Zpěvák s vlastním zpěvovým efektem
-
- Reklama
Zdravím Vás páni zvukaři,
pořídil jsem si zpěvový efekt TC Helicon Voicelive Touch a zajímalo by mě, jak se na mě budete dívat, až si ho zapojím před mikrofon, nebo za mikrofon - z mého pohledu
Zatím jsme pouze ve fázi tvoření repertoáru a já si postupně na každej kousek vytvářím nějaký presety.
Měl bych si při tvorbě presetů na něco dávat pozor?
těším se na Vaše názory
pořídil jsem si zpěvový efekt TC Helicon Voicelive Touch a zajímalo by mě, jak se na mě budete dívat, až si ho zapojím před mikrofon, nebo za mikrofon - z mého pohledu
Zatím jsme pouze ve fázi tvoření repertoáru a já si postupně na každej kousek vytvářím nějaký presety.
Měl bych si při tvorbě presetů na něco dávat pozor?
těším se na Vaše názory
nějak si nedovedu představit jak se zapojuje cokoliv PŘED MIKROFON
??
Pohlídej si hlasitost efektů. Pamatuj taky, že někdy je méně více. (moc echa a delaye apod. zejména ve špatných akustických podmínkách.)
Hlasitosti se hlídat snažím, díky.
No myslel jsem to tak, že z pohledu zvukaře je nejdřív efekt, pak mikrofon a pak zpěvák, ale pro příště už použiju jenom za mikrofon.nějak si nedovedu představit jak se zapojuje cokoliv PŘED MIKROFON ??
no z pohledu zvukaře je nejdřív mikrofon a pak efekt 
Listen... and enjoy the sound
A jak obecně na zpěváky s vlastním efektem nahlížíte? Nevadí Vám to?
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Většinou to bylo vždy v pohodě.
Jednou nám to dělalo nějaké problémy, nakonec ze zpěváka vypadlo, že s tím má problémy dost často akorát to vždycky zkusí
nevím co to bylo přesně za efekt...
Jednou nám to dělalo nějaké problémy, nakonec ze zpěváka vypadlo, že s tím má problémy dost často akorát to vždycky zkusí
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ako chces mat urobeny odposluch? S efektom alebo bez? ...aby si sa pri nejakom divokejsom efekte pocul... mozno by stalo za to spravit Y a poslat zvukarovi cisty signal z mikrofonu pre tvoj odposluch a zefektovany pre salu ...a mozno nie 
Já s tím problém nemívám, pokud to budeš mít rozumně nastavený. Jednou si to nějaký zpěvák dotáhl, měl tam jemné zkreslení a kdesi cosi, nebyl problém.
Podruhé zas jiný zpěvák měl takovou krabičkou obrovitánský hall a brutální kompresi, podium bylo u holé zdi a tento zpěvák nešel pustit do PA, aby nenahoukl. V tu chvíli už jeho FX bylo potřeba omezit.
Podruhé zas jiný zpěvák měl takovou krabičkou obrovitánský hall a brutální kompresi, podium bylo u holé zdi a tento zpěvák nešel pustit do PA, aby nenahoukl. V tu chvíli už jeho FX bylo potřeba omezit.
No to že bych mohl mít čistý odposlech mě ani nenapadlo, to je super nápad, díky.Ako chces mat urobeny odposluch?
S nahoukáváním mám občas problém i ve zkušebně a tak se to snažím eliminovat už při tvorbě presetů. (Teda teď se stěhujeme do nové zkušebny a tam jsme to trochu akusticky předělali, tak uvidím).
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Pouzivas nejaky svuj mikrofon nebo dokonce ten co k tomu davaji?
umělecko-produkční agentura ABEL - http://www.agenturaabel.cz | tel: 732 575 195
Mám SM58 a rád mám vlastní, cejtím se líp, když do něj prskám a nemusím se bát, že bych ho někomu náhodou rozbil 
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak si ho voz klidne s sebou ... jinak jeste muzes zkusit betu, ale o tom je tu hramada jinych temat 
Já jsem docela řvoun, takže témata tady mě navedla na SMko 
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem právě říkal ať zkusíš betu protože je to hyperkarioda a má lepší odolnost proti vazbě. Ale zase je "trochu" jiná, chce to zkusit.