M-Audio GSR18 + 2x GSR12 - Vase skusenosti?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od tonysoprano »

prosim o radu tych co s tym prisli do kontaktu resp tych co poznaju tuto znacku ci to stoji zato a ci udaje mozu zotpovedat realu. Jedna sa o set M-Audio GSR18 + 2x GSR12
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Co přesně řešíš.

M-Audio je jako značka OK, ale řekl bych, že je u nás spíš rozšířená ve "studiové" technice (zvukovky, monitory, atp.).

Asi bych ale vybíral spíš z rozšířenějších značek.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

DIK, ked som to skusal a porovnaval z msr 400 od yami tak ta sa mi zdala hlasnejsia alebo urevanejsia?! ani neviem ale ta uvadza spl 122 a m-audio 127 ... m audio malo pekny naozaj pekny zvuk a ta hlasitost vynikla az ked som tlacil cez limit a obavam sa kolko moze byt za limitom este u zisuku triedy D rezerva pokial celkom neklakne resp ako su bezne ochrany v tychto pripadoch ... celkovo som mal pocit ze to hra slabo asi preto ze to hralo asi tak studiovo pekne a nerevalo to ... dilema, riesim aparat pre kamarata na svadby a bezne hrania
zvukar

Příspěvek od zvukar »

GSR112 hra velmi "slabo", bezna RCF podobnej kategorie ju prehra dost vyrazne, inak po zvukovej stranke to nie je zle, ale velmi skoro jej "dojde dych".
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

uz to mam doma, v sobotu to idem testovat na akciu tak dam malu domacu recenziu :) ...
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

Nedalo mi tak som sa do testovania vrhol dnes ... ved to poznate :)

testoval som 2x GSR 12 a 1x GSR 18

Po zapnuti tlacidla 0-1 teda power som tisko cakal na cvaknutie relatka no nic som nezacul ... po zapnuti svieti cervena LED asi 3 sekundy a potom prejde do zelenej farby a repro je uz ready. Sum na max volume takmer nepostrehol.

Pri zapojeni satelitov samotnych v rezime eq normal + vypnutom filtri je pocutelne ze vykonovo je uvadzanych 127 db iba na papieri ... namerana hodnota cinila 124,4 db no zvuk bol cely cas pekne vyvazeny az po limit a naozaj mu nieje co vytknut. Pri zapnutom 124,8 db no ochudobnene mierne o bass.

Rezim Hi Fi a Dj zvukovo je takmer zhodny ... Dj je obohatene este o viac bassov a trosku stredu. No tu uz zvuk bol velmi pekny az som bol prekvapeny ... ziaden rev pri max a ani prebasovane pri nizkom volume. Vykonovo je to 123,2 db

Rezim voice ... vyzdvyhol stredy a vysky a to uz je vykonovo pocut a to zretelne. V tomto pripade mozete este vypnut filter a tym padom este posunut tkzv rev bedne dalej celkovo som nameral v tomto mode 125,7 db no samozrejme je to zvukovo suche a tak hrat bez subaku si ani neviem predstavit, mozno tak akurat hlasit v rozhlase.

No a nakoniec to naco som sa tesil najviac. A to je subwoofer v spolupraci zo sat. Este uvediem ze sub ma spl 129 s tym som spokojny nadmieru. Pri zapojeni trojkombinacie v mode normal je zvuk genialny no chybal mu trosku vykon. V mode hifi a dj je to podobne akurat som dokorigoval na subiku frekvenciu hore aby to bolo vyraznejsie lebo sa mi zdal trosku prebasovany... inak zvuk znel uplne vyvazene naozaj az po limit a aj za neho trosku doslova uz som videl na cervenej ledke jas a hralo to pekne no po prebudeni uz zacali trosililinku chrcat satelity. Rezim voice je v spolupraci zo subw hratelny ak chcete mat vyssi vykon samozrejme bez horeuvedenych kvalit zvuku... neviem pochopit ako je to mozne ze vo voice rezime samotne satelity maju zvuk ze az pilia usi vyskami a stredmi ... ani sa to neda pocuvat samotne no ked to doplnite subwoferom ten zvuk nabere iny raz a tam ten spominany vykon je dostacujuci na podla mna zotpoveda uz papierovenu udaju. Dalej ma zaujal aj uhol vyzarovania ktory je tiez nepochopitelne siroky az som mal pocit ze tie repra hraju lepsie do sirky ako do dialky :) pri cca 12 metroch uz bolo pocut pred reprom ze zvuk chudobnie.

suma sumarum mojho postrehu

+ velmi velmi pekny zvuk
+ preddefinovane eq
+ povrchove spracovanie okrem sita to sa mi zda trosku slabsie na moj vkus
+ lahucke
+ hraju velmi pekne aj pri jazde cez limit
+ chladice vlazne aj po 2h hrania cez limit
+ uhol vyzarovania snad
+ sumerne hraju od min po max ... ziaden vykyv a nepomer medzi bass stredom a vyskami !!!

- trosku nizsi vykon ako ocakavany papierovy ked beriem samotne sat
- prepinacie potenciometre / nie volume / a tlacidla pri prepinani sem tam skrknu a su labilnejsie
- aretacna sruba na stojan je uplne nemozna - dlha a mam obavu ze na nej presvihnem zavit
- filter nevypinal podla mna na 75 ale vyssie ale to neviem ci je nedostatok skor mylny udaj

merane na Scosche SPL1000 v exterieri.
vasekd

Příspěvek od vasekd »

Možná jsem to přehlédl, ale v jaké vzdálenosti od repro jsou použitým přístrojkem naměřeny uváděné údaje?
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

1m pred repro
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Budes hrat casto pres limit? ;-)
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

:lol: [-X
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

po 6 hod hrania v interieri prevazne disko stylu bola teplota na chladici podstatne vyssi ako ked som skusal v exterieri coz je asi normalne. bedne hrali dobre a ako kolega uz spominal ci budem hrat casto cez limit tak asi ano :lol: ale bez obav, nevadilo to charakteristike zvuku a ani nereagovala ochrana takze z kupou spokojnost a hodnotenie 2 minus . cus
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

Re: M-Audio GSR18 + 2x GSR12 - Vase skusenosti?

Novinky ohladom bedni ... asi po roku a pol pouzivania mi jedna bedna vypla, sama od seba hral som jednu malo oslavu a nemam pocit ze by sla cez limit no cuduj sa svete zdochla ... cez prestavku som vybral poistku pozeram prepalena no vyrobca dodal nahradnu v puzdre kdde je osadena poistka staci ju prehodit ... po prehodeni som sice zapol bednu ale asi po 3 sekundach buchla a repro uz nenabehlo ... bednu som odniesol predajcovi, tusi niekto z vas co sa mohlo stat? Ake su standartne pchrany zosilovacov triedy D v pripade prehriatie skratu pripadne hrania nad limit aby ochranili bednu? Ako sa vlastne spravaju jednotlive ochrany - limiteri ?

dik
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ochrany nemají nic společného se síťovou pojistkou. Podle mého odhadu shořel poddimenzovaný, dlouhodobě přetěžovaný zdroj (to je dnes prakticky ve všech low-cost věcech). Jojo - proč sis nekoupil bedny od firmy, která se zabývá bednami? [-o<
tonysoprano
Uživatel
Uživatel

tak M Audio bedne robi sice studiove ale kto mohol vediet ze im tato zlatanina nevyjde. Paradoxne je ze fakt ale fakt hraju krasne ... su lahucke a doposial sluzili tip top a vobec neboli lacne - teraz isla jedna na reklamacku takze cakam co sa bude diat

pre zaujimavost nieco na nocne citanie :)

http://community.m-audio.com/m-audio/se ... cs&x=0&y=0

http://www.djchat.com/showthread.php/12 ... ve-speaker

http://smallvenuesurvivalist.com/the-av ... io-gsr-12/
Odpovědět

Zpět na „Repro“