Keyboard a kytara do mixu přes párový kabel
-
- Reklama
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nepotřebuješ nejspíš nic přepínat, z kláves i z linkového výstupu komba nebo kytarového zesilovače (má něco takového - co to je zač ?) by měl jít signál v úrovni, se kterou si regulace zisku na mixu musí poradit. Samozřejmě za předpokladu, že ta trafa budou 1:1 a asi 1:10, jak jsem už psal. Mimochodem - to není tak, že já mám nějaký názor a Blaha má nějaký názor a ty se proto nemůžeš rozhodnout, jelikož je to 1:1. Jeho názor (že je na to Behringer DI800 vhodný) totiž zatím zastával pouze on sám, kdežto o trafech a diboxech s trafy nás tady psalo víc. Opakuju znova, že nejde v tomto případě o značku, ale o to, jestli tam budeš nebo nebo nebudeš mít galvanické oddělení. To se bez trafa nedá zařídit, že to trafo taky může symetrizovat a měnit úroveň, to už je spíš navíc. No a další bonus je to, že nepotřebuje napájet a je skoro bezporuchové.
Mimochodem - už jsi si všimnul, že Rane (to je dost významný výrobce elektroniky a operačních zesilovačů spotřebují mraky) v tom textu VŮBEC pro propojování asymetrických a symetrických zařízení neuvažuje žádné aktivní DIboxy typu DI800 ? Ono to samozřejmě jde do cesty zařadit, ale dokud není potřeba něco opravdu zesílit, tak to nemá velký smysl. Pokud aktivní, tak také s trafem (ovšem to je pochopitelně nejdražší).
H.M.
Mimochodem - už jsi si všimnul, že Rane (to je dost významný výrobce elektroniky a operačních zesilovačů spotřebují mraky) v tom textu VŮBEC pro propojování asymetrických a symetrických zařízení neuvažuje žádné aktivní DIboxy typu DI800 ? Ono to samozřejmě jde do cesty zařadit, ale dokud není potřeba něco opravdu zesílit, tak to nemá velký smysl. Pokud aktivní, tak také s trafem (ovšem to je pochopitelně nejdražší).
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Nekuchal jsem DI800, ale myslím si, že to bude stejné zapojení, jako je v DI20 - a to se doporučit nedá.
Opravdu to jenom symetrizuje, ale nic galvanicky neoddělí a navíc přibudou šumy a praskání...
Proč to Uli vyrábí ?
Asi ze stejného důvodu, proč v asijské tržnici najdeš adidasky za 1/10 ceny...
Kupujete si je, pokuď ano, opravdu se v nich cítíte stejně jako v originálech ?
Opravdu to jenom symetrizuje, ale nic galvanicky neoddělí a navíc přibudou šumy a praskání...
Proč to Uli vyrábí ?
Asi ze stejného důvodu, proč v asijské tržnici najdeš adidasky za 1/10 ceny...
Kupujete si je, pokuď ano, opravdu se v nich cítíte stejně jako v originálech ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem ho neměl rozkuchanej, na tohle by asi mohl odpovědět sledge.
Jinak v popisu je - Izolační transformátor na výstupu, tzn. že to asi nejspíš nějaký trafa mít bude.
Až budu mít víc času tak ho kuchnu a nafotím.
Ale ujišťuju tě, že šumy, praskání ani lupance se nekonají.
Jinak nejsem sám, kdo ho tu používá (stačí dát do hledání DI800)
.
Jinak v popisu je - Izolační transformátor na výstupu, tzn. že to asi nejspíš nějaký trafa mít bude.
Až budu mít víc času tak ho kuchnu a nafotím.
Ale ujišťuju tě, že šumy, praskání ani lupance se nekonají.
Jinak nejsem sám, kdo ho tu používá (stačí dát do hledání DI800)
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Nic takového tam není, naopak jasně píšou, co tam je. Myslím samozřejmě originál na stránkách výrobce, neručím za to, že to nějaký prodejce někde špatně přeložil, to se stává i nám. Mimochodem už pouhý zdravý selský rozum by ti mohl napovědět, že za tyhle peníze nejde sehnat na celém světě ani to trafo potřebných parametrů, natož vyrábět s nimi aktivní DIboxy. Absence zdravého rozumu a základů fyziky a ekonomie je ale mezi mezi zvukaři dost rozšířený problém, takže to rozhodně neber osobně 
Až to takhle začnou flákat i stavaři, tak to teprve bude hodně o hubu, baráky a mosty budou padat každou chvíli...
H.M.
Až to takhle začnou flákat i stavaři, tak to teprve bude hodně o hubu, baráky a mosty budou padat každou chvíli...
H.M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Neberu
Je možný, že je popis zkopírovaný z DI4000. Taky mě to zajímá, takže až budu mít chvilku vyhodím ho z RACKu, otevřu a nafotím.
To ale nemění nic na faktu, že to je ten z povedenějších ULIho výrobků, funguje a neškodí
.
A jak Uli umí šumět to vím přesně, mám ještě FBQ3102 a to je dobrej generátor šumu, ale zase se projevil až po přestavbě beden
.
Je možný, že je popis zkopírovaný z DI4000. Taky mě to zajímá, takže až budu mít chvilku vyhodím ho z RACKu, otevřu a nafotím.
To ale nemění nic na faktu, že to je ten z povedenějších ULIho výrobků, funguje a neškodí
A jak Uli umí šumět to vím přesně, mám ještě FBQ3102 a to je dobrej generátor šumu, ale zase se projevil až po přestavbě beden
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... podle toho co mam kamarady ve stavebnictvi tak to uz se deje, bohuzel. Vetsine z tech zodpovednych je z toho nevolno, ovsem tlak ze strany developeru a konkurence je pry nesmlouvavy.Zdeněk Prodance píše: Až to takhle začnou flákat i stavaři, tak to teprve bude hodně o hubu, baráky a mosty budou padat každou chvíli...
Jinak v DI800 trafo opravdu neni. Trafa jsou pokud vim v DI4000 (stejne zapojeni jako DI100) a samozrejme v krabickach DI400P, DI600P a ve dvoukanalove HD400 symetrizacni krabicce.
Naposledy upravil(a) safa dne pon 30. dub 2012 14:10:09, celkem upraveno 6 x.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Zdeněk Prodance
- Uživatel

Jo, spousta lidí si to nakoupila, protože pod tři stovky na kanál jim to připadalo hrozně ekonomické. Nějaké použití to jistě má, minimálně to umí zesilovat a má to poměrně vysokou vstupní impedanci. Jenže to nejsou věci, které jsou pro spojení kláves a nástrojového zesilovače s mixem potřeba. A když nejsou potřeba, tak je pasivní řešení s trafem mnohem lepší.
S tím čtením papírů jsem si teď taky naběh, ten mix vůbec nemá plynulý gain na stereo vstupech, pouze dvoupolohový přepínač. Nicméně na DIboxech taky víc než přepínač nebývá, takže to situaci nemění. Jedině kdyby se mělo z kytary jít do mixu přímo anebo až z reproduktorového výstupu komba, tak je potřeba ten jeden jednokanálový (?) DIbox tomuto požadavku přizpůsobit. Ovšem Peca zatím nic o nástrojovce nenapsal, takže nikdo z nás neví, co by bylo optimální. Toto jsou věci, které je potřeba řešit v první řadě a ne značky. Na ty dojde až je jasné, co to má dělat a kolik na to zbylo peněz.
H.M.
S tím čtením papírů jsem si teď taky naběh, ten mix vůbec nemá plynulý gain na stereo vstupech, pouze dvoupolohový přepínač. Nicméně na DIboxech taky víc než přepínač nebývá, takže to situaci nemění. Jedině kdyby se mělo z kytary jít do mixu přímo anebo až z reproduktorového výstupu komba, tak je potřeba ten jeden jednokanálový (?) DIbox tomuto požadavku přizpůsobit. Ovšem Peca zatím nic o nástrojovce nenapsal, takže nikdo z nás neví, co by bylo optimální. Toto jsou věci, které je potřeba řešit v první řadě a ne značky. Na ty dojde až je jasné, co to má dělat a kolik na to zbylo peněz.
H.M.
-
janek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
http://www.behringer.com/EN/Products/DI800.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; tretia odrazka:blaha píše:Neberu
Ultra-flat frequency response due to servo-balanced operation
Kamarádi moji, nevím co je nástrojovka.....kytaru teď bereme na výstupu z komba. Přemýšlel jsem i o mikrofonu ke kombu, ale raději to prozatím vzdávám. Taky nekradu, navíc díky současné situaci šly tržby dolu....prostě žně se nekonají.
Situace ve stavebnictví je taky tristní, proto už dost a dost dlouho provozuji velkoobchod se sklem a porcelánem. Projektování už nemám ani jako koníčka, není čas. Jen v zimě někdy projektám zubama dost dlouhý čas. Taky jsem nějaký čas pracoval jako statik....to je maso práce, když chtěli investoři všude šetřit. Musel bych počítat tak, aby to vyšlo a to je vždycky průser. No co už...ještě pár let a bude ze mě možná prostatik...to je mezi statikama něco jako viceprezident
.
No zpět, nejde mi o značku toho diboxu....jen za solidní peníze řeší moji situaci bez větších komplikací. A pokud mě někdo ujistí, že s ním nemá problém, jsem vděčen a třesu mu pomyslnou pravicí. Berte to prostě tak, že nikdy nebudu profi zvučit, to nechám odborníkům, tedy Vám co nám amatérům tady pomáháte nevyhořet a zachovat si za pultem jistou dávku důstojnosti!
Takže všem moc díky....budu se sem za Váma vždycky rád vracet. Práci čest, rukám klid!
Situace ve stavebnictví je taky tristní, proto už dost a dost dlouho provozuji velkoobchod se sklem a porcelánem. Projektování už nemám ani jako koníčka, není čas. Jen v zimě někdy projektám zubama dost dlouhý čas. Taky jsem nějaký čas pracoval jako statik....to je maso práce, když chtěli investoři všude šetřit. Musel bych počítat tak, aby to vyšlo a to je vždycky průser. No co už...ještě pár let a bude ze mě možná prostatik...to je mezi statikama něco jako viceprezident
No zpět, nejde mi o značku toho diboxu....jen za solidní peníze řeší moji situaci bez větších komplikací. A pokud mě někdo ujistí, že s ním nemá problém, jsem vděčen a třesu mu pomyslnou pravicí. Berte to prostě tak, že nikdy nebudu profi zvučit, to nechám odborníkům, tedy Vám co nám amatérům tady pomáháte nevyhořet a zachovat si za pultem jistou dávku důstojnosti!
Takže všem moc díky....budu se sem za Váma vždycky rád vracet. Práci čest, rukám klid!
Tak a je vymalováno - dnes jsem objednal párák 16+4, ovšem raději v délce ne 15m, ale 30m (vzpomenul jsem si, že nemám šetřit
). K tomu jsem vzal DI800 od přítele Behringera.
Takže ještě se ujistím: Když na konci páráku dám redukce pro klávesy z XLR na mono Jack, nebudu už potřebovat další dibox, abych ze symetrického signálu udělal zase nesymetrický? Koupil jsem přímé rukce, takže je nacpu přímo do nástrojových vstupů mixu?
Zjistil jsem ještě, že u tohoto mixu je výstup pro monitor(y) udělaný nahoře mixu a je Jack. Takže do páráku z mixu budu muset zase symetrizovat DiBoxem? No a na konci do aktivního odposlechu půjdu zase z páráku redukcí z XLR na Jack?
Pak už budu jen zvučit a zvučit........................
Takže ještě se ujistím: Když na konci páráku dám redukce pro klávesy z XLR na mono Jack, nebudu už potřebovat další dibox, abych ze symetrického signálu udělal zase nesymetrický? Koupil jsem přímé rukce, takže je nacpu přímo do nástrojových vstupů mixu?
Zjistil jsem ještě, že u tohoto mixu je výstup pro monitor(y) udělaný nahoře mixu a je Jack. Takže do páráku z mixu budu muset zase symetrizovat DiBoxem? No a na konci do aktivního odposlechu půjdu zase z páráku redukcí z XLR na Jack?
Pak už budu jen zvučit a zvučit........................
Jo a ty redukce XLR-Jack jsem koupil monofonní.....
-
vasekd
Jo a ty redukce XLR-Jack jsem koupil monofonní..... znáte to o tom házení perel?
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jack muže byt taky symetrický! Nastuduj v manuálu pultu, nesymetrickou reduktí si zase na začátku!
vasekd píše:Jo a ty redukce XLR-Jack jsem koupil monofonní..... znáte to o tom házení perel?
znam znam. bohuzel. komu neni rady ...
Listen... and enjoy the sound
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Špatně, protože ty ti ze symetrického vedení udělají opět nesymetrické a to po celé délce páráku, protože je tam prostě stínění propojené s pinem 3 (Ringem).Peca píše:Jo a ty redukce XLR-Jack jsem koupil monofonní.....
To ti nikdo neradil, i ta blbá redukce AH, kterou jsem odkazoval (nic moc) je 3 pinová.
To že je na pultu napsáno mono a je tam 6,3mm díra, neznamená, že ten konektor je nesymetrický.
A jak jsem psal zapomenout mono/stereo, ale symetrický/nesymetrický (balanced/unbalanced).