Samson RS15HD - chrastí horna
-
- Reklama
-
lord_bodom
- Uživatel

Ahoj všem. Měl bych takový dotaz ohledně těchto beden od Samsonu. Jelikož jsou to bedny za pár kaček tak nejsou osazeny konektorama Neutrik. Tak jsem si je koupil a řekl že přendám. Odšrouboval jsem zadní bočnici a vytáhl jí ven. Na ní je přidělána výhybka, tu jsem odpojil reproduktorů a vyndal. Přepájel konektory, proměřil zda jsem někde omylem neudělal zkrat a zase připojil FASTONY od reproduktorů zpět na výhybku. Dal jsem to celé dohromady a bedny příšerně chrčely ve výškáčích. Co se kde mohlo stát??
Znovu jsem to vyndal okouknul výhybku a vše naprosto v pořádku. Dal jsem to zpět a více přimáčkl ty FASTONY od reproduktorů a dal zpět dohromady no a bylo to mnohem lepší. Po několika pokusech se zdá že to už šlape bezproblémů ale přišel jsem na to že při nějaké frekvenci a vysoké hlasitosti to ještě zachrastí. Neporadil by jste mi někdo co s tím?? Vyměnit ty fastony, že by tam byl špatný spoj? Díky moc za rady
Znovu jsem to vyndal okouknul výhybku a vše naprosto v pořádku. Dal jsem to zpět a více přimáčkl ty FASTONY od reproduktorů a dal zpět dohromady no a bylo to mnohem lepší. Po několika pokusech se zdá že to už šlape bezproblémů ale přišel jsem na to že při nějaké frekvenci a vysoké hlasitosti to ještě zachrastí. Neporadil by jste mi někdo co s tím?? Vyměnit ty fastony, že by tam byl špatný spoj? Díky moc za rady
Jde o to, co "zachrastí". Může to být čistě mechanického, nebo elektro-mechanického původu...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
-
lord_bodom
- Uživatel

No asi bych to popsal jako když pustíš do beden signál který už je silně přebuzený. Nevím už jak nejlépe to formulovat
-
lord_bodom
- Uživatel

PS: Dříve to nedělalo, takže přebuzení bedny není možné (stále krmeno stejným zesilovačem, zes. taky v pořádku vyzkoušel jsem ho na jiných repro)
Spíš mi šlo o to, kde se to chrastění ozývá. Mohly se třeba dostat nějaké nečistoty do mag mezery, nebo k membráně, mohla se poodloupnout cívka, nebo prolézá více NF signálu do driveru atd...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
-
lord_bodom
- Uživatel

Ty nečistoty mě také napadly ze začátku jestli se tam náhodou něco nedostalo. Ale pak jsem přišel na to že se to mění podle toho jak přimáčknu konektor co je od reproduktoru do výhybky. Proto jsem ho domáčkl pořádně i kleštěma jsem malinko zmáčkl ten faston. Teď to hraje ve většině případů stejně jako dřív ale právě že jsem zjistil že u některého zvuku při vysoké hlasitosti to ještě zachrastí. Prvé to chrastilo na všem už při nízké hlasitosti. Takže nevím zda bych neměl ty fastony vyhodit a naletovat tam nové aby tam byl 100% spoj.
Tiež mi napadlo, že asi najvhodnejšie by to tam bolo naletovať.. Síce prídeš o výhodu rýchlej demontáže bez použitia rôznych nástrojov, ale predsa to nepotrebuješ rozoberať.. Ja by som to určite naletoval..
A keď to bude robiť aj potom, tak vieš na 100% vylúčiť chybu spoju..
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Taky se mohly uvolnit jejich letované spoje v tišťáku anebo lisované spoje s kabelem. Samotný spoj faston-faston, pokud spolehlivě drží (při nasouvání jde stále ztuha, nesmí se jen viklat na nějakém aretačním zoubku nebo perku, ale být do sebe zaříznutý) je elektricky dost spolehlivý.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
lord_bodom
- Uživatel

Na tišťáku jsem konektor propájel pro jistotu proti studeňáku ale ten faston mi přijde dosti obyčejný. První co udělám tak že zkusím koupit nové fastony jak do plošňáku tak na kabel. Pak uvidím co dál, kdyžtak bych pak udělal spoj natvrdo. Snad to pomůže. Děkuji Vám moc za reakce a rady
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsou fastony i na plošňáku, tak tam se na výměnu vykašli, a připájej kabely natvrdo.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
lord_bodom
- Uživatel

JJ jsou i na plošňáku. No tak to zkusím napájet natvrdo hned. Je fakt že to můžu pak vyndat a dát opět na fastony. Díky moc za rady