Plynulý přechod mezi dvěma DMX kontrolery
-
- Reklama
Zdar zvukaři (osvětlovači)
Nevíte, jestli existuje zařízení, které by dokázalo plynule přepínat mezi dvěma DMX kontrolery? Např., že bych si na jednom navolil nějakou scénu, na druhém jinou a pak mezi nimi plynule přepnout.
Předem dík
Nevíte, jestli existuje zařízení, které by dokázalo plynule přepínat mezi dvěma DMX kontrolery? Např., že bych si na jednom navolil nějakou scénu, na druhém jinou a pak mezi nimi plynule přepnout.
Předem dík
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To by chtělo trochu rozvýst, vč. typu kontrolerů apod.
Protože nejjednodužší je přepnout scénu přímo v kontroléru (pultu).
Protože nejjednodužší je přepnout scénu přímo v kontroléru (pultu).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Ano, je potřeba rozepsat co, proč a jak, už termín "plynule přepnout" je zavádějící, buď se dvě scény po nějakou dobu prolínají anebo se za nulovou dobu přepnou, mezi tím ještě je stav, kdy se některé kanály prolínají a některé přepnou (například pohyby zrcátek jsou plynulé změny polohy, kdežto barvy se vymění buď rychle nebo dokonce se zavřenou závěrkou). Běžně je toto součástí jednoho pultu a naopak mne teď nenapadá žádný externí "prolínač" dvou DMX, běžné mergery tuhle funkci myslím nemají. Navíc by se pak musela ručně ovládat tři zařízení, oba pulty a ještě "prolínač", což mi přijde nešikovné.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Návštěvník
On to hlavně můj pult nemá takovou funkci, mám pouze eurolite 192 operator, dělám pouze velmi amatérsky a tkový "prolínač" by se mi hodil.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

A ten druhý pult je co ? Nebo ty jsi myslel, že si něco má zapamatovat starou scénu z jednoho pultu a pak ji prolnout s novou scénou z téhož pultu ?? To je samozřejmě základní funkce snad každého skutečného světelného pultu, jakmile má scény, tak mezi nimi také přechází. Možná to chce jenom pořádně nastudovat návod...
H.M.
H.M.
-
Návštěvník
Mě šlo spíš abych na diskotéce moh mit na jednom pultu puštěnej program na světla, na druhym normal. Sviceni a měl to sviceni mezi skladbama a stacilo by přepnout na tom prolínači.
to podla mna musi ist spravit na tom jednom, (tiez sa s tim este musim niekedy pohrat...)
a ked nie tak si myslim, ze by stacil merger, niektore maju 3 mody a jeden z nich by mal bit prepinac medzi 2 pultami/pc
lenze ten merge stoji tolko co skoro vacsi pult tak mi to aj pripada neekonomicke,
ale najprv by som to skusal nastavit na tom jednom.
a ked nie tak si myslim, ze by stacil merger, niektore maju 3 mody a jeden z nich by mal bit prepinac medzi 2 pultami/pc
lenze ten merge stoji tolko co skoro vacsi pult tak mi to aj pripada neekonomicke,
ale najprv by som to skusal nastavit na tom jednom.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Já to stále nechápu, ty neumíš na tom stávajícím pultu "normálně rozsvítit" ? A co by měl být ten druhý pult, na kterém to umíš ? Samozřejmě merger umí spojit ovládání ze dvou mixů, ale ne libovolným způsobem a ten tvůj jsem třeba já zatím nenašel. Tedy aby se střídaly ve scénách za sebou jdoucích, používá se to z jiných důvodů. Navíc skutečně bude merger stát stejně a víc, než podobný hračkový pult. Možná by to chtělo popsat všechna světla a jak je těmi dvěma pulty míníš řídit, může pomoci jen změna kabeláže (dva oddělené DMX, každý se svým pultem) anebo výměna pultu za vhodnější.
H.M.
H.M.
Jenže na tomhle sr*či http://kytary.cz/eurolite-dmx-operator- ... /HN015803/" onclick="window.open(this.href);return false; se to dělá blbě...
-
Návštěvník
Čo sa na tom robí blbo? Definovať rôzne programy to vie, má to dokonca, ak sa nemýlim 6 chase, tak čo konkrétne to akože nevie? Je problém po skončení skladby prepnúť na iný program a potom zasa späť? Ak naozaj čakáš nejakú radu, tak skús PRESNE popísať celý scenár - svieti toto, chcem aby vtedy a vtedy svietlo toto... Takto sa nikam nedostaneme.