Aky vhodny zosilovac k EV Tour X - TX1152?
-
- Reklama
-
tonysoprano
- Uživatel

zaujal ma LEXON 2000XL ... bude napajat bedne Electro-Voice Tour X - TX1152, je to dobra volba alebo doporucujete nieco ine k nim, je lepsie mat spinany zdroj k nim alebo toroid? Bedne uz mam doma iba zosil je dilema.
dik
dik
Čau,
mám okrem iného EV TX1152-ky aj Lexon 1500XL a rozhodne môžem z vlastnej skúsenosti povedať, že Lexonom absolútne nič nezískaš. Udávaný výkon nikdy nedosiahne, navyše čím dlhšie do neho tlačíš, tým sa jeho výkon znižuje; s clipom si nedokáže poradiť a veľmi skoro a nepríjemne distortuje zvuk (ešte pred zasvietením peak ledky).
Lexony používam len na odposluchy, za tie peniaze je to myslím si dobrá voľba, 3 roky fungujú bez problémov, no EV-čká si takéto mučenie nezaslúžia.
Pokiaľ je hmotnosť alebo rozmery hlavná priorita pri výbere koncáku, nebál by som sa ísť do QSC GX7, najideálnejšia voľba bude ale určite nielen podľa mňa EV Q99 alebo Q1212 - oba úspešne používam/kombinujem s EV TourX sériou.
EDIT: daj vedieť ako si s TourX-ami spokojný
mám okrem iného EV TX1152-ky aj Lexon 1500XL a rozhodne môžem z vlastnej skúsenosti povedať, že Lexonom absolútne nič nezískaš. Udávaný výkon nikdy nedosiahne, navyše čím dlhšie do neho tlačíš, tým sa jeho výkon znižuje; s clipom si nedokáže poradiť a veľmi skoro a nepríjemne distortuje zvuk (ešte pred zasvietením peak ledky).
Lexony používam len na odposluchy, za tie peniaze je to myslím si dobrá voľba, 3 roky fungujú bez problémov, no EV-čká si takéto mučenie nezaslúžia.
Pokiaľ je hmotnosť alebo rozmery hlavná priorita pri výbere koncáku, nebál by som sa ísť do QSC GX7, najideálnejšia voľba bude ale určite nielen podľa mňa EV Q99 alebo Q1212 - oba úspešne používam/kombinujem s EV TourX sériou.
EDIT: daj vedieť ako si s TourX-ami spokojný
-
tonysoprano
- Uživatel

dnes som ich pocul prvykrat cez pozicany CROWN CDi 4000 a hrali mocno dobre mal som orgazmus
spokojnost hoc som ich pocul iba asi 5x po minute lebo v garazi o rozmere 4x6m sa to nedalo vydrzat aj ked sme otvorili dvere ... tie bedne sa mi zdaju zvukovo dobre na moj vkus az az ale tolko penazi nakoncak nemam ako stoji ten crown .... takze dalsia alternativa zosiku k tym eveckam v rozumnej cene do 500€ plus minus je aka podla vas?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
K těmto bednám krom zmíněných Q99 a Q1212 by se dalo pořídit s ohledem na cenu:
Již zmíněné QSC GX7 a pak
Peavey PV 3800 (2x750W@8ohm) 15k s DPH (lidlmusic.cz)
Peavey PV 2600 (2x550W@8ohm) 11,2k s DPH (lidlmusic.cz)
Nebo pak něco staršího (krom výše zmíněných):
Crest CPX 2600, CPX 3800, QSC RMX4050HD, Crown XTi 4000, XTi4002, atd.
V podstatě potřebuješ slušný zesilovač, který bude umět zahrát cca 2x500-800W@8ohm.
Již zmíněné QSC GX7 a pak
Peavey PV 3800 (2x750W@8ohm) 15k s DPH (lidlmusic.cz)
Peavey PV 2600 (2x550W@8ohm) 11,2k s DPH (lidlmusic.cz)
Nebo pak něco staršího (krom výše zmíněných):
Crest CPX 2600, CPX 3800, QSC RMX4050HD, Crown XTi 4000, XTi4002, atd.
V podstatě potřebuješ slušný zesilovač, který bude umět zahrát cca 2x500-800W@8ohm.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
tonysoprano
- Uživatel

dik za radu, na SK sa ten zosil pohybuje v cene behra od uliho pripadne phonicu alebo img stageline ... bude to dobra volba podla teba?
-
tonysoprano
- Uživatel

ja iba upravim to ze na stranke je chybny udaj v cene , ta cena je za pv 1500 vku ... ta dvasestka stoji tak ako u bratov cechov ale stejne ma pod 500Watt ked sa vyhulitonysoprano píše:dik za radu, na SK sa ten zosil pohybuje v cene behra od uliho pripadne phonicu alebo img stageline ... bude to dobra volba podla teba?
-
tonysoprano
- Uživatel

a qsc gx5 je o com v tomto pripade okrem toho ze splna 2x500 pri 8 ohm? cena je dobra ...
GX5/7 sa riešilo tu, pozri sa na to:
http://www.zvukarina.cz/post32584.html#p32584
Do konca týždňa by ku mňe mala doraziť GX7-čka, bral som ju hlavne kvôli hmotnosti (2,5x menej než Q1212) na menšie akcie kde zvučím z pódia na EV TX1152 bez subbasov. Verím, že GX5-ka je použiteľná, ale škoda nechávať bedniam takú výkonovú rezervu, radšej nechaj rezervu na koncáku.
http://www.zvukarina.cz/post32584.html#p32584
Do konca týždňa by ku mňe mala doraziť GX7-čka, bral som ju hlavne kvôli hmotnosti (2,5x menej než Q1212) na menšie akcie kde zvučím z pódia na EV TX1152 bez subbasov. Verím, že GX5-ka je použiteľná, ale škoda nechávať bedniam takú výkonovú rezervu, radšej nechaj rezervu na koncáku.
-
marian
podla mna je Pavey PV 3800, ci 2500 co je vnútri v podstate to iste nez Crest CPX, kvalitatívne na inej úrovni, s EC Q1212 to už absolútne nejde porovnávať to je minimálne o triedu vyššie, nez QSC GX5 ci GX7, Celkovo QSC ma zosily GX postavene na hrane parametrov súčiastok - málo koncových tranzistorov, poddimenzované zdroje, kvalitativne možno čosi malo lepšie od Uliho...
Osobne sa mi aj zosilňovače od YAmahy P****S pozdávajú viac ako séria GX od QSC, aj napriek tomu ako ich odsudzujú, ja som s nimi pracoval a bol som s tým za danú cenu nadmieru spokojný, akurát treba do nich naprať poriadne silný vstupný signál aby ich vybudilo...
Každopadne ako píše Zdenek je GX spravené tak aby to hralo do 8 ohm spoľahlivo a do 4 ohm ako-tak, za čim nižšie výrobné náklady, pri zachovaní nejakej tej kvalitatívnej úrovni.
Osobne sa mi aj zosilňovače od YAmahy P****S pozdávajú viac ako séria GX od QSC, aj napriek tomu ako ich odsudzujú, ja som s nimi pracoval a bol som s tým za danú cenu nadmieru spokojný, akurát treba do nich naprať poriadne silný vstupný signál aby ich vybudilo...
Každopadne ako píše Zdenek je GX spravené tak aby to hralo do 8 ohm spoľahlivo a do 4 ohm ako-tak, za čim nižšie výrobné náklady, pri zachovaní nejakej tej kvalitatívnej úrovni.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Pozor, co píšeš platí pro GX3 rozhodně, pro GX5 už bych se asi trochu hádal (do 8ohmů je bezproblémový, prodali jsme jich hodně, takže to vím) a GX7 se to netýká vůbec, to je jen podobná krabice. Výrobní náklady jsou za optimalizací do 8ohm jen částečně, dalším důvodem je úspora váhy a rozměrů. Opravdu nedává smysl, aby každý, kdo má dvě 500W/8ohm bedny s sebou tahal zesilovač schopný trvalého provozu 2x1250W/2ohm. Je to něco jako správné zpřevodování, týká se hlavně přizpůsobení zdroje zátěži, ne samotného zesilovače, který je mezi nimi.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
tonysoprano
- Uživatel

predajca sa vyjadril ze urobi cenu na Q99 tku ... ist do nej radsej alebo do gx5? rozdiel penazi bude cca 80€ ale chcem spolahlivost a dobry zvuk ... pripadne co este navrhnete?
staci na 8-10m kablu prierez 2x 1,5 Cu? nebudu straty ci radsej dat 2,5?
inac dik az upravu nazvu temi

staci na 8-10m kablu prierez 2x 1,5 Cu? nebudu straty ci radsej dat 2,5?
inac dik az upravu nazvu temi
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Q99 je jinej level než GX, jak bylo psáno je to i jenej level než PV, taky za jinou cenu, takže pokud je rzdíl 80€ tak bych bral Q99. A kdyby udělal dobrou cenu na Q1212, tak bch bral ten.
K průřezu, určitě 2,5mm.
K průřezu, určitě 2,5mm.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Pokiaľ uvažuješ medzi GX5 a Q99 a hľadáš spoľahlivosť, dobrý zvuk a nie nízku hmotnosť, odpoveď je viac než jednoznačná = Q99. Pochybujem že niekto na fóre bude mať iný názor.
Priemer 2,5 je minimum. Keď už si raz kúpil TourX-y, neradím ti takto šetriť za každú cenu kde to len ide.
EDIT: bol som predbehnutý
Priemer 2,5 je minimum. Keď už si raz kúpil TourX-y, neradím ti takto šetriť za každú cenu kde to len ide.
EDIT: bol som predbehnutý
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tak přejme prodejci EV tak mizerný kšeft, musím říct, že mne situace, kdy jsou kdysi nedostupné americké idoly za babku a musí cenově soupeřit i s nefalšovaným čínským noname připadá docela zábavná. Jen nezapomínejte na to, že nejen u QSC souvisí cena s tím, co opravdu za svoje peníze dostáváte. To je univerzální pravidlo a žádná zaříkávadla na něj nezabírají.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
tonysoprano
- Uživatel

ok tak v pondelok idem pre tu 99tku - rozdiel bude 92€ presne a ked to bude hrat tak ako z CROWN CDi 4000 ktory som mal pozicany tak strelim sampanske, kazdopadne dik za rady chalani
kabelaz bude 2,5 plus este kupit radsej origo neutriky alebo mozem dat aj tie ich napodobeniny? nezbadal som nejaky brutalny rozdiel ... teda niesu volne nelingalu drzia pekne ... ci?
aka je idealna vyska tychto bedni ked je podium a parket v jednej rovine? cca + - ? asi 100 ludi na parkete dajme tomu ...
kabelaz bude 2,5 plus este kupit radsej origo neutriky alebo mozem dat aj tie ich napodobeniny? nezbadal som nejaky brutalny rozdiel ... teda niesu volne nelingalu drzia pekne ... ci?
aka je idealna vyska tychto bedni ked je podium a parket v jednej rovine? cca + - ? asi 100 ludi na parkete dajme tomu ...