BSA BL-15 vs. Alphard PS 15..??
-
- Reklama
ufff, už začínam byť s toho mierne mimo..
Neviem, čo tam teda osadiť.. Jednoznaćne tam pôjde HM25-25, predsa netreba nič prerábať, vyrábať.. Jedine treba zväčšiť ten otvor a to nieje problém.. Čiže teraz je základ, že čo tam dať.. Či len doobjednať D220Ti + HM25-25 a hodiť tu Deltu 15LF čo mám a ísť do tých repro Fane Colosus 15XB do subov (to by bolo finančne najmenej náročné).. Alebo ísť do tej Kappy 15LF + všetko to isté čo k tej Delte a do subov buď tie Fane Colosus 15XB, alebo niečo iné..?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Col15XB by tam taky mohl přijít, ve 4ohmech snad 2ks máme, ale ten 15PZB100-4 je na skladě zaručeně a vychází mi trochu lepší. Na Deltu15LF zapomeň, ta do této sestavy nikam nepatří, ani do satelitu ani do subu, je to reproduktor o kategorii níž (to sice D220TI taky, ale nutí nás horna). Toto by mělo s 3,2kW celkem dobře dopadnout a i s 1,2kW ještě mít na menší prostor. Hlavně se už zase nepokoušej vracet někam na začátek, protože to se nikam nedostaneme nikdy. Ono je to pokaždé nějaké množství práce udělat optimální nabídku a já jsem ji tady už musel párkrát měnit, to nejde donekonečna.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Marian, projed si diskusi, chce zvucit plesy az 300 lidi, tu deltuLF nemuze pouzit.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Ok, jasné.. Nie je problém.. Ja som sa už s tým zmieril, že tie Delty15LF sú mi nanič..
Tak teda pôjdem do tej Kappy 15LF + D220Ti + HM25-25..? Ešte stále je tu možnosť prerobiť tú prednú stenu satelitov.. 
Suby nechám na neskor, teraz potrebujem poriešiť tie satelity..
BTW: ten 15PZB100-4 je 700W a keď bude 4Ohm, tak do neho pôjde 1000W.. Nevadí..?
Nie je lepšie 8Ohm..? To by bolo na zosiku 625W..
Ja len aby pri prvej akcii nezhorel.. 
Suby nechám na neskor, teraz potrebujem poriešiť tie satelity..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
RMS 700W, Programm 1400W, takže 1000W by nemělo vadit.
Hele, ale tohle se tady omílá pořád, skoro to patří k základům vědění o bednách stejně jako citlivosti, to by jsi si měl tady ale už trochu nastudovat.
Hele, ale tohle se tady omílá pořád, skoro to patří k základům vědění o bednách stejně jako citlivosti, to by jsi si měl tady ale už trochu nastudovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Reproduktor je součástka, která si toho nechá výkonově docela dost líbit.
Ale nenechá si líbit, když po něm chceš nesmysly, jako třeba obdelníky, nebo po basáku aby krom toho, že skáče +-2cm ještě hrál výšky, tam prostě odejde do kytek.
Ale nenechá si líbit, když po něm chceš nesmysly, jako třeba obdelníky, nebo po basáku aby krom toho, že skáče +-2cm ještě hrál výšky, tam prostě odejde do kytek.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Nebal bych se, ze ten Omnitronic da cely kW
.
-
marian
Aha ako 300 ludi ti ani delta15LF ani kappa15 LF bez subbasu slusne neuhra, do delta15lf mozes bezpecne pustit stredny vykon tak 250W do klappi 300w , ak to ma aj basovat. Tych 50 ci 100w navyse z biedy nevytiahne. Pocul som hrat pri sebe Deltulf aj kapulf presne s D220 az taky drastiucky rozdiel to neje, este klasicka delta bol ostrejsi na stredoch a dolo ho pocut viac, no na basoch mal dost uz pri 150-200W, tak ci onak na BC PLB ci NDL sa to nechyta, mne sa zdalo ze aj slabsi HPL hral asi tolko ak nie viac...
Dal som ti linku na BC 15ndl76+de400+me20 (ma 14.5x14.5 cm) do tej diery ti to asi sadne satelity, resp aj FR pri uskromneni sa na basoch pre 300 ludi mas ako-tak poriesene, lebo to ura o dost viac ako kappa15lf+d22o. Do dalsich 2 subbas bedni na zaciatok namontuj tie delta 15lf ked us ich mas doma. Satelity s NDLkom nechas hrat celopasmovo cize budu aj basovat a tymi subbasmi im budes trocha pomahat, je to sice nizsia kategoria, no hrat to hraje, ber to tak ze je to repro za 70eur ta co od neho chces... dokedy nenasetris peniaze na PZB100 prip. ten Fane,ti to aj postaci, resp. ak mas peniaze dost tak to rovno daj a deltz15lf predaj.
Osobne by som do kappa15lf+sel. D22o nesiel, ked uz Eminence tak skor KAPPALITE 3015 + D2500Ti Nd s HM 25-25, subjektivne sa mi zda vyrovnanejsi na stredoch a celkovo hlasnejsi - citlivejsi, aj D2500 mi lahodi cosi viac ako D22o. Kazdopadne do satelitoch odporucam skor BC-cka...
PS: u nas na Slovensku najme na dalekom Vychode bezne sa odvazi Dj hrat v sale s300 ludmi s 2x200W RH soundami, omnisrotikmi, ibiza, kralzvuku, kapaaudio a pod. a este mi to vychvaloval ako to hra perfektne, pritom sa to nedalo pocuvat to puk-css...podla mna moje 4ks 3-pasm. HiFi bedni s ARN6614 co mam v dielni hraju viac a ak nie tak aspon urcite krajsie zvukovo a da sa to pocuvat...
Dal som ti linku na BC 15ndl76+de400+me20 (ma 14.5x14.5 cm) do tej diery ti to asi sadne satelity, resp aj FR pri uskromneni sa na basoch pre 300 ludi mas ako-tak poriesene, lebo to ura o dost viac ako kappa15lf+d22o. Do dalsich 2 subbas bedni na zaciatok namontuj tie delta 15lf ked us ich mas doma. Satelity s NDLkom nechas hrat celopasmovo cize budu aj basovat a tymi subbasmi im budes trocha pomahat, je to sice nizsia kategoria, no hrat to hraje, ber to tak ze je to repro za 70eur ta co od neho chces... dokedy nenasetris peniaze na PZB100 prip. ten Fane,ti to aj postaci, resp. ak mas peniaze dost tak to rovno daj a deltz15lf predaj.
Osobne by som do kappa15lf+sel. D22o nesiel, ked uz Eminence tak skor KAPPALITE 3015 + D2500Ti Nd s HM 25-25, subjektivne sa mi zda vyrovnanejsi na stredoch a celkovo hlasnejsi - citlivejsi, aj D2500 mi lahodi cosi viac ako D22o. Kazdopadne do satelitoch odporucam skor BC-cka...
PS: u nas na Slovensku najme na dalekom Vychode bezne sa odvazi Dj hrat v sale s300 ludmi s 2x200W RH soundami, omnisrotikmi, ibiza, kralzvuku, kapaaudio a pod. a este mi to vychvaloval ako to hra perfektne, pritom sa to nedalo pocuvat to puk-css...podla mna moje 4ks 3-pasm. HiFi bedni s ARN6614 co mam v dielni hraju viac a ak nie tak aspon urcite krajsie zvukovo a da sa to pocuvat...
Marian: Kdyz zminujes Soundking, kamos nekomu upgradoval 15" aktivky a po osazeni orig.trandy a bytelnymi kondy to hralo jako z praku
Kdyz srovnas mereni sestavy s deltou a deltoulf, ta lf ma takovou divnou diru kolem 4kHz.......
Kdyz srovnas mereni sestavy s deltou a deltoulf, ta lf ma takovou divnou diru kolem 4kHz.......
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

ME20 má dost problematické směrovky na vyšších kmitočtech a B&C bohužel ty svoje návrhy nemá doplněné větším počtem výsledků měření. Občas jsem něco ověřoval, špatně to nebylo nikdy a třeba hotové výhybky pro koaxy od nich rovnou bereme, ale já tohle nablind doporučovat nemůžu, sám ME20 používám minimálně. Kappalite je lepší, ale taky mnohem dražší a s neodymovými Eminencemi jsme měli vícekrát potíže, magnety nesnesly ani běžné ohřátí v provozu. Byla to nějaká technologická chyba, nedělají to ani náhodou všechny kusy, ale ta samá se vyskytla opakovaně i u čínských neodymových Celestionů, kdežto u Italů snad nikdy.
Jo, jsou místa, kam ještě civilizace nedošla. Pak se člověk nestačí divit, co za rady se odtamtud šíří
H.M.
Jo, jsou místa, kam ještě civilizace nedošla. Pak se člověk nestačí divit, co za rady se odtamtud šíří
H.M.
marian: no ten tvoj navrh je sice fajn, ale ta horna sa mi tam nevojde, pretoze na jedu stranu je velka a na druhu mi je mala.. a ked som si to spocital, tak basak vychadza na 160€/kus + vysky 100€/kus, horny som nenasiel ani a co s vyhybkou..? hotovu asi nekupim a vyrobit ked ju dam, ta kto bude minimalne 50€/kus.. Cize je to dost penazi do toho.. Verim, ze by to bola pecka, ale tolko nemozem do toho investovat.. osobne mi najlepsie vychadza ten navrh z Kappou 15LF, ale zase nechcem somarinu..
Som z toho zmeteny aby som pravdu povedal..
A co sa tyka tych 300 ludi, tak tam by som siel isto z basmi, bez basov by som siel do max 100 ludi..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Právě kvůli těm basům je tam Kappa15LF, je to první 15" Eminence, která nějaké opravdu zahraje a která vlastně jde korektně do basové nebo fulrange bedny navrhnout - Delty mají takové parametry, že vám budou návrhové programy nabízet mnohasetlitrové objemy, to je snadné si ověřit. EM151 to trochu obchází vysokým naladěním, protože se u ní dala přednost ceně, váze, citlivosti a na 15" přijatelným středům a sub se u ní předpokládá minimálně 1x18" a dobrý. Nakonec vidíte, o kolik větší magnet tam musel přijít, aby se současně dal trochu zvednout příkon (průměr cívky) a x-max i EBP. Nemyslím si, že bych ještě dneska navrhoval nějaké somariny, to by nám asi trh nedovolil.
H.M.
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

http://prodance.cz/protokoly/taurus_152 ... egaton.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://eshop.prodance.cz/taurus-1521/d-94662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mimochodem ty bedny si můžeš koupit i hotové, je to normální zboží, "tuning" původní 152 od DAN, se kterou nebyla z hlediska naladění výhybky spokojenost.
H.M.
http://eshop.prodance.cz/taurus-1521/d-94662/" onclick="window.open(this.href);return false;
Mimochodem ty bedny si můžeš koupit i hotové, je to normální zboží, "tuning" původní 152 od DAN, se kterou nebyla z hlediska naladění výhybky spokojenost.
H.M.
jj, ja som za tu Kappu 15LF + D220Ti + HM25-25..
Ešte sa chcem opýtať aký je rozdiel medzi Kappou 15LF a Kappou 15LF Pro..?
Ešte sa chcem opýtať aký je rozdiel medzi Kappou 15LF a Kappou 15LF Pro..?