doporučte aktivní 12" bednu

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Doporučte mi nějakou 12" aktivku. Za rozumnou cenu. Na JBL, HK a pod asi fakt nemám..
Co jsem se trochu díval nabízejí se tyto:
Yamaha MSR400
dB Technologies Cromo 12
dB Technologies OPERA 402D
RCF ART312A
RCF ART 412A (toto už je dost drahé)
Mackie Thump TH-12A
Mackie SRM450 V2
něco low-endu:
LD systems Pro 12 LDPN122A2
LD Systems Play 12A LDPLAY12A
Behringer B212D
Behringer B812NEO ( toto je nějaká novinka co na to říkáte ? )
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

1. Zaregistruj se.

2. Trochu to rozepiš, účel, prostor, počet lidí, max. rozpočet, styl hudby atd.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Vidiš to jsem zapomněl napsat na co to chci.
Chci dvě bedny. Rozpočet kolem 25 tisíc, čím míň tím líp. Bylo by to na odposlechy pro plesovou kapelu. Hrajem všecko možný..
A pak bych to chtěl jako hlavní PA na nějaké malé sezení v salónku a v malém sálu, převážně mluvené slovo, hudba z Pc apod. přehrávačů, občas nějaká menší začínající kapela. Návštěvnost tak do 150 lidí spíš míň kolem 100.
marian

Příspěvek od marian »

Skus DB technologies Flexys 12, alebo inu reprobednu urcenu pre odposluch, nakolko ti PAckove hraju dost ostro a na odposluch to je obcas neprijemne...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

http://www.prodance.cz/protokoly/rcf_art_312-a.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Můžeš mi nějak naznačit, co tam podle tebe hraje nepříjemně a ostře a kde by tedy měl mít monitor (který je potřeba hlavně slyšet v okolním kraválu) něco vykucháno, aby byl "příjemný" ?

Ono na tom něco je, třeba ART412A MK II už má ty výšky dost vytažené, protože se při hraní do dálky a prostoru (PA) víc ztrácejí, ale paušálně to posuzovat nejde, je potřeba znát konkrétní bednu.

H.M.
unick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od unick »

já to ale nechci jen jako odposlech a to Db co navrhuješ mi určitě nebude vyhovovat.
Frenk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Frenk »

Tak já bych se určitě v každém případě vyhnul tomu LD systems. Osobně bych bral RCF312(tohle hraje rozhodně líp než to HKcko na které ty nemáš) nebo Mackie, ale priznavam ze hlavne proto ze je znam, tu Yamahu ani DB jsem nikdy neslysel.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
unick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od unick »

Mě se taky nejvíc líbí ty RCF ART 312.
Co říkáte na ten novej Behringer B812NEO ? ( http://www.audiotek.cz/product-39761-behringer-b812neo" onclick="window.open(this.href);return false; )
Parametry to má skoro jako RCF (http://www.audiotek.cz/product-12089-rcf-art312a" onclick="window.open(this.href);return false; ) ale ten výkon? ten je nějakej divnej
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Mno, váží to stejně, max. SPL to má stejné 127dB (na watty nekoukej, nebo koukej, ale neřeš). Jestli potřebuje Behringer 2násobnej výkon aby dosáhl stejného SPL, tak tam budou o 3dB horší repra.

Nicméně skladem nejsou ani jedny bedna, takže není možno ani poslechnout.

Osobně bych v tomto případě vsadil asi na jistotu (ART), cenový rozdíl není tak velký.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Odpovědět

Zpět na „Repro“