dB Technologies DVX D15
-
- Reklama
-
Tomas
dB Technologies DVX D15
zdravím Chtěl bych znát váš názor na tenhle reprobox. Jestli by stačil na ozvučení bigbeatu cca 250 lidí.. samozřejmě pod to 2 subbasy.
Dííky
Dííky
dB Technologies DVX D15
Myslím si že je to malo. 250 lidi uz je dost. leda jej zvednout nad hlavy tak do vysky 2,5m a subbas aby byl na kazde strane aspon 2x18 palcu tak aspon 1 kw, a to mozna nebudou stacit vejsky zahrat vsechno ...si teda myslim
dB Technologies DVX D15
Zcela jistě to stačit nebude. S tím si můžeš troufnout na akci uvnitř, řekněme pro 100 - 130 lidí.
(mluvíme-li o bigbítu...)
(mluvíme-li o bigbítu...)
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dB Technologies DVX D15
Neznám přímo jak ta bedna hraje, ale parametricky by to stačit podle mě mělo.
2x750W, SPL 132dB + po dvou subech odpovídajícího výkonu
Normálně dělám bez problémů v divadle bigbít pro nějakejch 350 puberťáků na 2x500W (101 dB/m) + SUBy - HK Audio IL série. A venek pro 500-700 lidí na podobně citlivejch bednách na 2x1400W+2x2kW na basech - EV Eliminator.
Při té ceně bych ještě zvažoval zapůjčení DAS Avant, on se Šáfa určitě ozve
.
2x750W, SPL 132dB + po dvou subech odpovídajícího výkonu
Normálně dělám bez problémů v divadle bigbít pro nějakejch 350 puberťáků na 2x500W (101 dB/m) + SUBy - HK Audio IL série. A venek pro 500-700 lidí na podobně citlivejch bednách na 2x1400W+2x2kW na basech - EV Eliminator.
Při té ceně bych ještě zvažoval zapůjčení DAS Avant, on se Šáfa určitě ozve
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
dB Technologies DVX D15
Také jsem tyto bedny ještě neslyšel. Soudím podle uvedených parametrů. A ty jsou podobné jako mají naše QSC K12. A u těch máme vyzkoušeno, že akce vevnitř pro 150 lidí je tak akorát hranice...
Je pravda, že ta cena je za ty DB vysoká. To už bych koupil Yamahy DSR215. Má je můj kámoš a nemůže si vynachválit.
Je pravda, že ta cena je za ty DB vysoká. To už bych koupil Yamahy DSR215. Má je můj kámoš a nemůže si vynachválit.
-
Tomas
dB Technologies DVX D15
za ty peníze mohli by jste mi doporučit něco lepšího? nebo by bylo lepší si připlatit a koupit např RCF TT22-A ??
dB Technologies DVX D15
Pokud muzes tak si priplat, pokud jde o RCF tak nevim jak ostatni, ale ja si myslim ze neudelas chybu.
dB Technologies DVX D15
Ty RCF TT22 hrajou moc pěkně, potíž je že si výkonově vůbec nepomůžeš a ten 12ti palec má dokonce o 1dB menší akustickej tlak. Takže budeš stále dost na hraně, pokud chceš tedy jednu bednu na stranu budeš se muset kouknout po něčem výkonějším nebo se smířit s tím že to budeš ,,žhavit" naplno a kdo ví jestli to bude stačit, DSR řada od Yamahy tu byla nedávno dost chválená a je zároveň za moc pěkný peníze, od RCF by stála za zmínku zase NX serie která má k tomu DB tech...dost blízko si myslim. Pak není špatný 3-pásmo od Mackie HD1531, takže je určitě z čeho vybírat, teď jen počkat na pár dalších příspěvků... 
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dB Technologies DVX D15
Co třeba DAS Avant 15? Ten se mi fakt líbil. Ale na rovinu, rozumné SPL pro 300 lidí venku bude u bigbítu někde okolo 135 dB či více, a to je na hranici možností 15" s hornou.
Nevadí ti vyšší hmotnost 2x15 (menší univerzálnost, na stativ jen pro otrlé)?
Nevadí ti vyšší hmotnost 2x15 (menší univerzálnost, na stativ jen pro otrlé)?
Dělám, co mě baví.
dB Technologies DVX D15
Přesně tak. Proto si myslím, že ty DVX D15 nebudou stačit. Kdybych teď stál před tímto problémem a měl prachy, tak po tom co jsem je slyšel bych šel do těch DSR215.TomasVv píše: rozumné SPL pro 300 lidí venku bude u bigbítu někde okolo 135 dB či více
-
hlucháň
dB Technologies DVX D15
Taky záleží, co do toho budeš pouštět? A o jakou akci ma jít? Rockova kapela,DJ, nebo jen duo s kombajnem. Tyto vršky a dva basy by podle mě měli stačit na 250-300lidí.
- Martin S.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
dB Technologies DVX D15
Na Bigbít v nějaké té sokolovně, což může být cca 300 lidí, pokud to nemá hrát z posledního, tak hodně výkonnou 15"(4" cívka)+1,4"(3" cívka). DVX D15 je hodně na hraně, má docela slabý zesilovač pro středobas, 2,5" cívka u driveru je taky myslím na hraně na tohle použití. Potřebuješ bedny typu EAW JFX590, RCF TT25, nebo jestli chceš něco za lidovější cenu, tak u mne MS sound MH950, což je bedna dost podobná TT25.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;