Jak proti desti?

Otázky a odpovědi z LIVE PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika)
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Fyla
Uživatel
Uživatel

Jak proti desti?

Příspěvek od Fyla »

Jake "vychytavky" pouzivate proti desti?
Nedavno jsem uvazoval nad tim, cemu vsemu doopravdy voda vadi a kde by mohl vzniknout prusvih. Urcite jste se vsichni setkali s nutnosti hrat, i kdyz vam lejou provazy do PAcka...
Nejake spesl vychytavky, jako pogumovane speakony a spol? :)
Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek »

Jo to by mě taky zajímalo. Je to na nic když prší. Spešl vychytávky nevim, jedine dát průzvučnej molitan, jenže ten tlumí zvuk, takže je na tobě jestli to chceš a plachta. :-D Znamej si přímo na bedny nechal ušít takovou plachtu a ve předu která je kolem dokola bedny a ve předu má ten průzvučnej molitan. Lepší než celou bednu obalit plachtou.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Zatim se drzim zasady: "Hlavne aby nenaprselo do elektroniky". Mame veliky igelitovy pytle, do kterych se ledasco vejde. Nejvic u nas trpi basovky - jsou kobercove, takze by meli tendenci nasaknout jako houba :-).
Nedavno nas zastihla takova prutrz, ze jsem se jen dival, jak z beden tece voda proudem :-( To uz zadny igelit nepomuze. Hlavne ho tam nemam jak pripevnit a skz nej stejne nejde hrat...
Jako nejvetsi problem vsak vidim "rezaveni" hardwaru. Vecem, ktere maji kontakt kov, na kov proste voda nedela dobre...
kalfar
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kalfar »

Teda vy mě chcete naštvat, co?? Zrovna v pátek mi v půl jedný ráno ztichnul aparát. Někde asi nateklo do prodlužky. Jinak jeden dobrý postřeh ze života: dejte si pozor na pódia, kde nepřesahuje střecha přes boční stěny a není tam souvislá. V Jičíně to takhle krásně vypláchlo celý pódium, byla tam vrstva vody. To už se nedivím že město to pódium půjčilo tak levně. A v Úlibicích to bylo podobný.
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Chudaci muzkanti :(
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Mmno kdyz je na to cas tak obaluju takovou tou potravinarskou folii co se da, kabelovy spojky, prodluzky atd., nekdy i bedny (kdyz to ve vzduchu vypada moooc osklive). Jinak DAS ma na svejch aktivkach vzadu takovy plastenky ktery prekryvaji elektroniku takze do ni neprsi, ani na powercony ani na budicky. Prijde mi to jako docela dobra vychytavka.
maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved »

Je to těžký, ale v podstatě odmítám hrát venku s kapelou na podiu bez kvalitního zastřešení. Nikdo z pořadatelů tu škodu nezaplatí .

Když to nešlo jinak a museli jsme hrát tak jsem na menších akcích v největší nouzi párkrát na bedny natáhl přímo černý igelitový pytel, takový ten veliký do popelnice na odpadky. Byl natěsno, takže neplandal a nepleskal. Jasně , zvuk je jinej, nemá to zvonivé vejšky, ale tu škodu a sníženou životnost repro by nikdo nezaplatil.

Vždycky trpím když vidím vše pod střechou, ale P.A. bedny jak do nich leje a leje . Myslím že pokud se nejedná o konstrukci přímo do deště tak to trpí vždycky. Pokud nejsou membrány repro přímo impregnovány na použití do deště , tak to dostává na prdel.

Pokud reprobox v dešti hraje, tak i nasává vlhkost z promočené přední mřížky a bez impregnace vždy dojde k nepatrné změně tvaru membrány. Nemusí se to projevit přímo na kšeftě, bedny odehrají, ale pak to ve skladu vesele zaschne a .....

Otázka podiové techniky , elektrických přívodů a světel je složitější. Správně venku nesmí nikdo hrát bez proudových chráničů, které jsou k vlhkosti nekompromisní. Používáme dražší rozvaděče, které mají okruhy jištěné samostatně ( například rozvaděč se samostatnými 3F chrániči pro zvuk , pro světla a třeba tři "jističochrániče" 230 V 16 A If 30 mA pro okruhy podiovky a mixážních pultů. To pak naštěstí odpojí jen jeden okruh
Odpovědět

Zpět na „Zvučíme live a věci okolo“