Zpěvák s vlastním zpěvovým efektem
-
- Reklama
Jasně, teď mě to trklo
S odstraňováním vazby jsem laboroval dlouho a docela se zadařilo, problém mám jenom občas - u některých větších reverbů, nebo třeba u efektu "megafon", ale snažím se to nastavit tak, aby to nehoukalo ani ve zkušebně - doufám, že bude platit: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti".
Betu se chystám v budoucnu vyzkoušet, ale peněženka bohužel není bezedná ...
S odstraňováním vazby jsem laboroval dlouho a docela se zadařilo, problém mám jenom občas - u některých větších reverbů, nebo třeba u efektu "megafon", ale snažím se to nastavit tak, aby to nehoukalo ani ve zkušebně - doufám, že bude platit: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti".
Betu se chystám v budoucnu vyzkoušet, ale peněženka bohužel není bezedná ...
-
dovicin
- Uživatel

taky máme v kapele pro zpěváka efekt, ale časem jsem coby zvukař kapely prakticky od všech FX upustil, čistý signál radši namíchám v mixu, je-li potřeba. na krabičce je pouze lehounce nakroucený hall, ale opravdu lehounce. někdo tady dobře napsal, že míň bývá mnohdy víc a já s ním plně souhlasím
Když má kapela svého zvukaře nastálo, pak není co řešit - třeba se do takového stádia časem taky dopracujeme, ale zatím se s tím musím poprat sám:)
-
Návštěvník
Určitě používat vlastní mikrofon, protože jiný by mohl změnit nejen poměry mezi dry a FX, ale může mít i jinak silný výstup a to je u digi přístrojů fakt důležité na vstupu..
-
Zvukar
Dolezite je, aby boli efekty dobre nastavitelne. Idealne je, aby zvukarovi do mixu isiel dry aj wet signal, do monitorov je vhodne namiesat cisty dry signal, inak to ma tendenciu chytat spatnu vazbu a von moze zvukar nastavit pomer cisteho a zefektovaneho spevu, aby to bolo tak akurat. Samozrejme, iba pokial z efektu nejde zefektovany signal s latenciou oproti cistemu, inak to moze sposobovat fazove posuvy.
- Jose1
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je to jak s efektama na kytaru....
Uváženě nastavit výstupní úrovně jednotlivých presetů. Srovnat třeba do roviny, nebo s rozmyslem. Pokud nejsi schopen uhlídat si výstupní úroveň signálu sám, což asi ne, tak krotit tyhle skoky bývá občas opruz....!
Co se týče vazby....
Pokud u některého presetu nakroutíš EQ v nějakém pásmu do plusu na doraz, bude asi složité, aby tohle zvukař předpokládal a o vazbu si koleduješ.
A pokud ti to nehouká na zkušebně, neznamená, že to nemusí houkat na jevišti....
Uváženě nastavit výstupní úrovně jednotlivých presetů. Srovnat třeba do roviny, nebo s rozmyslem. Pokud nejsi schopen uhlídat si výstupní úroveň signálu sám, což asi ne, tak krotit tyhle skoky bývá občas opruz....!
Co se týče vazby....
Pokud u některého presetu nakroutíš EQ v nějakém pásmu do plusu na doraz, bude asi složité, aby tohle zvukař předpokládal a o vazbu si koleduješ.
A pokud ti to nehouká na zkušebně, neznamená, že to nemusí houkat na jevišti....
- CharlesBass
- Uživatel

Jen podotknu, že špatnému zpěvákovi nepomůže ani deset efektů. Jen mě to napadlo, když to tak čtu že má zpěvák sám o sobě potřebu mít pod kontrolou efekty typu hall, echo, reverb atp na každou písničku jinak ... samozřejmě nevím co hrajete, ale vzhledem k uplatnění, kdy budete využívat externího zvukaře, jak jsem pochopil, který má v aparátu nejeden kvalitní efekt... tyto efekty se nastavují i podle dispozic aparátu a sálu... tak mi připadá, že celkově to může mít dost chabé výsledky, kdy zvukař bude honit gain jednoho vokálu, aby bylo slyšet aspoň něco ...... naproti tomu použití na svém aparátu, kdy se budete zvučit sami, nebo nějaký stálý kámoš-zvukař, to u ž mi připadá reálnější. Samozřejmě jak píšu týká se to hlavně těch zmíněných efektů, navozující dojem prostoru, což nejlépe vystihne zvukař sám, kdy to slyší z PA a je většinou s to posoudit jeho míru, přínos a vhodnost do atmosféry skladby ... ovšem třeba zkreslení, hlasový modulátor, syntetizátor, vokalizer - vícehlas atp to už je kapitola jiná ... to už smysl pro ovládání zpěvákem má. IMHO.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři