Preco nemozem dostat zosilovac do clipu?
-
- Reklama
Zosiky som do clipu nikdy nedostal, nerozumiem tomu, pretože som už na nich šiel do maxima na mixe a nič, čiže asi budem mať a) nejako čudne nastavený zosik, b) nevybudil som ho až tak, že by šiel do clipu, čo sa mi ale nezdá.. Fakt neviem.. Vzadu na zosiku je pár prepínačov, ale do tých som radšej nešahal a ani netuším načo slúžia a teda neviem či ich mám dobre prepnuté
Prikladám foto a popis
(11) LIMITER
(18) PARALLEL/DUAL/BRIDGE-MODE SELECTOR - For selecting the desired operation mode (čo je to ten parallel ?)
(21) INPUT SENSITIVITY-SELECTOR - For selecting the desired input sensitivity
(24) GROUND LIFT-SELECTOR
Prikladám foto a popis
(11) LIMITER
(18) PARALLEL/DUAL/BRIDGE-MODE SELECTOR - For selecting the desired operation mode (čo je to ten parallel ?)
(21) INPUT SENSITIVITY-SELECTOR - For selecting the desired input sensitivity
(24) GROUND LIFT-SELECTOR
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
K přepínačům na zesu (Omnitronic P-2000
).
(11) LIMITER - zjisti si, jakým způsobem funguje u tohoto zesu limiter, pokud dělá ze signálu obdelníky, nezapínat, pokud ubere celou sílu signálu pak zapnout.
(18) PARALLEL/DUAL/BRIDGE-MODE SELECTOR - Budeš ho používat ve 2ch režimu (můstek do 4ohm asi nedá), takže nastavit Paralel
(21) INPUT SENSITIVITY-SELECTOR - Tohle je vstupní citlivost (asi mikrofonní a linková), měl by jsi mít nastavenou linkovou pokud ji máš nastavenou i na mixu, nebo na výhybce.
(24) GROUND LIFT-SELECTOR - odzemění, osobně bych dával vždy Ground Lift, ale viděl jsem zesy, kde tenhle přepínač sice je, ale po přepnutí se nic nezmění
.
(11) LIMITER - zjisti si, jakým způsobem funguje u tohoto zesu limiter, pokud dělá ze signálu obdelníky, nezapínat, pokud ubere celou sílu signálu pak zapnout.
(18) PARALLEL/DUAL/BRIDGE-MODE SELECTOR - Budeš ho používat ve 2ch režimu (můstek do 4ohm asi nedá), takže nastavit Paralel
(21) INPUT SENSITIVITY-SELECTOR - Tohle je vstupní citlivost (asi mikrofonní a linková), měl by jsi mít nastavenou linkovou pokud ji máš nastavenou i na mixu, nebo na výhybce.
(24) GROUND LIFT-SELECTOR - odzemění, osobně bych dával vždy Ground Lift, ale viděl jsem zesy, kde tenhle přepínač sice je, ale po přepnutí se nic nezmění
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Mikrofonní tam asi nebude, vypadá to na 0,775 a 1,4V, to by měl každý mix v každé poloze vybudit do klipu, samozřejmě se dá zkusit přepnout (při staženém zesilovači) a znova vyjet. Jestli to opět nebude klipovat, tak zkusit vypnout limiter, podle zapojení to může klipu bránit natolik, že se ani indikace neozve. Co je to za mix, do jakého jeho výstupu a čím je to propojené, kolik ukazuje jeho výstupní indikace ? Předpokládám, že osciloskop tam nikdo okolo nemá ?
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Neclipujici zosilovac - je to mozne?
Huberte, tuším, že tm má ještě mez tím výhybku od Uliho.
A pokud je to opravdu Omnitronik, tak než bych zapnul limiter, chtěl bych změřit jakým způsobem funguje, jinak radši bez něj.
A pokud je to opravdu Omnitronik, tak než bych zapnul limiter, chtěl bych změřit jakým způsobem funguje, jinak radši bez něj.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Blaha dík za vysvetlenie tých prepínačov..
Momentálne to mám prepnuté na 0,77V, zapnutý limiter a prepnute na GND.. Dnes som to skúšal trošku a keď je zapnutý limiter, tak to na +6dB (clip) nedostanem nijako.. ked ho vypnem tak ide až do clipu.. Ked prepnem z 0,77V na 1,4V, tak nemá takú vstupnú citlivosť, alebo ako to nazvať, proste z mixu tlačím ako predtým, ale ide to o polovicu menej.. Ten prepínač je ale trojpolohový a to 0,77V, 26dB, 1,4V.. Ten GND LIFT som zatiaľ neskúšal.. Mix je Behringer DDM4000 a idem priamo výstup z mixu, čiže P+Ľ kanál FR a pre sub to orezávam na 90Hz.. Na mixe mám indikátor clipu na +14dB ten ale dosiahnem iba tak, že pridám vstup gainom na maximum t.j. +9dB, inak ho do clipu nedostanem..
Predtým som používal cross od Behringeru CX2310, ale ten som už vyradil, kedže to všetko zvláda mix..
Netuším akým spôsobom funguje limiter, ale myslím, že to nepustí signál viac ako +3dB aby sa nezničilo repro, snáď.. 
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Podle toho to drží ten limiter v zesilovači, což je na jednu stranu dobře (nebude to v klipu při špatné obsluze furt), na druhou to může zmenšovat dynamiku a zvětšovat průměrný příkon do reproduktoru a obsluha může mylně stále přidávat, protože na ten klip čeká. Navíc by teoreticky mohl limiter cosi nepěkného sám produkovat, ale to snad dneska už není ani u laciných věcí, maximálně se trochu zhorší zkreslení nebo odstup. Jestli to nemá problémy s odstupem (bručení, šum v přestávkách), tak bych zůstal u 0,775V.
Samozřejmě všechny tyto úvahy a hodnoty předpokládají, že jsou oba knoflíky na přední straně zesilovače naplno.
H.M.
Samozřejmě všechny tyto úvahy a hodnoty předpokládají, že jsou oba knoflíky na přední straně zesilovače naplno.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
No mal som ich už na pár akciách, ale nikdy si nemyslím, že by bolo treba ísť až do maxima, na druhej strane je to fajn, lebo je to ochrana pred blbcami, ktorý to ženú až to krajnosti, čo teda nie je dobré.. Žiadne z uvedených vecí som nepostrehol (brum, šum), tak teda ostávam na tých 0,775V.. Áno knoflíky sú stále naplno, síce sem-tam ich dávam na 3/4, myslím, že to stačí a stále je rezerva k dispozícii.. 
Me by zase zajimalo, jak je udelany ten mix, ted jsem juknul do navodu a symetricky i nesymetricku vystup ma dat 21dBu max. Ktery vystup pouzivas?
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
XLR, čiže symetria.. Ľ+P kanál priamo do zosiku a sub tiež priamo do zosiku s tým, že v zosiku to prepájam na druhý kanál z 6,3mm jacku na XLR, ale tiež symetria..
-
marian
Ked prepnes zosilnovac do rezimu paralel nemusis nic prepojovat. Hlasitost sa nastavuje spolocne potenciometrom CH1.
Tak to som netušil, ďakujem za radu.. 
- Martin S.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Paralel znamená že se spojí vstupy obou kanálu do jednoho, tzn.: oba kanály jsou buzeny jedním signálem, nicméně zesílení se pořád nastavuje pro každý kanál zvlášť.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- CharlesBass
- Uživatel

Jen lehce mi uniká proč chceš dostat tento zesilovač do clipu? Sám si taky přišel na to, že to omezuje limiter. Jen bych měl drobné upozornění:
Já se zesilovačem Omnitronic P-1000 sem i při zapnutém limiteru dokázal jeden kanál už podruhé za sebou odpálit, štěstí bylo, že mi relátko včas odpojilo reproduktor (18PS76 8Ohm), byl novej, sotva "zaběhlej"
A to sem to nehnal nějak tvrdě naplno, tedy zesilovač byl naplno, na mixu sem ale šavlí nedojel ani k -10dB, citlivost bez problému na 0,775V. Ovšem pravda, bylo to při můstkovém režimu. Jo a poprvé to bylo v taky můstku, ale to jsem byl tehdá v mnohém tele a pověsil na to 2xSW - 4Ohmy
to sem zvučil techno a jelo to fakt na krev a docela dlouho. Naštěstí jeden kanál zbyl a ten to doducal. 
Martin S.: Myslím, že to při paraleru, asi dvakrát jsem to využil, skutečně společně ovládá jen potenciometr Ch1..
Já se zesilovačem Omnitronic P-1000 sem i při zapnutém limiteru dokázal jeden kanál už podruhé za sebou odpálit, štěstí bylo, že mi relátko včas odpojilo reproduktor (18PS76 8Ohm), byl novej, sotva "zaběhlej"
Martin S.: Myslím, že to při paraleru, asi dvakrát jsem to využil, skutečně společně ovládá jen potenciometr Ch1..
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
Martin S: Áno ovláda sa to len CH1, hoci osobne by som bol radšej keby sa dali nastaviť kanály zvlášť, ale aj tak je to super..
Aspoň nemusím prepájať medzi sebou vstupy.. 
CharlesBass: Ja ho nechcem dostať silou mocou do clipu, len bola tu iná téma ohľadom zahorenia repro (no podarilo sa ju Martinovi zmazať), a v nej sme sa dostali k zosiku.. Ono ten zosik nezvláda bridge do 4Ohm, tak neviem či nie preto zhorel.. Myslím pri tom zapojení na 2xSW - 4Ohmy a druhykrát, kto vie, keď už je niečo opravované, ja tomu neverím potom..
CharlesBass: Ja ho nechcem dostať silou mocou do clipu, len bola tu iná téma ohľadom zahorenia repro (no podarilo sa ju Martinovi zmazať), a v nej sme sa dostali k zosiku.. Ono ten zosik nezvláda bridge do 4Ohm, tak neviem či nie preto zhorel.. Myslím pri tom zapojení na 2xSW - 4Ohmy a druhykrát, kto vie, keď už je niečo opravované, ja tomu neverím potom..
- Martin S.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je nějaká specialita u Omnitroniku, běžně se každý kanál ovládá zvlášť.
Martin S. ::::: MS sound