Rady k freestyleru

Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Tomáš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Tomáš » pát 16. bře 2012 22:15:27

Světlonoš píše:Ahoj kolegové, mám na Vás malý dotaz. Omlouvám se, pokud už to tu bylo řešené, nicméně, nikde jsem nic nenašel.

Můj dotaz se týká našeho oblíbeného prográmku Freestyler 512. Nevíte, zda-li se zde nevyskytuje "časová osa" - podle které by se prolínaly jednotlivé scény? Jde mi o 100% synchronizaci s hudbou... V FS používám Beatsync, ale není to ono.

Už jsem projel pár prográmků, od DMX Xpress od Chauvetu, Music Viz., po Freestyler, ale ani jeden z nich uvedenou funkci nemá. Za zmínku stojí DMX creator, ale ten bohužel neběží na pajpku. :(

Budu rád za každý podnět od Vás. Pokud se jedná o "blbej" dotaz, považujte ho za bezpředmětný. :-)
Aj som chcel skor odpisat...
aj ked to sice az do takej miery zatial nepouzivam, tak tiez moc neviem, ale napada ma ci to neni ten CUE list?
A este by som dal do pozornosti tutorial (mozno to tam casom bude ;) )
http://www.osvetlovac.info/articles.php?cat_id=3" onclick="window.open(this.href);return false;

Světlonoš
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Světlonoš » pon 19. bře 2012 12:02:18

Ahoj, díky za odpověď.

Cue list používám pořád, přes něj by to také šlo, ale ve finále je to nejsložitější řešení. Jsem lenoch líná, takže chci mít všechno na pár kliknutí (proto hledám časovou osu, kam by se naházely Chase a bylo by hotovo :D ).

Oggy

Rady k freestyleru

Příspěvek od Oggy » stř 21. bře 2012 18:05:28

Ahoj potreboval bych poradit jak do freestyleru dostat svetlo co neni v seznamu zda se to da stahnout nebo nejak vytvorit.

diky za rady

ps jedna se o svetlo Eurolite LED FE-600RGB DMX

pupik.m
Nováček fóra
Nováček fóra

Rady k freestyleru

Příspěvek od pupik.m » stř 21. bře 2012 22:27:26

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na radu ohledně CUE listu ve Freestyleru. Mám již vyzkoušené některé sekvence a jejich přiřazení na tlačítka. Nedávno se mi ale vyskytl problém, že když kliknu na tlačítko s uloženou sekvencí, tak se sekvence nespustí (musím jí ručně spustit tlačítkem play). Snad pomůže obrázek.

Nevím, jestli jsem jen něco někde nezmáčknul, ale nemůžu se dostat do pozice, kdy kliknu na tlačítko a sekvence se rovnou spustí.

Díky za odpověď.
Přílohy
imgfnf.jpg

Jiriczek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Rady k freestyleru

Příspěvek od Jiriczek » ned 25. bře 2012 0:09:38

Pokud mi muzete nekde poradit s mou vcelku jednoduchou otazkou ... jak mam udelat aby bezelo vice scen najednou? Chtel bych parky jednou scenou a napr pustit do toho scenu s oslepovaky.. vubec nechapu jak to mam udelat, zapnul jsem si v freestyler.ini v cue listu multiselect, dam sice play u vice cue v programu jich bezi vic, ale do dmx jich vic nejde...

Edit: Doufam, ze nemusim vytvorit scenu se vsim najednou .. to bych to asi rychle odinstaloval :-)
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195

kaja

Rady k freestyleru

Příspěvek od kaja » stř 25. dub 2012 18:33:18

jak ve freestyleru vypnout světlo(jen určité) ?
Situace: například, třetí krok scény a chci zhasnout světla na boku?

jen dodávám že světelný "hardware" nemám, něco jsem zkoušel, ale bez výsledku :-)

jarda512
Nováček fóra
Nováček fóra

Rady k freestyleru

Příspěvek od jarda512 » pát 01. čer 2012 18:15:03

ahoj kluci potřebuji někoho kdo je znalí v freestyleru a to konkrétně v vytvoření světla pomocí Fixture creator..? našel by se prosím někdo kdo by mi vytvořil jedno světlo..? je to skener SGM-Victory II 250
předem moc děkuji za pomoc

Agovsky
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

freestyler dmx - ukládání scén

Příspěvek od Agovsky » stř 01. srp 2012 14:50:52

Prosím o radu.

Mám vytvořené scény, vložím si je do tabulky CUE a vše jeho v poho.
Tabulku CUE si uložím. Při opětovném spuštění programu a načtení CUE se načte jenom třeba třetina uložených scén v CUE a zbytek nikde. Musím zase ručně ty scény do CUE vložit.

Napadlo mne, že to může být špatnýma nápisama (moc znaků, diakritika) ovšem ani to nepomohlo.
Nějaká rada? Dělám něco špatně?

Potom prosím ještě o jednu radu. Při spuštění scény a přebliknutí na druhou se ta první scéna zastaví třeba na 5. kroku a při opětovném spuštění scény začne od 5. kroku a né od prvního. Jak docílit toho, aby vždy po zapnutí scény začínala od 1. kroku a zárověn po docílení posledního kroku pokračovala od prvního?

Děkuji za případné rady.

einsteincz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

freestyler dmx - ukládání scén

Příspěvek od einsteincz » stř 01. srp 2012 19:50:48

Takže vyvereš cue z Fast CUE switcher a načte se jen část? Jaká verze FS pokud máš nejaktualnější tak se obrať na bugtracker.

2) Cue -> ozubené kolečko -> Always start with 1. scene

Ogses
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Ogses » pon 27. srp 2012 12:50:08

Zdravím,
je něaká možnost, jak ve FS nastavit hotkeys? Potřeboval bych si hodit na klávesnici ovládání 2 čtyřkanálových dimmerů, aby Q zesilovalo a A zeslabovalo první kanál, W a S druhý, E a D třetí a tak dále a aby klávesy Y,X,C,V,B,N,M spouštěli jednotlivé sekvence. Předem díky za rady

KamilV
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od KamilV » pon 27. srp 2012 12:58:21

Setup > FreeStyler Setup > External Control > Keyboard shortcuts

Ogses
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od Ogses » pon 27. srp 2012 14:00:11

ale jak mam spáchat, aby při držení klávesy jel fader nahoru a při držení jiné zas dolu?

dell
Uživatel
Uživatel

Rady k freestyleru

Příspěvek od dell » pon 03. zář 2012 21:08:40

Nevím si rady jak ve FreeStyler při změně barvy a nebo vypnutí/zapnutí světla byla změna okamžitá a ne plinulá. Používám LED světla PAR 56. Nejde někde nastavit menší hodnota Fade Time, mám jej na 500 a níž nejde, domnívám se že je to touto hodnotou. Při přehrávání je potom vidět kterým úkonem začínám a kterým pokračuji.

kaja

Rady k freestyleru

Příspěvek od kaja » pon 03. zář 2012 21:58:46

dell píše:Nevím si rady jak ve FreeStyler při změně barvy a nebo vypnutí/zapnutí světla byla změna okamžitá a ne plinulá. Používám LED světla PAR 56. Nejde někde nastavit menší hodnota Fade Time, mám jej na 500 a níž nejde, domnívám se že je to touto hodnotou. Při přehrávání je potom vidět kterým úkonem začínám a kterým pokračuji.
Při "výrobě" scény u nastavení Lamp a Color nastavit SNAP(přebliknutí) místo FADE(pohasínání) ...nevím přesně jaký je rozdíl mezi tím nastavením u Lamp nebo Color, ale je to funkčí.
Druhá možnost je zakázat FADE při přehrávání v Cue list-poslední ikonka v řádku té scény, vypadá nějak takto /l/ :-D (Disable all fades).

Možná někdo poradí lépe, učil jsem se v tomto programu sám jen ze zvědavosti, aniž mám možnost to někde vyzkoušet naživo :)

jakub-showservice

Rady k freestyleru

Příspěvek od jakub-showservice » čtv 18. říj 2012 23:40:14

Zdravím všechny zde na fóru,
rozhodl jsem se přejít z dmx ovladače na freestyler a moc si s tím programem nerozumím.
Našel by se tu někdo ochotný a freestyleru znalý z Prahy, u kterého bych si mohl zaplatit doučování? :)
Jde mi o základní nastavení, vytváření scén, spouštění a ovládání v reálném čase přes BCF-2000 - namapování atd...

Ovládat tím chci 10 hlav, 6 pasivních sunstripů, 2 stroboskopy a pary zepředu.

Díky moc, Jakub (info@zvukarina.info,+420775000710)

Odpovědět

Zpět na „Freestyler“