Jaký použít reproduktor pro subbas
-
- Reklama
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Stále mi uniká, proč chceš stavět za 7k bednu, k tomu kupovat za 2k výhybku a minimálně za 10k zesilovač.
Finančně mi to s původním požadavkem připadá kontraproduktivní.
Finančně mi to s původním požadavkem připadá kontraproduktivní.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
CX od behringeru samozřejmě má mono výstup na sub. Pokud jde o tu nahrávku, co popisuješ, tak nezapomeň, že do subu jde řekněme pásmo do 100 Hz (s nějakým poklesem do 300 Hz, kde se pásmo sdílí se zbytkem). No a například standardní basa má nejnižší první harmoniku na cca 40 Hz, druhá na cca 80 Hz (a to je prázdná E struna), zbytek se hraje vršky. S kopákem je to podobné - oba zdroje singálu, i když hrají jen jeden "tón" produkují výrazně širokopásmové zvuky (řekněme v pásmu do 1 kHz). Strany pak můžeš rozeznat právě na základě těch vyšších harmonických.
Nezapomeň, že ším kratší dobu trvá zvuk, tím širší má pásmo - brnknutí struny nebo úder bubnu mají na začátku výrazný perusivní charakter, takže přinejmenším tato část zvuku je značně širokopásmová.
Plaí totiž pravidlo, že "rychlé basy" jsou především středy
Nezapomeň, že ším kratší dobu trvá zvuk, tím širší má pásmo - brnknutí struny nebo úder bubnu mají na začátku výrazný perusivní charakter, takže přinejmenším tato část zvuku je značně širokopásmová.
Plaí totiž pravidlo, že "rychlé basy" jsou především středy
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
marvinnrv
On taky původní požadavek byl myšlen, že koupím kolem 3000,- reproduktor, ozvučnici mi udělá známí v truhlárně za cenu materialu, že do toho dám normální pasiv vyhýbku (jsem netušil že je to na prd) a koncák nějaký z druhé ruky kolem 5000,- Takže by to vyšlo kolem těch 10 000,-
Když koupím B&C 18PS76 ta stojí 3500,- ozvučnice mě vyjde na 1000,- (konektory, strukturovanej lak, rohy, atd. nepočítám) Vyhýbku jsem myslel od toho Behringeru, na midi ji jeden pán prodává za 790,- no a ten koncák z druhé ruky kolem toho bůra. Takže bych byl zase někde na 10 500,-
Myslím že tak kvalitní repro jako je B&C zrovna v tom B1800D PRO asi nebude, nevím. Takže bych za stejnou cenu měl lepší subbas, aspoň se domnívám. Otázkou ale zůstává, zda když ktomu použiju nejlevnější aktivní vyhýbku a koncák za 5000,- jestli vy finále nebude kvalita zvuku stejná, ba i třeba horší, než u toho B1800D PRO, pak by se samozřejmě vyplatil ten.
Na to bych si rád poslechl i názor Huberta ...
Když koupím B&C 18PS76 ta stojí 3500,- ozvučnice mě vyjde na 1000,- (konektory, strukturovanej lak, rohy, atd. nepočítám) Vyhýbku jsem myslel od toho Behringeru, na midi ji jeden pán prodává za 790,- no a ten koncák z druhé ruky kolem toho bůra. Takže bych byl zase někde na 10 500,-
Myslím že tak kvalitní repro jako je B&C zrovna v tom B1800D PRO asi nebude, nevím. Takže bych za stejnou cenu měl lepší subbas, aspoň se domnívám. Otázkou ale zůstává, zda když ktomu použiju nejlevnější aktivní vyhýbku a koncák za 5000,- jestli vy finále nebude kvalita zvuku stejná, ba i třeba horší, než u toho B1800D PRO, pak by se samozřejmě vyplatil ten.
Na to bych si rád poslechl i názor Huberta ...
-
marvinnrv
http://hudba.bazos.cz/inzerat/14362315/REPROBEDNY.php" onclick="window.open(this.href);return false;
v podstatě to co mám v plánu postavit, s tím rozdílem že se jedná o 15' a repro Eminence Kappa LF.
4000,- za dva kusy si myslím výhodné ...
v podstatě to co mám v plánu postavit, s tím rozdílem že se jedná o 15' a repro Eminence Kappa LF.
4000,- za dva kusy si myslím výhodné ...
značnou část z té "1000 na bednu" sežere jenom kovová ochranná mřížka
Bude to chtít ještě přepočítat...o nákladech v těchto případech platí, že jsou obvykle ve finále citelně vyšší, než předpokládáš... (platí o částce na ozvučnici atd.), například 2x....
Bude to chtít ještě přepočítat...o nákladech v těchto případech platí, že jsou obvykle ve finále citelně vyšší, než předpokládáš... (platí o částce na ozvučnici atd.), například 2x....
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To ale musíš, protože jen třeba 2 Speakony na propojovací kabel vyjdou na 250,- Kč, madla i na 500,-, barva taky není zadarmo (vůbec), troufnu si tvrdit, že jen za tyhle blbiny kolem, vůbec pokud to nebudeš chtít odfláknout, dáš tak 2k minimálně.marvinnrv píše:(konektory, strukturovanej lak, rohy, atd. nepočítám)
Pak, pokud tu bednu uděláš poctivě, tak asi opravdu budeš mit lepší bednu, ale poctivě znamená ne za 4,5k, prostě to v materiálu nedá ani náhodou.
A pak ano, kvalita aparátu je přímo úměrná nejslabšímu článku řetězce, pokud něco ošulíš, tak to degraduješ celý. Má to určitý potenciál, že to pak časem vyměníš za něco lepšího, ale opravdu k tomu dojde a bude to nutné? Nebo budeš mit sestavu s kvalitním reprákem někde za 14k a hrát to bude jako subík za 7k.
Tady si musíš určit priority, je to stále o penězích.
EDIT: sledge byl rychlejší, a je to pravda, teď jsem dělal nabídku na nějaké zvukové vybavení a asi 1/4-1/3 z ceny tvořila pouze propojovací kabeláž a stojany na mic.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
marvinnrv
... ta 1000,- byla myšlena na holou uzvučnici. Kámarad by koupil celou surovou 18mm překližkovou desku za 970,-, Prý by jedna měla stačit na jednu ozvučnici. Za práci mu večer zaplatím pivo. Poctivě to udělané bude. má velkou formátovou pilu, takže řez bude rovnej a přesnej, spojená lepidlem a vruty, rohy utěsněné silikonem a popřípadě bych dal ještě nějakou výztuhu stěn, která na výkresech B&C neni, nevím jestli to mají takhle schálně a bedna bude sama o sobě dost pevna? Přední mřížka nebude potřeba, nebudu to používat na veřejnosti a kamadí do toho nekopnou, to jsem si jisty. Možná že ani ty rohy nebudou potřeba, bedna bude stát na jednom místě, nebude se nikam přepravovat. Takže asi jen madla, konektory, nožky a lak...
Ten B1800D PRO má výhodu že je vše v jednom a na sebe přesně odladěné, aspoň bych s tím tedy u aktivní bedny počítal.
Ten B1800D PRO má výhodu že je vše v jednom a na sebe přesně odladěné, aspoň bych s tím tedy u aktivní bedny počítal.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A kolíčky, lepidlo, vruty, silikon, to je jako zadarmo, taky broušení kotouče a elektrika něco stojí, nebo bude kámoš sponzorovat, to je matroš alespoň za 400,- a ne za jedno nebo 2 piva.
Mřížku na reprák dát musíš, už vidím jak jeden ožralej takykámoš/ka do něj náhodou kopne a jak z něj dostáváš 2-3k za rep. kit, nebo 3,5k za novej reprák.
On totiž basovej reprák při hraní docela pěkně poskakuje, a věř mi, že je to jak magnet - koukej jak to hopsá, koukej jak to drncá do ruky a koukej jak to cinká o sklenici, a koukej - jejda
A zrovna rohy můžeš oželet, pokud uděláš kvalitní lak, tak vypadá efektně srazit hrany frézou do obloučku.
Mřížku na reprák dát musíš, už vidím jak jeden ožralej takykámoš/ka do něj náhodou kopne a jak z něj dostáváš 2-3k za rep. kit, nebo 3,5k za novej reprák.
On totiž basovej reprák při hraní docela pěkně poskakuje, a věř mi, že je to jak magnet - koukej jak to hopsá, koukej jak to drncá do ruky a koukej jak to cinká o sklenici, a koukej - jejda
A zrovna rohy můžeš oželet, pokud uděláš kvalitní lak, tak vypadá efektně srazit hrany frézou do obloučku.
-
marvinnrv
Možná tě to překvalpí, ale je to zadarmo
... dělá v jednom menšim truhlářství, dělají nábytek pro boháče. Kolikrát mi ukazoval kuchyně za půl míče, botník za 20 000,- takže tam nějaký šrouby, lepidlo, kolíky a silikon může brát po kýblech. Opravdu za to nechce nic. Kolikrát jsme spolu dělali subwoofry do auta, když se dělal nějakej menší, že tam na něj měl pár desek o rozměrech, že to pro ně byl odpad, tak mi to stavěl za děkuju.
Proto píšu tak malé náklady na ozvučnici. Kdybych jí nechtěl přimo z překližky (z té nic nedělají, takže jí tam nemá) a stavěl to z MDF dřevotřísky, možná by to bylo zase za díky. Protože ta jedna deska se tam stratí ...
Myslím kamarády, jako lidi který se známe celej život, ne kamarádí, jako nějaký známí ... dám za ně ruku do ohně, že ani jeden, ať už ožralej nebo ne, by si tam nehrál s chvějícím se reproduktorem. Krom toho každej znich ví, že jsem na techniku kolem hudby háklivej. Max. že by někdo opravdu nechtíc ...
Proto píšu tak malé náklady na ozvučnici. Kdybych jí nechtěl přimo z překližky (z té nic nedělají, takže jí tam nemá) a stavěl to z MDF dřevotřísky, možná by to bylo zase za díky. Protože ta jedna deska se tam stratí ...
Myslím kamarády, jako lidi který se známe celej život, ne kamarádí, jako nějaký známí ... dám za ně ruku do ohně, že ani jeden, ať už ožralej nebo ne, by si tam nehrál s chvějícím se reproduktorem. Krom toho každej znich ví, že jsem na techniku kolem hudby háklivej. Max. že by někdo opravdu nechtíc ...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Takže sponzora máte, majitele tý truhlárny, akorát o tom neví.
-
marvinnrv
Ale ví, jen mu asi nejde o 50 šroubu, 100ml lepidla, a otupení kotouče při nařezání jedný desky. To nejdražší na tom je ta deska, a tam chce jen cenu za nákupku, což mu zaplatím ...
Krom toho ty lidi co tam pro něho makají, tam jedou sobotu neděli pořád nějaký kšefty ...
No a v tom je má výhoda, nechat si za prima peníz postavit ozvučnici. Samozřejmě jsem vždy při výrobě a přidávám obě ruce k dílu ...
Proto jsem původně chtěl postavit subbas sám, než kupovat hotoví, protože na uzvučnici ušetřím peníze a co si člověk udělá sám, má pak k tomu trochu jiný vztah...
Krom toho ty lidi co tam pro něho makají, tam jedou sobotu neděli pořád nějaký kšefty ...
No a v tom je má výhoda, nechat si za prima peníz postavit ozvučnici. Samozřejmě jsem vždy při výrobě a přidávám obě ruce k dílu ...
Proto jsem původně chtěl postavit subbas sám, než kupovat hotoví, protože na uzvučnici ušetřím peníze a co si člověk udělá sám, má pak k tomu trochu jiný vztah...
6 stran, 85 příspěvků...

Jestli chceš pořád stavět, projeď tohle fórum i téma
http://repromania.net/viewtopic.php?f=22&t=2861" onclick="window.open(this.href);return false;
http://repromania.net/viewtopic.php?f=22&t=2861" onclick="window.open(this.href);return false;
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
grock
Já prodávám prakticky nové , asi 10x hrané kapelou, suby s 12" od firmy Halla, České Budějovice za 6500,-/ks. Není to vlastně zadarmo...? 
Tak prozrad, cim jsou osazene 
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.