Pomoc z výhybkou BS Acustic

Dynamické, efektové, multifunkční, nástrojové, výhybky...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato » úte 06. bře 2012 18:30:14

Andre: nie, vôbec mi to nepripadá ako svinstvo.. Za 150€ dostane komplet 15" reproboxy, myslím, že je to viac ako dobré.. :) Samozrejme, že to nebudú EM 151, ale tie tiež nestoja 150€.. A na to, že tam bude mať čisto nové basáky + 1" výšku s hornou to nie je až také zle.. :)

Exxxi: ďakujem, som rád že som sa mojich 8ks piezo zbavil..

Hubert: Normálne to nechám napojené, tak ako to má byť podľa tej "výhybky" a uvidíme.. Veď mne to tak predali a nikto si s tým hlavu nelámal.. A to som dal za nich podstatne viac ako 150€..! Basáky šli rovno do koša, pretože každý jeden chrapčal.. Proste zlý obchod.. :)

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 06. bře 2012 19:18:58

Kazit si dobry jmeno spatnym obchodem hned zkraje kariery je dobrej napad ;-)
Nechces si radsi koupit odbornou literaturu, nez tady placat babovicky z RHhoven?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato » úte 06. bře 2012 19:21:51

Exxxi, keby toto bol najhorší obchod čo som v živote urobil, tak ďakujem za to.. :) Jj, už začínam čítať..

marian

Příspěvek od marian » stř 07. bře 2012 23:48:10

V tej vyhybke sa niekto vrtal a vypajkoval s tamadial min. 2 kondenzatory. Dokonca co som to skusal ruzlustit s fotiek tie odpory mi nejako nepasuju tam kde su. Mal som taku istu ale pre 4000Hz. Basak je na priamo, vyskac cez tu hornu pruiepust 18dB, ked si dobre spomynam ziadne odpory tam neboli, lebo som to dodatocne upravoval pre znizenie citlivosti som dokladal do serie zo ziarovkou odpor 10ohm...
NIkto "mudry" tam miesto kondenzatorov dal odpory v domienke ze to bude lepsie hrat, no pri tom to mohlo sposobit iba odpalenie vyskovych repro...

Ta vyhybka co mas bola na 6kHz , pre kombinaciu 15+1" je nevhodna. Isla by pouzit tak pre 8-10"+Tweeter, kde by nevadil basak na priamo a delicka 6kHz je pre tweeter OK.
Samozrejme musel by si ju opravit, t.j. dat tam kondenzatory na vstup 2,2uF/100V na vystup 6,6uF/100V ( das dva 3,3uF paralelne) pouzi svitkove (foliove) kondenzatory najlepsie zn. Benic alebo MKT, MKS, MPEB... Miesto toho odpora vpravo od ziarovky daj kondik 2,2uF, a miesto tych dalsich 2 co su nad sebov daj 2 kondenzatory 3,3uF a malo by to fakcat...

Ked chces silou mocou najlacnejsie nieco zbuchat tak do serie z basakom daj cievku 0,5-0,7mH a do serie z vyskovym reprom odpor tak 5-15 ohm (podla rozdielu citlivosti) a kondenzator 4,7uF. Dajak to hrat bude a malo by to uchranit repra pred znicenim, no co sa tyka ohladu na zvuk to velmi neodporucam..., vyskovy repro do lacnych zostav sa celkom da Eminence APT150 alebo Selenium DT150 (ten hra celkom prijemne na danu cenu)

marian

Příspěvek od marian » stř 07. bře 2012 23:53:19

Alebo keby ti stacili aj pieza tak mam 2 malo pouzivane pioezo drivery s 1" zavitom, co pasuju do standardnej 1" horny, dal by som ich za 5€ obe aj s odporami aj kondiky k nim by som dal keby ze najdem dakde v suliku... mali by to byt Monacor MPT-142, nove stoja okolo 3€/ks, odpory + kondiky k tomu dalsie 2-3€, takze to dam cca za polovicnu cenu...

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 08. bře 2012 0:17:33

Co stále máte s těmi odpory, já tam vidím tři stejné svitkové kondenzátory, snad se může hrdý majitel aspoň vyjádřit, jestli to bílé je plast nebo keramika. Tohle je fakt o ničem, na této úrovni rozpočtu, znalostí, ambicí atd. se nedá dělat vůbec nic, to je lepší jít těch pár korun do hospody prochlastat, než předstírat zájem o zvuk a ještě tady...

H.M.

djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato » čtv 08. bře 2012 8:30:09

Marian: Dík za návod, ale potrebujem to k 15" + 1, tak to asi nemá význam upravovať, keď si písal, že by to bolo vhodné ku 8"-10".. Čo sa týka upravovania, tak neviem či sa v tom niekto vŕtal, ale podľa mňa skôr nie, ale jeden nikdy nevie.. :) Piezo ma veľmi neoslovilo, ale ešte o tom porozmýšľam.. :)
Pripájam detailnejšie foto.. :)

Hubert: Je to určite plast, čiže to vyzerá na kondenátory.. Žiaľ majú nejaké divné označenie, tak asi nikto nerozlúšti čo sú teda zač.. :) Btw: ja nepredstieram žiadny záujem, ja ho mám seriózny..! Nie každý kto sem chodí je profík, resp. keď áno určite sa ním nestal zo dňa na deň a isto mal kedysi takéto otázky ako mám ja.. :)
Přílohy
DSCF4186.JPG
DSCF4187.JPG
DSCF4185.JPG

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » čtv 08. bře 2012 9:29:45

Kdyby ses podival na rozdil mezi fotkou na prvni strance a tou posledni, asi by te koplo do oci, ze ty vyhybky jsou predelane. Jinak mel jsem v ruce tri vyhybky BSA a rozhodne takhle sprasene po strance pajeni nejsou.
Ostatni urcite mrzi, ze nejsi s temito bednami spokojen, ale to, ze to chces "nejak" ojebat ti tady nikdo chvalit nebude. Zkazis si tim povest driv, nez si nejakou vybudujes.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 08. bře 2012 10:19:43

Spíš to na mě působí jako zakoupený plošňák od BS a součástky dopájené doma pionýrem, co bez kalafuny nedá ani ránu (a ta v cínu mu nestačí).... :-D
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Galapetr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Galapetr » čtv 08. bře 2012 10:44:15

No nevím, alespoň u mne pokusy vystačit jen s kalafunou z cínu (přesněji pouze s trubičkovou pájkou) naopak vedou vždy jen k studeňákům a zničení smyčky, či hrotu. Ovšem je pravda, že každy slušnější "páječ" ty spoje po sobě umeje, a pečlivější ještě natře ochranným lakem celou desku.
Ale dneska už i ty čínani zlevňujou výrobu a po sobě nic nečistěj.
Na druhou stranu tahle deska opravdu vypadá na stavebnici osazovanou na koleně.

sledge
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od sledge » čtv 08. bře 2012 11:01:27

Předně čínané používají bezolovnaté bláto, takže tam kalafuna fakt není (zato jiné sr..., snad vodou ředitelné). Pájím takřka denně, trafopájkou výjimečně (parnější mikropájka je k nezaplacení, přeci jen přesněji drží teplotu, než trafačka), a tavidlo v cínu na rozumné povrchy celkem stačí, studeňáky prakticky neprodukuji...pokud vím :-D
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » čtv 08. bře 2012 11:16:46

Výhybka sama o sobě nejspíš nijak problematická není, já tam vidím naprosto normální horní propust, jestli v ní někdo letoval tak či onak na to nemá žádný vliv (protože je asi tak stará, že nějaké bezolovo nepoznala). Co v pořádku ale není, je přístup "splácáme nějaké laciné věci, co se porůznu válí nebo nabízí za pakatel a budou bedny". Fakt nebudou a jestli to někdo chce dělat takhle, tak na toto forum rozhodně nepatří. Asi jako na forum maminek na mateřské nepatří vaření makoviny dětem, co místo spaní brečí. I když první taky hraje a druhé rozhodně usne.

H.M.

marian

Příspěvek od marian » čtv 08. bře 2012 18:14:00

Kurnik podhlad z boku a je to jasne su to kondentzatory, sice z toho oznacenia mi mohlo zaopnut ze to neje odpor...slepy som jak patrona... hodnoty by aj mohli sediet ak J = uF na 6kHz z hora cisto vyzerali jak vykonove odpory. Cize vyhybka je asi OK ak funguje.

djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato » pát 09. bře 2012 7:33:37

Ďakujem všetkým za rady.. Rozhodol som sa ale, že nebudem nič robiť, pretože: a) bol by z toho jeden veľký hnoj.. b) ako písal exxxi, pokazím si povesť ešte skôr ako ju budem mať..

Tie výhybky hodím do šuflíka, alebo ich predám na bazoši, mne sú fakt k ničomu.. :) Možno keby som robil nejaké lacné 8"+1 satelity, tak ich použijem tam.. :)

Btw: bez kalafuny nespájkujem ani ja.. :) Tá čo je v trubičkovom cíne je o ničom, lebo je jej málo a som proste zvyknutý na ňu od mala.. :) Mám aj micropájku, ale nejako mi nereže, radšej používam overenú trafopájku s tou mám najlepšie skúsenosti.. A hlavne sa hodí aj do terénu.. :)

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pát 09. bře 2012 9:17:20

Vyhýbka je vyřešená :-)

Ale neodpustím si trochu technologie letování - komu nestačí tavidlo v běžné SnPb trubičkové pájce, nejspíš dělá někde chybu.

Nejčastěji to je nepřipravený povrch letovaných předmětů, nízká teplota, málo výkonná páječka, nevhodná pájka.

Já letuju asi čtyřicet roků a na běžné letování kabelů, plošňáků ap standardně používám už víc jak dvacet let ERS50 s tenkým hrotem, na plošňák jako je na fotkách, pak nasadím těžší hrot.

Žádné studeňáky se nekonají, žádné přepálené "sople" tavidla se nekonají, pájený spoj je pěkně "rozlitý" a lesklý.

Věřte, že to začíná, ale i končí, přípravou = očištěním letovaného povrchu a nastavením vhodné teploty páječky.

Na materiály jako je nikl, chrom, nerez, hliník je lepší pořídit hotové přípravky.
Z českých třeba Elchemco

I když pro silnější Al vodiče raději používám cupal dutinky

Spoje v našem oboru, kde je základem měď + něco (konektory, součástky s drátěnými vývody...) je vhodné letovat pájkou s přídavkem Cu nebo Ag.
Nedochází k destrukci materiálu vlivem "pohybu iontů" (nikoliv jointů...).
Ty (pájky) lze rovněž získat (a jsou kvalitní) od tuzemských výrobců - Kovohutě Příbram například
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Odpovědět

Zpět na „Zvukové procesory“