Ochrana výšek v reproboxu
-
- Reklama
Zdravím,
prosím o radu, dost často se mi stává, že mi v reproboxu odejde výškový reproduktor. Nejedná se o nějak extra kvalitní bednu. Někde jsem se dočetl, že pro ochranu se používají žárovky z auta, ale potřeboval bych poradit, jak takovou žárovku k repráku připojit a jak silná by měla být.
Předem moc díky za pomoc.
prosím o radu, dost často se mi stává, že mi v reproboxu odejde výškový reproduktor. Nejedná se o nějak extra kvalitní bednu. Někde jsem se dočetl, že pro ochranu se používají žárovky z auta, ale potřeboval bych poradit, jak takovou žárovku k repráku připojit a jak silná by měla být.
Předem moc díky za pomoc.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Musíš jasně napsat, co máš. Neexistuje univerzální řešení a možná pro tebe neexistuje vůbec. Anebo vypadá úplně jinak, než žárovka.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Jedná se o reprobox Omnitronic KBR-215. Hodně často mi tam odchází vejškáč. Stačí to trochu přebudit a je pryč.
ten výškáč je co zač? na nettu se o tom nikde raději nezmiňují
No to ja prave taky nevim. Ono je velky problem o ty bedne neco zjistit. Kdyz u HDT objednavam novy vyskac, tak objednavam "civku pro PAS 215". To je jediny co o tom vim. Jinak bedna mam mit 400W RMS a 800W spicky, ale jelikoz to je omnitronic, tak to bude hodne zkresleny.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Tak to zřejmě patří mezi ty neřešitelné, vzhledem k tomu, co tam při výrobě dali. Jestli chceš zkoušet žárovku, tak musíš především naprosto spolehlivě ve výhybce identifikovat první seriový kondenzátor horní propusti a do serie s ním zapojit tu žárovku, obvykle zabere asi tak 20W/24V, běžná z náklaďáku, žádný halogen atd. Jestli je ta výhybka nějak složitější (třeba je k tomu kondenzátoru paralelně odpor), tak je potřeba si ji namalovat a pak se rozmýšlet, kde je to správné místo. Ubere to ale na výškách a samozřejmě čím hlasitější hraní, tím víc to ubírá, takže výsledek může být nepřijatelný.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz