BSA BL-15 vs. Alphard PS 15..??

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Rozdil je v cene i kvalite. Podivej se na mereni B-) uz A.V.Fric rikal, ze jedna fotka je lepsi, nez deset stran popisu.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

No tak tá PRO je o 20€ drahšia a má trošku iné parametre.. :) Inak som z tých grafov či meraní dosť chuj.. :)
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Na první pohled koše, ceny, pak váha a PRO je lepší do subu, ovšem do dvoupásma s 1" skoro nepoužitelný. Kromě názvu vlastně nemají moc společného. Nemusíš to řešit, není na výběr.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Ok, ja to ani neriešim, ja som už viac menej rozhodnutý pre tu Kappu 15LF + D22OTi + HM25-25.. Ešte mi napadlo (možno blbosť, ak áno hneď ma zrušte), ale nedalo by sa osadiť to lepším výškačom D2500 Ti-Nd..?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

On o moc lepší není, má jen jiný magnet, membrána je stejná. Kvůli tomu je také dražší. Kdyby šlo o váhu bedny, tak to smysl dává, ale tady už to nehraje roli a hlavně s ním to není odladěné. Vzhledem k té podobnosti je ale možné, že vyhoví stejná výhybka, ovšem nezkoušel jsem to. Měření obou najdeš zase u nás, porovnej si to sám.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Keď to nemá význam, tak to nebudem riešiť.. :) Dík.. :)
marian

Příspěvek od marian »

Za danych okolnosti je fakt Em Kappa15KLF+D220+hm2525 najlepsia volba, na dane penieze to nehra zle a je to OK. Vyhybku mas na prodance, mozno ti ju aj vyrobia ak nie myslim ze ten chlapik som ma http://www.prosoundshop.sk" onclick="window.open(this.href);return false; alebo http://www.speakerbox.sk" onclick="window.open(this.href);return false; vyraba aj vyhybky, ceny ma OK.

Subbasy zatial by ti stacili ake take ktore mas (aj ked dost pochybujem ze v oboch su rovnake repra, lebo z foto sa mi zda ze maju ine membrany a jeden na vecsiu prachovku), potom to doriesis.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

marian: presne to si myslím aj ja, proste to nebudem viac riešiť, dosť názorov tu padlo a najviac sa mi pozdáva presne táto kombinácia a celé by to malo vyjsť okolo 420€..

2x Kappa 15 LF = 220€
2x D220Ti = 80€
2x HM25-25 = 40€
2x výhybky = 80€

Reproduktory sú určite rovnaké (EM Delta 15LF - pripájam aj foto) tie nechám zatiaľ nahodené v basoch.. Prvé sú teraz satelity a potom doriešim suby..
Přílohy
01.jpg
marian

Příspěvek od marian »

Jasne satelity pories prv. Ked mas na figu satelity tak ani perfektny subbas ti nepomoze. Ak mas celkom dobre satelity a potrebujes aby to aspon co-to pomohlo na basoch tak prakticky hociaky BR subbas tomu pomoze, zalezi len od toho ci viac ci menej, povecsine to zvuk nezkazi iba prilepsi na basoch. Satelity nechas hrat na priamo cele pasmo, subbas prepojis cez akt. vyhybku resp. LP filter pred zosilom.

Mozno opticky klam zdala sa mi na tom hornom prachovka vecsia. Mebrany su rovnake...
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Jj, veď aj tak to bude zapojené.. Zatiaľ síce idem z mixu do satelitov s obmedzením na nejakých 120-130Hz (predsa tie čo mám teraz nezvládajú veľa), ale keď urobím tie nové tak určite FR z mixu a do basov tiež okolo 120-130Hz pôjde.. Uz aby boli hotové.. :)
Dokonca som prestal používať aj ten crossover čo som mal, lebo sa to dá nastaviť perfektne v mixe a že na basy je jedno, že idú do mona aj tak stereo nie je počuť.. :)
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Mimochodom tomu pánovi čo som ich predal, mi písal, že sú neuveriteľne perfektné, že lepšie basy nepočul a to zvučil vonku.. :)
Čiže na jednej strane som veľmi rád, že je spokojný a na druhej ma trošku serie, že už nie sú moje.. :) Ale čo už, 18" sú isto lepšie.. :D
Odpovědět

Zpět na „Repro“