Keyboard a kytara do mixu přes párový kabel

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop » ned 29. dub 2012 16:02:16

Jestli planujes ty stereo klavesy u mixu zredukovat na jacky a dat do stereovstupu (coz pri tak malem pultu bych asi udelal taky), tak si na ty klavesy nekupuj DI-box, ktery snizuje impedanci (napr. ART dPDB z 50kOhm -> 600 Ohm), protoze to je vhodne do mikrofonniho vstupu. Ale jelikoz ty to budes redukovat do linkoveho jack vstupu, tak je potreba DI-box 1:1. Jinak to bude hrat slabe a bez vysek.

Peca
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Peca » ned 29. dub 2012 16:31:02

Aha....no každopádně se musím dostat do stereo nástrojových vstupů, s těma XLR musím šetřit. Takže ten dibox mám hledat se vstupem k výstupu 1:1? Moc by se mi ale hodil nějaký vícevstupý, abych tam dostal ty dva keyboardy, kytaru z komba a výhledově třeba basu......

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 16:59:26

http://eshop.prodance.cz/t8/d-96012/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tohle je osmikanálový, šikovné jsou na něm různé konektory, ale je to možná zbytečně moc peněz najednou.

http://eshop.prodance.cz/cleanbox-ii/d-95981/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tohle je dvoukanál (tedy pro jeden stereo zdroj zvuku), podobný je ještě třeba

http://eshop.prodance.cz/dti/d-95988/" onclick="window.open(this.href);return false;

taky má na výběr víc konektorů. Ke kytaře by snad měl stačit jednokanálový a pokud půjde do mikrofonního vstupu, tak i s tím sestupným poměrem, nikoli 1:1. Ty bývají lacinější, je to třeba už zmiňovaný Sirus

http://eshop.prodance.cz/dxi-dibox-pasivni/d-94238/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nekupoval bych ale hned od začátku zbytečně moc těch nejlevnějších, může se stát, že uslyšíte jejich nedostatky a bude potřeba pořídit aspoň na nějakou pozici lepší a dražší model.

H.M.

Peca
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Peca » ned 29. dub 2012 18:29:45

blaha mi už dříve doporučil tenhle: Behringer DI800. Líbí se mi, cena je taky příznivá. Takže ještě dotaz: Hodí se pro moje účely tenhle dibox? Tzn., že u mixu potřebuji redukci z XLR na dva mono kanály - jacky a připojit do nástrojového vstupu, tedy 2xjack. Nebude mít tohle velký útlum nebo velký odpor? To samé platí i pro kytaru, pokud bych ji prohnal nástrojovým vstupem. Ale kytaru nacpu do XLR na mixu, mám tam ještě místo. Jen snad diboxu,kombu,efektu a kytaře nebude vadit phantomové napájení pro kondenz.mikrofon.
Víceméně už jsem rozhodnutý pro párák 16+4, ale nemám jasno v tom diboxu. Bude tohle ten pravý? Aby mi neubral výšky, nebyl signál příliš slabý atp....
Díky

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 19:21:32

Cena je příznivá hlavně proto, že v něm nejsou žádná signálová trafa, která jinde tvoří velmi podstatnou část až naprostou většinu nákladů. Já bych ho už proto nedoporučil, protože si s některými problémy z principu nemůže poradit. Trafa má až tenhle a jak vidíš, cena narostla výrazně.

http://eshop.prodance.cz/di-4000/d-91236/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pro tvoje použití nepokládám ale vůbec za žádný přínos mít DIboxy aktivní, signál z komba i z kláves nepotřebuje ani zesilovat ani nemá vysokou výstupní impedanci a aktivní elektronika akorát přidá šum, zkreslení a poruchovost, plus závislost na napájení. Jestli budeš potřebovat aktivní DIbox třeba pro snímač z basy, tak vol kvalitní, ne Behringera. Jeden kus BSS se dá zaplatit vždycky, když je skutečná potřeba. Nenahradí ho ani tucet Behringerů, nic ani přibližně podobného vůbec nemá v sortimentu, podobným vzhledem se nenech mýlit...

http://eshop.prodance.cz/ar-133/d-95088/" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.

Peca
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Peca » ned 29. dub 2012 20:00:37

Tak, a teď už jsem z toho ouplná jahoda :-D !
Hele, chápu, bez napájení, to by bylo super, nevěděl jsem, že se to dělá. Ten nabízenej Behringer taky není až tak drahej, ovšem má jen 4 páry. To bych musel koupit další pro kytaru. Ten poslední je asi super, ale musel bych jich koupit několik. Netisknu peníze, zvukařina mě živit nebude, copak není nějakej rozumnej kompromis? Toho Behringera DI800 mi kluci doporučili s tím, že je to rozumná volba za solidní peníze :) .
Někteří mi tady rozmlouvali i mix Behringer. Ale já jsem s ním moc spokojenej. Za ty peníze toho umí hodně, ovládání je kamarádský a je to "mazlík" :-). Tak já nevím :shock: ..... Původně jsem dibox chtěl obejít (ne ochcat) z neznalosti. Teď jsem pochopil, že to jinak nepůjde (sláva mi!), ale kruciš, jak najít kompromis pro amatéry? [-o<
Jsem stavař,architekt....taky ti pod zatravňovací tvárnice dopručím 80 čísel štěrků různých frakcí, protože se to tak má dělat....sám ovšem vím z praxe, že zatravňováky dávat rovnou na hlínu (pevný podklad a nepodkopat!)Pak to drží na věky, nezlomí se a necvičí s nimi mráz......
Nešlo by to takhle nějak a konkrétně? :D :D :D :D :D :D :D

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 21:02:22

Kompromis mezi linkovým trafem a galvanickým spojením neexistuje. Potřebuješ trafa, zatím pět kusů. V jakých mohou být krabičkách, aby to moc nestálo, jsem tu naprosto konkrétně napsal. Krabička bez trafa není ani alternativa ani kompromis, je jenom nadbytečná. Přiklad s druhým Behringerem jsem uváděl proto, abys pochopil, že se čtyřmi trafy už to stojí stejně, jako osm bez traf. Hodnotu a použitelnost udává trafo. Značka s tím nemá co dělat, ovšem Behringer skutečně nevyrábí nic, co by se jen vzdáleně přibližovalo AR133, tu ale zatím nepotřebuješ, možná někdy pro tu basu.

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » ned 29. dub 2012 21:56:31

Huberte zase tolik nestraš :D , pochopitelně jsou lepší DI boxy než DI800, taky jsou většinou podstatně dražší.

Rozhodně pokud je potřeba z nesymetrického vedeí udělat symetrické, případně zesílit, nebo utlumit signál. Tak DI800 je z těch povedenějších věcí od ULIho. A je to prostě adkvátní volba k ostatnímu aparátu. Pokud by měl třeba Midase, tak k tomu asi DI800 radit nebudem :D .

Mám ho, používám (klávesy, kytary, apod.) a nikdy jsem neměl nějaký problém, že by to ubližovalo nějak zvuku. Rovněž s tím neměl nikdy problém žádný z umělců. Pro porovnání mám ještě LA Audio Di2.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 22:40:02

Já nevím, jestli si rozumíme, tady nejde o značku, o zvukovou kvalitu, o spolehlivost atd. Ty jsou samozřejmě u Behringera dost pochybné, ale to jsou u ART taky a Sirus ani žádná značka není. Jenže on VŮBEC NEPOTŘEBUJE PODOBNÝ AKTIVNÍ DIBOX, tedy nepotřebuje hromádku operačních zesilovačů s konektory. Nepotřebuje nic zesilovat, pokud potřebuje tlumit, tak to tuplem nepotřebuje po utlumení ještě zesilovat atd. Potřebuje jenom ta trafa, protože ta symetrizují i galvanicky oddělují i sníží úroveň pro mikrofonní vstupy (kde je třeba) a také jim nevadí fantom. No a nepotřebují žádné napájení a jsou prakticky absolutně bezporuchová. A nejlevnější kus stojí asi tři stovky. Takže bych si přál snížit úroveň mlhy, ano ? Jestli v tomhle nebude jasno ani mezi námi, tak jak se v tom má vyznat nějaký stavař ? Tady by klidně mohl někdo začít obhajovat to původní řešení s nesymetrickým spojením po páráku a taky by mohl říkat "nikdy jsem s tím neměl problém a nikdo si nestěžoval" a mohl by mít pravdu. Jenže až skutečný problém bude, tak ho nevyřeší bez trafa, operák je v takovém případě na dvě věci. Kdyby všechno řešily operáky, tak se trafa už takových 30 let nevyráběla a nepoužívala (vím, jsem pamětník podobných snah, kdy se z profitechniky vyhazovala, aby je dneska všichni špendlíčkem vyhrabávali).
Prostě na připojení dvou kláves ve stereu a jednoho kytarového aparátu do stávajícího mixu přes párák jsou potřeba čtyři trafa 1:1 a jedno trafo cca 1:10 a příslušné kabely. To je nejekonomičtější a nejspolehlivější řešení. DI800 nic z toho plně nenahrazuje.
Možná je na to potřeba být elektrikář, ale myslím, že by i silnoproudař stačil, ti také vědí, co je oddělovací trafo :-)

H.M.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » ned 29. dub 2012 22:50:23

Někdy to nevysvětlíš: http://hudebniforum.cz/ozvucovani/brumy ... 29750.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 23:33:21

Já to napastuju ještě sem, protože je to tady taky potřeba:

http://prodance.cz/download/Propojovani ... te_110.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

H.M.

Pavel Sedlák
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Pavel Sedlák » pon 30. dub 2012 6:05:22

Je to jeden ze zásadních "dokumentů" =D>
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva

Peca
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Peca » pon 30. dub 2012 7:12:51

Ha ha ha ha háááááá ....... jsem děda mráz! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (Parafráze z Bobulí).

Já fakt nevím, poblém se zeměním nemám. Jediný místo kde jsem odstranil zemnící kolík je připojení nabíječky notebooku přes externí zvukovku do mixu. Páč to v tom chrčí a musím jet na baterky. Navíc, jedu pořád jen na baterky a tuhle "Rozdvojku" mám jen připrevenu jako stav nouze a počmáranou fixem, aby ji někdo nezapojil kam nemá. Každopádně jsem ji připojil jen na zkoušku, že to pomůže a odstraní šumění,v praxi jsem ji ještě nepoužil, snad ani nepoužiju.
Do vedení symetrického a nesymetrického nehrabu. Pokud to jde, nakupuju hotový kabely. Pokud nebylo vyhnutí, spájel jsem je doma, ale zapojení jsem si nechal posvětit ještě tady. Takže opatrně a precizně mikropájkou. Všechno mi funguje jak má a s vazbou mám problém jen v klasických případeh. (mikrofon před bednama, přebuzený vstup.....). Navíc každé zapojení hledám, nebo řeším tady.
Ale já chci to připojení přes dibox....no a jak to mám připojit, když se nedohodnou ani odborníci. Hoši, neurazte se....já tomu fakt nerozumím. Trafa dobrý, ale jsou drahý. Nechápu tomu ani za mák, ale pokud ten Behringer funguje "blahovi", proč by to nejelo mě. Mě je přece jedno, co je uvnitř. Bohatě mi stačí, když budu mít dobrej zvuk. Takže ani druhej odborník nemůže uznat, že ten Behringer může fungovat, nebo je to zásadní rozdíl v použití? Proč ten dibox tedy ten chlapík vyrábí? Jak jsem psal, mám mix Behringer se kterým jsem moc spokojený.....pro odborníka to zase může bejt srač.ka....chjo :|

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » pon 30. dub 2012 9:07:38

DI800 je aktivní DI Box bez traf, ale funguje a je adekvátní tvému stávajícímu vybavení.

Ale jako obvykle jsme trochu ujeli od původního jednoduchýho řešení. Na klávesy a kytaru stačí i pasivní DI Box, což je opravdu jen tráfko v krabičce s pár konektory a někdy přepínačem na odzemění. S poměrem 1:1 na klávesy a 1:10 na kytaru.
Někde na začátku tady pak padly odkazy na takovýhle krabičky asi po 300,-. No a s kvalitou to pak jde i úměrně s cenou nahoru.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Peca
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Peca » pon 30. dub 2012 9:38:46

Díky za vysvětlení :-) ,

jinými slovy, půjdu asi do týhle varianty. Páč tomu fakt nerozumím, poslední dotázek: Dá se to nějak přepínat, abych nastavil správné úrovně pro keyboardy a pro kytary? Můj případ raději popisuji: Kyeboardy do nástrojových vstupů 2xmono jack a kytary do mono vstupů XLR. Co mám pro tyto dva případy použít za nastavení?
Z předchozího jsem vyrozuměl, že tomuto zapojení nevadí phantomové napájení kondenz.mikrofonu.
Děkuji, jste super! =D> =D> =D>

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“