Mikrofon k PC na dabovani

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
EXiS

Příspěvek od EXiS »

Jde spíš o to, že právě nechceme natáčet ve studiu, ale chtěli bychom to dělat v poli, jak už jsem psal...
Takže moje představa toho, že "stačí" mikrofon na úrovni, kterej se píchne do notebooku a přes nějakej prográmek se to nahraje je mylná?
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Inu, proti gustu... Pozor na to, že "mikrofon na úrovni" může v "poli" dost poctivě nabrat všechny neduhy místnosti. Proto bych šel cestou, kterou jsem popsal. Jako "nějakej prográmek" se dá použít Audacity. Ale možná k té externí zvukovce dostaneš CD s něčím lepším.
Nezapomeň na nějaká sluchátka pro řečníka a nějaká pro režii, bude-li to dělat někdo jiný než řečník. Zvukovka by tedy měla mít 2 výstupy, nebo kup nějaký distributor.
Už teď je jasné, že se rozpočet šponuje, ale dá se to. Dynamika za 3, zvukovka za 2, 2x sluchátka a distributor 2, kabeláž a stojan a seš na 8.000 Kč.
EXiS

Příspěvek od EXiS »

Jeden známej, co točí mi doporučil koupit malej mixážní pult (http://www.audiotek.cz/product-47152-be ... nyx-302usb" onclick="window.open(this.href);return false;) k tomu nějakej ten slušnej mikrofon např. (http://www.audiotek.cz/product-30238-akg-perception-120" onclick="window.open(this.href);return false;) a to teda připojit k tomu audacity.
TRUE? Jinak se omlouvám, jestli někoho nazdvedávám, ale potřebuju najít řešení
Cajs
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Cajs »

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Možnost je i USB mikrofon, ano.
Než ten Uliho pultík, to raději opravdu externí zvukovku, myslím, že kvalitativně na tom musí být líp.
Perception 120 je zrovna případ, o kterém si myslím, že sejme nevhodný prostor, takže vznikne "garážovka". Nejlíp si někde mikrofony půjčit, abys zjistil, co tě v tym místě udělá koďan a co dynamika.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Takže USB mikrofon a nahrávat přes to audacity a vyleze z toho něco relativně rozumného? :) Přeci jen zníš rozumně, tak to od Tebe chci mít černé na bílém :)
KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV »

Když už se tak vážeš na můj názor (rozhodně se necítím být ve zvuku nějakou autoritou), tak jsem o několik příspěvků dřív psal, že bych volil externí zvukovku a dynamický mikrofon.
Osobně jsem v terénu používal Audix OM2 a M-AUDIO FastTrack.
Mluvené slovo dopadlo dobře, dalo se dokonce nahrávat v místnosti, kde se zvuk odrážel, skrz zdi procházely ruchy... Nahrávka byla dobrá.

OT: když to chceš mít ode mě černé na bílém, znamená to, že kdy pak nahrávka nevýjde, přindeš mně prohodit cihlu oknem? :lol:
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Já pracovně používal doma v obyváku Lexicon Alpha a AKG D5, rovněž s dobrým výsledkem.

Kombinaci dobrá zvukovka + mic vidím jako variabilnější variantu. Naopak použití laciného pultíku, který navíc nic nepřináší se mi moc nezamlouvá.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“