BEYMA 18LX60 = dobrá kúpa..?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Zdravím, mám možnosť kúpiť tento typ repro a chcel by som ho osadiť do boxu MT18SUB.. Je to dobrá voľba, alebo je potrebný nejaký iný box..?
Cena za kus repro je 100€..
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin S. »

To není reprák do takové bedny. Jedině bassreflex.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Ono to nie je úplne MT18.. Rozmerovo to je to isté, ale inak má urobené vnútro.. Linknem foto.. :)
Přílohy
DSCF4307.JPG
DSCF4304.JPG
DSCF4308.JPG
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Hmm, tak čo bude to dobrý reproduktor do tejto ozvučnice..?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Ne, ale ono nějak nemá smysl ti to stále opakovat. Asi jako ti vysvětlovat, že se se pěnovým polyetylenem o tlouštce 5mm nic vytlumit nedá atd. Jsi zcela v zajetí výhodných nákupů.

H.M.
Martin S.
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin S. »

To "tlumení" není na tom to nejhorší. Nejhorší na tom je, že celá ta bedna je blbost, to zas dělal nějaký "Einstein". Nelze jentak vzít bednu a odstranit polovinu zvukovodu, tedy lze, ale vznikne nefunkční paskvil.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
DjMaYo

Příspěvek od DjMaYo »

18LX60 nieje zly, vyborne mi hral v bandpase, aj ked to vola velka tazka krava rozmerovo cca ako MT18, dobre hra aj v basreflexe vecsieho objemu tak 170l a viac. Ma taky mekky huhlavy az hifi zvuk, pocuva sa prijemne. Do MT18 by som ho nepchal. Kamos vyskusal ten badnpas pre 2 repro navrhh od beymi (projekt je na audioweb.cz) a bol s tym spokijny vravel ze na to ake to bolo kompaktne to tlacilo v celku slusne. Samozrejme zislo by sa to zmerat.

100€ je podla mna nie zla cena pokail su repra v 100% stave a neboli opravovane, lebo seriozne opravit nejdu lebo na cievke je pouzity specialny drot nie okrukly ale taka obdlznikova pasovinka.

Keby si chcel do tej bedne silou mocou dat 18lx60 tak by si musel prepobit prednu stenu a spravit s toho klasicky basreflex ladeny niekde okolo 35-40Hz.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Hubert, asi máš pravdu.. Proste mám dar kúpiť všetko čo je na hovno.. :( A to nehovorím, že ma to stálo 220€.. No žiaľ Bohu, teraz už s tým nič nenarobím.. Akože ono to hraje, ale teda nie je to žiadna výhra..

Určite nechcem do toho silou mocou narvať tú Beymu, predsa to je investícia ďalších 200€ a keď to bude hrať o ničom, tak to nemá vôbec význam.. Ten návrh toho bandpassu som videl, celkom slušne to vyzerá..

Už mám toho doma celkom dosť a to ešte nie je odfotené všetko.. 2x MT18SUB sú v clube spolu s EM151 a ďalšie 4 reproboxy sa mi už do izby nevošli..
Přílohy
14632364.jpg
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

No, místo tý hromady už jsi mohl mít ojety RCFka treba 8001+3001, coz je dobre prevozny a hrajici system.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

No mi to o tom hovor.. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci.. :( Veď preto to mám na predaj všetko, tak uvidíme..

Ešte taká otázočka.. Je nejaký reproduktor ktorý by sa hodil do tej ozvučnice..?
OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK »

Proč se pořád točíš dokola?

Jak zacyklený program, neco ti zepsujou koupiš jiné, zase 3 stránky rad a pak zase jiné....

Věřím že chceš aby ti někdo pomohl, ale pamatuj na 2 přísloví:

Nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci. (na tomhle sem se pekelne spálil já)
Chytrému poraď , hloupého nakopni.

Je mi 17 let, prodrbal jsem za zesilovač 5000kč, za mix 3000kč už se toho nikdy nezbavím, ale kdybys to chtel :-D , ne mlčím...
Martine promiň za OT.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

O té svislé části kanálu jsem taky přemýšlel, ale doufal jsem, že to je jenom na fotce špatně vidět. Pokud někdo dělá ve stavbě beden podobné nesmysly (ten "tlumící" materiál k nim taky patří), tak žádná koupě není výhodná. 18LX60 samozřejmě není nejhorší 18" na světě, jen byla velkým zklamáním, protože stála ze začátku velké peníze a absolutně podle nich nehrála, je totiž opravdu dost líná. Jestli je 2500Kč/kus koupě dobrá nebo špatná se nedá na dálku říct, za nový kus v krabici a se zárukou by to byla koupě výborná, za něco přepatlaného podomácku po předchozím spálení jsou to vyhozené peníze. Ani ty asi nevíš, ke kterému extremu se tvoje kusy blíží.
Jestli se do té bedny vůbec něco hodí je asi potřeba ověřit na základě jejích rozměrů (všechny vnitřní). Pokud ale není z překližky, tak je prakticky bezcenná tak jako tak.

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

No je pravda, že som sa opäť odrbal na tejto "výhodnej" kúpe.. Ale musím na svoju obhajobu povedať toľko, že pán ktorý mi to predával, mi tvrdil, že osadené sú EM Delta 18, čo samozrejme nie je pravda a druhá vec, že je to presná kópia MT18SUB z 25mm hrubej preglejky.. No aké bolo moje sklamanie, keď som zistil, že reproduktor je možno RH Sound a žiadna presná kópia MT18SUB sa nekoná.. Jediné čo sedí tak to je materiál z čoho to je vyrobené..
Čiže rady si beriem k srdcu, práve preto som chcel MT18SUB, keďže už mám jeden funkčný pár, ktorý sa mi podarilo dokončiť práve kvôli tomu, že ste mi dobre poradili..
Ale pokiaľ ma niekto sprosto oklame, tak s tým už ozaj teraz nič nezmôžem, no do budúcnosti si budem dávať určite väčší pozor..
Čo sa týka tých 18LX60, tak určite nie sú nové.. No netuším či boli spálené, alebo ako sú na tom.. Navyše aj keby som ich videl a počul hrať, tak nie som si istý či dokážem rozoznať, či už sú prevíjané, resp. opravované..
Čo sa týka vnútorných rozmerov, tak šírka 56cm, dĺžka 46cm a výška 46cm..
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Jde ti to učení hodně pomalu, když jsi ještě ani nepochopil, že toto rozhodně nejsou všechny rozměry. Viděl jsi někdy výkres na MT18Sub ?

H.M.
djducato
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djducato »

Áno videl som ho, mám ho stiahnutý v .pdf, prečo..?
Odpovědět

Zpět na „Repro“