Jakej kabel koupit

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
cincik
Nováček fóra
Nováček fóra
Kontaktovat uživatele:

Jakej kabel koupit

Příspěvek od cincik » pon 23. led 2006 18:17:40

Chtěl bych se zeptat jakej je rozdíl mezi normálním konektorem a konektorem neutrik? Taky jestli kabely od firmy Adam hall jsou kvalitní a nebo šity? a kdyžtak doporučit nějakou značku kabelů

Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota » stř 25. led 2006 16:51:20

Jde o to, co si představuješ pod pojmem normální konektor. Ten se totiž vyznačuje tím, že:
a) Je dlouhodobě, pokud možno trvale, schopen zajistit co nejmenší přechodový odpor kontaktů. To je důležitá vlastnost hlavně tam, kde tečou značné proudy, tedy u propojování reprosoustav. Takže takový, k tomu určený speacon by určitě neměl vaklat a plíšky v zásuvce tohoto spojení by měly být trvale značně tuhé a zároveň pružné. Kabelový samec, s postupně se vnořujícími kontaktními lištami do tělesa z velmi měkké umělé hmoty patří do popelnice a nebo do trvalých neprodejných zásob neseriózních obchodníků.
b) Se dá dobře letovat. Jinými slovy, že se nerozteče již při pouhém pomyšlení na ve stole uloženou páječku. Na druhou stranu se však předpokládá, že letovat bude někdo, kdo to umí a používá slušnou pájku.
c) Je mechanicky odolný vůči vlivům, při kterých bude provozován. Jiné budou v tomto ohledu nároky na odolnost v pevné, či málo "zasouvacovysouvací" aplikaci a jiné na pódiu, kde se v kabelech bezohledně hamtá a zakopává o ně. Dle toho se konstrukce konektoru liší, avšak neseriózní výrobci často kopírují řešení po vzoru bytelných značkových výrobků. To by tak nevadilo, kdyby nebyl zásadní rozdíl v technologii a použitých materiálech, takže takovýto levný konektor zpravidla někde brzy praskne, strhne a opižlá se závit sklíčidla atd. Faktem ale je, že při rozumném uvážení, kam levný XLR či TRS (jack) použít, se dá trochu ušetřit, zvláště pokud jde o ty lepší napodobeniny.
Neutrik patří mezi výrobce normálních, tedy kvalitních konektorů, pro ty levné platí, že je dobré je otestovat, zda v daném prostředí obstojí.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » úte 24. črc 2007 12:48:20

Léta používám kabely tasker (C301, C128), které jsou pro mně dostatečně robustní, elektricky vyhovující, nedělaj prasečí ocásky a dobře se balej.

Na ně dávám konektory neutrik, páč s nima nejsou problémy ani mechanické, ani elektrické.

Andre
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre » stř 23. črc 2008 12:28:13

Dobrý den, jako obvykle mám zase jednu prosbu o radu - tentokrát se týká propojovacích kabelů.

Potřeboval bych propojit několik různých netradičních cest a nepodařilo se mi v nabídkách obchodů dohledat vhodný kabel. Mohli byste mi prosím poradit, jestli jsou následující řešení technicky možná a zda se dá takový kabel někde sehnat?

1/ 2x RCA - 2x XLR ... na propojení CD přehrávače, zvukové karty, atd... s aktivními bednami (mají pouze XLR vstup)

2/ 1x Stereo jack malý - 2 x XLR ... na přímé propojení notebooku s aktivními bednami

3/ 1x TRS - 2x XLR ... na napojení dvou odposlechových reproboxů na Aux výstup z mixu

Předem vám moc děkuji za odpovědi.

Andre

jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » stř 23. črc 2008 13:58:10

Takovy kabely jsem nikde v prodeji nevidel. Nejlepsi bude si je udelat sam. Aspon budes mit jistotu, ze je mas zapojeny presne tak, jak chces.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 23. črc 2008 15:18:24

Presne pro tyhle pripady jsme vymysleli nas KABELOVY KONFIGURATOR. Funguje to tak, ze si tam nadefinujes jakej kabel chces vyrobit (jaky konektory, jakej material, jaky delky) a posles objednavku. Zbytek zaridime my, vcetne doruceni az do domu ;-)

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... ve-kabely/

Obrázek

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » stř 23. črc 2008 15:29:36

chci se taky optat,jak udělat inzert jack stereo a na druhý straně jack mono send a jack mono return,nebo chcete-li TRS stereo jedna strana a druhý konec TRS mono - send a TRS mono - return.díky

Andre
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre » stř 23. črc 2008 15:38:40

safa píše:Presne pro tyhle pripady jsme vymysleli nas KABELOVY KONFIGURATOR. Funguje to tak, ze si tam nadefinujes jakej kabel chces vyrobit (jaky konektory, jakej material, jaky delky) a posles objednavku. Zbytek zaridime my, vcetne doruceni az do domu ;-)

Obrázek
Díky za tip.
Jen bych se ještě rád zeptal, jestli ty příkladÿ zapojení, které jsem výše vypsal nejsou úplná blbost... potažmo, jestli to takhle bude fungovat.

Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba » stř 23. črc 2008 19:25:15

Andre píše:Jen bych se ještě rád zeptal, jestli ty příkladÿ zapojení, které jsem výše vypsal nejsou úplná blbost... potažmo, jestli to takhle bude fungovat.
Není, fungovat budou - akorát u zapojení s XLR nebudeš mít zapojení symetrický - musíš tam propojit 1. a 3.
Naposledy upravil(a) Kuba dne stř 23. črc 2008 19:54:11, celkem upraveno 1 x.

Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba » stř 23. črc 2008 19:53:02

franta1969 píše:chci se taky optat,jak udělat inzert jack stereo a na druhý straně jack mono send a jack mono return,nebo chcete-li TRS stereo jedna strana a druhý konec TRS mono - send a TRS mono - return.díky
Stáhni si manual od nějakýho mixu, tam bývají názorný obrázky. Třeba toto: http://www.mackie.com/pdf/onyx1620_om.pdf
BTW: Když už je jack mono, už to není TRS ale TS.

franta1969
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od franta1969 » stř 23. črc 2008 20:06:52

Kuba píše:
franta1969 píše:chci se taky optat,jak udělat inzert jack stereo a na druhý straně jack mono send a jack mono return,nebo chcete-li TRS stereo jedna strana a druhý konec TRS mono - send a TRS mono - return.díky
Stáhni si manual od nějakýho mixu, tam bývají názorný obrázky. Třeba toto: http://www.mackie.com/pdf/onyx1620_om.pdf
BTW: Když už je jack mono, už to není TRS ale TS.
moc ti děkuju za info :)

striska
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od striska » pát 01. srp 2008 8:16:45

Andre píše:
safa píše:Presne pro tyhle pripady jsme vymysleli nas KABELOVY KONFIGURATOR. Funguje to tak, ze si tam nadefinujes jakej kabel chces vyrobit (jaky konektory, jakej material, jaky delky) a posles objednavku. Zbytek zaridime my, vcetne doruceni az do domu ;-)

Obrázek
Díky za tip.
Jen bych se ještě rád zeptal, jestli ty příkladÿ zapojení, které jsem výše vypsal nejsou úplná blbost... potažmo, jestli to takhle bude fungovat.
Ten konfigurátor je výborná věc, ta se Vám povedla:-)

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 01. srp 2008 14:57:31

striska píše:
Andre píše:

Obrázek
Díky za tip.
Ten konfigurátor je výborná věc, ta se Vám povedla:-)
... tak to jsem rad, je to takove moje dite od napadu az po realizaci. Tim spis me tesi ze slouzi jak ma. Jeste tam jsou drobne nedodelky ... ale na tom se pracuje.

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jiriczek » sob 02. srp 2008 11:42:24

To safa: Myslim, ze tam sli navolit i veci ktere normalne realne nejsou ,, ale ted nevim co jsem to tam naklikal, tak by to mozna chtelo nejakou "alert" hlasku vyhodit, ze tahle kombinace nejde, nebo neni doporucena nebo neco .. to by bylo super :-) jinak napad fakt dobrej, chválím :-)

zkrachovalej Dj
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zkrachovalej Dj » sob 02. srp 2008 18:21:06

zdravim,potom co sem vyresil problem ze zapojenim zesilovacu za sebe,me hlavou zacala vrtat dalsi vec,tak tedy mam vstupy xlr a jack,tedy 4 vstupy.a ja potrebuju vyvest kabel z jack do cinch.moje otazka zni-potrebuju na to 2 jack stereo 6.3/cinch nebo
2 jack mono 6.3/cinch ? ja osobne si myslim ze stereo ale nikde ho nemuzu sehnat :(

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“