Behringer ADI21

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Richmond

Behringer ADI21

Příspěvek od Richmond »

Neměli jste někdo v ruce a v mixu Kompaktní analogový modelingový procesor a D.I. box pro akustickou kytaru Behringer ADI21 http://www.audiotek.cz/product-16686-behringer-adi21" onclick="window.open(this.href);return false;.
Sháním něco podobného pro pasivní snímač akustiské kytary. Když použiju D.I.box, tak je zvuk pořád převýškovaný a na prd. Korekce na mixu už to nedávají. Díky
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Behringer ADI21

Příspěvek od blaha »

Co takhle nejdřív řešit příčinu a ne následky, začal bych u snímače (pokud teda kytara hraje jinak dobře :D ).

Co jsem zatím zvučil elektroakustiky, tak krom nějakého vestavěného EQ, nebo ladčky, žádnou jinou krabičku nepoužívali a nikdy nebyl problém s nějakým převejškovaným zvukem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Behringer ADI21

Příspěvek od TomasVv »

Potřebuješ něco, co si poradí s pasivním snímačem, musí to mít velkou vstupní impedanci. Nejlépe preamp pro pasivní snímače, některou kytaovou krabičku s vysokou impedancí (buffer, ekvalizér Boss), nebo aktivní DI s aspoň přibližně velkou impedancí ART X direct.
Dělám, co mě baví.
KamilV
Uživatel
Uživatel

Behringer ADI21

Příspěvek od KamilV »

Pozor na vestavěné EQ na levných kytarách. Jednou jsem narychlo nabíral nějakou levnou elektroakustiku z jejího snímače, na pultu ji řezal co to šlo, ale stejně se rozhoukala při každém pokusu o puštění do PA - naštěstí během zvukovky, příčinou byl EQ na kytaře, kde měl kytarista výšky na max.
Takže určitě ověřit, zda je vestavěný EQ v rovné poloze a vše si řešit až na mixu.

DI box bys měl mít aktivní :idea:
Richmond

Behringer ADI21

Příspěvek od Richmond »

TomasVv píše:Potřebuješ něco, co si poradí s pasivním snímačem, musí to mít velkou vstupní impedanci. Nejlépe preamp pro pasivní snímače, některou kytaovou krabičku s vysokou impedancí (buffer, ekvalizér Boss), nebo aktivní DI s aspoň přibližně velkou impedancí ART X direct.
Dival jsem se na DI artX a uvadi vst.impedanci 470k, coz je na piezo nicmoc. http://artproaudio.com/files/specsheets/ss_xdirect.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Idealni je http://www.prag-info.cz/_shop/L.R.+Bagg ... 10541.html" onclick="window.open(this.href);return false; ti uvadi vst.impedanci 10Mohm. Ale cenovka uz tak prizniva neni.
Vim, ze na Behringer kazdy pluje spinu, ale cena/vykon je padny argument. Mj uvadi vst.impedanci 4,7Mohm http://www.audiotek.cz/produktyGTA/behr ... i21_p1.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Behringer ADI21

Příspěvek od TomasVv »

No vidíš, vlastně sis odpověděl sám :-)
Pokud je ten V-Tone použitelný a dá se na něm naladit neutrální zvuk, máš vybráno.
X-direct má jen cca 0,5MOhm, ale je to pořád víc, než 250kOhm u DI-100. Navíc stojí pakatel.
BSS AR-133 má při 0dB PAD 1MOhm a je hodně univerzální.
Otázkou je, jestli chceš jednoúčelovou mašinku pro konkrétní aplikaci, nebo se občas potkáváš s pasivníma kytarama, ale jinak bys mohl používat dibox k něčemu jinému.
Dělám, co mě baví.
Richmond

Behringer ADI21

Příspěvek od Richmond »

Myslim, ze by to slo pouzit na vsechny pasivni snimace. Kytary, mandoliny, housle, kontrabasy .....
Hlavne jsem chtel vedet, jestli to nekdo nema a jestli jsou stim nejake zkusenosti (at uz dobre nebo blbe) Kazdopadne diky za rychle reakce
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Behringer ADI21

Příspěvek od safa »

Richmond píše:Neměli jste někdo v ruce a v mixu Kompaktní analogový modelingový procesor a D.I. box pro akustickou kytaru Behringer ADI21
... myslim, ze tu je u nas na krame, tak pokud budes mit cestu tak si ho klidne stav vyzkouset.
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“