bedny. Z mixpultu jde ven Cinch, do bedny Cinch, nebo XLR. Předpoládám, že XLR je lepší (alespoň u mikrofonů je to sakra rozdíl). Takže propojení cinch mono na XLR vstup (zvlášť pravá a levá aktivní bedna) by na XLR konektoru bylo: Stínění - pin1, živý drát - pin2 a propájet pin 1 s pinem 2. Je to takhle? Ať mi něco nevyhoří, jsem amatér :D . D í k y všem
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Propána.....chtěl jsem napsat propájet PINy 1 a 3! Ať nejsem za úplného blba! :)
Kalik
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalik »

Z mixu jde cinch :shock: Co to máš z mix prosimtě :?:
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Kdejakej DJ pult má výstup cinch.

Cinch je nesymetrický, XLR symetrické. Takže: pokud ta aktivka stojí u pultu (cca tak do 3 metrů), klidně to propoj káblem cinch-cinch.
Pokud je ve větší vzdálenosti, pošli si cinch do DI (kroužek cinche s pinem 1, hrot cinche s pinem 2, pin 3 volný) a z DI boxu už frč kablem XLR-XLR.
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

Aktivka má XLR IN symetricky? Předpokládám že ano. Pak to klidně udělej, jak jsi psal původně. Jestli spojíš v tomto případě pin 1 s 2 a nebo 3, je jedno. Hlavně u obou šňůr stejně. (Standardně se připojuje u nesymetrie ke GND pin 3, přizemňuje se tak invertující vstupní "svorka".) Jestli má mix ale do zásuvky 230V vidlici s ochranným kontaktem, pak na XLR nech na 2 živý vodič a stínění zapoj jen na 3, přičemž pin 1 bude nezapojen. Jde o opatření proti zemní smyčce. Na délku po pódiu by to mělo stačit, jde o linkovou úroveň na relativně nízké impedanci. Samozřejmě řešení s kvalitním pasivním diboxem je u profíků standardem.
Je možné, že nepůjde aktivku vybudit naplno, jako při spojení Cinch-Cinch. Pak je potřeba na mixu přepnout výstupní úroveň z -10dBV na +4dBV. A nebo opačně, na aktivce. Ale nevím, zda tam nějaké posuvné přepínače k tomu máš.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Jsem opravdu začínající amatér. Není to DJ mix, ale klasický mix Behringer pro zvučení kapely. Když koukám na ty rady o zapojení, není tedy lepší raději nechat cinche na obou stranách? Takhle to mám odzkoušený, od mixu k aktivkám mám dráty 8m. POkud tím nezískám lepší, silnější signál, tak to asi raději nebudu přepojovat. Vycházel jsem z toho, že jsme původně mikrofony zapojovali za jack - velký. Pak jsem koupil nový dráty 10 na obou koncích XLR a zvuk je silnější, vazba se ztratila, můžeme je více ohulit.....
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

A že by jsi nám odtajnil co je to za zvukařský mix, který má jako hlavní výstup CINCH a ne XLR, nebo alespoň TRS (TS)?
Naposledy upravil(a) blaha dne ned 05. úno 2012 20:26:03, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
janek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od janek »

Inac povedane, napis presny model.
Peca

Příspěvek od Peca »

NO, je to Behringer Xenix 1002FX. Ten fakt nemá XLR výstup. Ovšem teď jsme narazili na problém...potřebujeme 4 mikrofony, kytaru a basu, takže musíme koupit mix se 6-ti mono vstupy. Takže uvažujeme opět o Behringeru s FX efekty a phantomovým napájením pro kond.mikrofony. No a ten velký mix už má XLR na zadní straně. Dnes jsem ho byl omrknout. Takže redukce nebude, musím překopat kabel na oba konce XLR. Kabel máme zatím 2x 10m, tzn. mono kabel pro každý kanál (bednu). Bedny máme aktivní, takže zesilovač mezi mixem a bednou není. Takže předpokládám, že tím se snad zapojení zjednoduší: pin1 - Stínění, pin2 - vnitřní drát, pin3 - propájet s pin 1. Snad je to tak správně. Navíc, měl bych propájet i pin 1 s kostrou (obalem) XLR?

Díky moc všem za ochotu poradit :-D .Mám prostě dva kluky 13 a 9 roků, docela dobře hrají, mají za sebou svatby a vystoupení na diskotékách a kaberetu. Já jim jen dělám bedňáka a zvukaře..... Ještě jednou díky :-)
maro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od maro »

mix a aktivni bedny propoj normálním XLR -XLR kabelem.

pin 1 - pin 1 stínění
pin 2 - pin 2 +
pin 3 - pin 3 -
Listen... and enjoy the sound
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Nemá XLR, ale má na TS jacky, takže CINCH je opravdu mimo, to je pouze na propoj kazeťáku.

Jinak bacha na to symetrický výstup z těchhle malejch řad pultů má až Soundcraft Notepad.

Co vybíráš za jiný pult? Možná by přišli v úvahu i jiné značky, když už rozšiřuješ, tak aby jsi krom více vstupů povýšil rovnou i kvalitu.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge »

Xenyx 1002 (resp. myslím všechny malé xenyxy s externím adaptérem) mají signálově nesymetrický, avšak impedančně "symetrický" výstup. Nejlepší je tedy použít normální symetrické Jacky TRS - oba signálové vodiče mají impedanci z hlediska rušení 120 Ohm proti zemi (skoro, neboť jeden jde z OZ, druhý rovnou ze země). Signál sice není vzhledem k zemi symetrický (což až tak nevadí), avšak pro případné naindukované rušení se to chová relativně blízko symetrii a rušení se odečítá (za předpokladu následného symetrického vstupu).

Toto řešení je kvalitativně z hlediska rušení hned pod trafy a pravou symetrií, pak dlouho nic a pak je teprve nesymetrické propojení :D

Výstup rozhodně není na cinche (to je jen TAPE).
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

sledge píše:Xenyx 1002 (resp. myslím všechny malé xenyxy s externím adaptérem) mají signálově nesymetrický, avšak impedančně "symetrický" výstup.
No vycházím z toho, že přímo v manuálu mají MAIN OUT - Unbalanced - takže nesymetrický, první kdo má Balanced má právě Notepad (a to jen MAIN OUT).

Jinak v manuálu toxo Xenyxu je i hezký obrázek kam přijdou zapojit bedny, stačí se tam jen podívat:
http://www.behringer.com/assets/1002FX_P0572_M_EN.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Peca

Příspěvek od Peca »

Chystám se koupit tenhle: Behringer X 1832 USB XENYX. Ovšem, není mi úplně jasný jestli má phantomové napájení, kdybych koupil kondezátorový mikrofon. Zapojení původního mixu jsem zvládnul. Jen mám pocit, že jsem k němu koupil dvoužilový kabely k aktivkám. Takže až koupím ten novej mix, budu muset konce z Cinchů přepájen na XLR. Ovšem mám jen dvoužilový kabel pro každou stranu, bude to problém? Tzn stínění a jeden středový drát... Každopádně ještě jednou moc díky za reakce a rady...
sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge »

Snad kromě některých starších a nejmenších pultů Xenyx 502 mají všechny mixy Xenyx fantom 48 V.
Kabely bych k bednám koupil symetrické a staré použil na něco jiného - například nástrojové kabely atd...
Navíc ta 1832 má symetrický výstup...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“