Inteligentní motání kabelů
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Znáte metodu Over&Under? Vypadá to neuvěřitelně, ale fakt se ten kabel do sebe nezamotá.
Dělám, co mě baví.
- CharlesBass
- Uživatel

Hm, já tohle občas dělám u kabelů, když se mi kroutěj a dělaj některá oka "osmičku". Takže jen nepravidelná oka a nijak cíleně
Zkusím to na příštím kšeftu a doufám, že nebudu na dalším pak rozmotávat kabely se štípačkama 
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
- gabluk
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Znam a pouzivam. Funguje to. Jen nesmis ty konektory pretahnout skrz stred kruhu, jinak to udela tolik uzliku kolik je tam zavitu. Musis hlidat pri rozmotani, aby jsi kabel rozbalil z te strany, ze ktere jsi je motal.
-
Návštěvník
U nás sa tomu hovorí "hladko-obratko" a je to prvá vec ktorú sa musí bedňák naučiť. Ale tak predsa svoje káble motajú všetci ktorí ich platili a záleží im na nich
Nie? Hrubé a tvrdé káble napr. 63A prívody hybridy alebo páráky často ani iným spôsobom rozumne zmotať nemožno.
Já to třeba neznal, kábly motám tak, že dělám kolo na zemi, konektor na nesmotané části je volný, takže se kábl může během motání otáčet, vnitřek se nekříží.
Příště zkusím způsob z videa.
Příště zkusím způsob z videa.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tohle jsem nezkoušel, vždycky kabely motám tak ze snimi celými točím aby sem je neprekrucoval.
Pokud není jeden bednák levák a druhý pravák kabely neni problem (jsou furt na jednu stranu)
Ale můj šéf pravák je, takže to nekdy je zážitek.
Ovšem souhlasím stím, že ten kdo kabely kupuje, nebo je snimi nucen dělat si oně pečuje
Pokud není jeden bednák levák a druhý pravák kabely neni problem (jsou furt na jednu stranu)
Ale můj šéf pravák je, takže to nekdy je zážitek.
Ovšem souhlasím stím, že ten kdo kabely kupuje, nebo je snimi nucen dělat si oně pečuje
-
Patso
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Akorát narazíte velmi snadno na to, že když to rozmotává a smotává někdo jiný, a ještě třeba pravák levák, tak to spíše zmuchlají do kuličky.
Jinak je tento systém velmi příjemný, to uznávám, častěji jsem ho viděl na slovensku než tady.
Jinak je tento systém velmi příjemný, to uznávám, častěji jsem ho viděl na slovensku než tady.
parádní metoda ... a funguje zkoušel jsem... hlavně to nedoláme kabely.. . 
Dulezite je, jak jiz bylo zmineno, neprovliknout omylem konec kabelu skrz klubko... To jinak vytvori uzle v presnem poctu, kolik bylo zavitu... (-:
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Na dlouhé kabely v rozlehlých prostorách je to skvělá metoda. Dneska to ovšem prověřím v bojových podmínkách malého klubu, kde se balí za plného provozu a očekávám full house.
Dělám, co mě baví.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zname. Ucime ji ve Zvukarske skole JV uz tri roky ;-D.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak já si jednoho vašeho žáčka večer přezkouším. Mám mu pak udělat zápis do žákovské?
Dělám, co mě baví.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodne!
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, Inteligentní motání kabelů
taky zam sice hlavne to casto pouzivam v praci pri motani treba 1km optickeho kabelu
nejlepsi je kdyz mate hodne dlouhy kabel to prvni kolecko svazat tak aby nedoslo prave pri manipulaci k provleknuti konce a pak to jde uz samo 
"ježiš... další skeleton" napadlo mne při prvním čtení příspěvku výše
Při druhém jsem ale rozluštil, co chtěl autor říct. Takže ne, druhý skeleton to není. Nakročeno má ale slušně.
Jdu mu psát, aby do svého topvýběru životních priorit zařadil psaní interpunkce ve větách.
Při druhém jsem ale rozluštil, co chtěl autor říct. Takže ne, druhý skeleton to není. Nakročeno má ale slušně.
Jdu mu psát, aby do svého topvýběru životních priorit zařadil psaní interpunkce ve větách.