Dymostroj spôsobuje zaseknutie PC softwaru
-
- Reklama
-
vasekd
To se opravdu celej ten kombaj napájí 5V 500 mA z USB portu?
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Vzhledem k tomu, že podobných mlh jsou v provozu minimálně stovky, tak je sice nejspíš zdrojem problému pumpa a odrušení pomůže, ale stejně bych si myslel, že je prostě ten AA na hraně buď s možnostmi napájení přes USB anebo s citlivostí na rušení, případně obojím. Nevzpomínám si, že bychom někdy museli řešit podobný problém s naším zbožím a jeho kombinacemi, poptám se servisu, ale určitě to není běžné. Už z toho, že ani tady asi nikdy nebyl problém se samotnou výpočetní technikou (jen s konkrétní konzolí), se dá usuzovat, že je nějak divná.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No presne taketo mi dnes poradili v PC technike v jednom obchdnom centre - neveril som ani neveirm ze to pomoze ale kupim odskusam, pokial to nepomoze nevadi, doma to vyuzijem. Vlastne ide o co? Ze konzola ma nedostatok prudu a preto sa vypne? Alebo teda ze notebook nedokaze napajat konzolu?pavel2 píše:Ano, vypadá to na problém s napájením konzole.
Ne všechny počítače mají dostatečně dimenzovaný vnitřní zdroj pro bezproblémové napájení USB zařízení.
Je možné zkusit třeba tohle: http://www.alza.cz/edimax-eu-hb4m-d137408.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alza.cz/premiumcord-4-portovy-d249564.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Já používám několik roků Logitech H-UE5, ale ten se již neprodává.
Další možnost je zemnící "slúčka" - to taky určitě prověřit
Ako preverim slucku ked mi zavolaju tyzden pred tym ze mam ist hrat akciu...ako sa vobec da preverit slucka? Budu kukat na mna ze ci som prisiel z Marsu
Dnes mi volal elektrikar (zaniesol som mu rozvadzac aj dymostroj) ze v dymostroji pred tym pulznym magnetickym cerpadlom nasiel diodu a nerozumie preco tam je. Vysvetlil mi to ako pre debila asi takto: dymostroj a hlavne to cerpadlo ide na 220V striedavych, cerpadlo je pulzne magneticke a funguje na principe pulzovania - striedaveho napetia, dioda sposobuje to ze do cerpadla ide jednosmerny prud a tomu nechape preco to tak je, ze ci to nie je pricina, ze do cerpadla nejde cela sinusoida ale len polovica vlnovky - tak nejak mi to vysvetrlil dufam ze som to spravne popisal, aky je vas nazor? - MNE osobne je divne zeby od vyrobi do dymostroja dali suciastku ktora tam nepatri...
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

O té diodě jsem přece psal, ta nemůže překvapit nikoho, kdo už něco s mlhami dělal. Ať to neřeší a pěkně ji tam nechá (maximálně může ověřit, že je v pořádku 
H.M.
H.M.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A na "slúčku" si zadej do vyhledávání "zemní smyčka", to se tu bralo už několikrát.
Dozvěděl by jsi se, že se to řeší jinde než na síti u zákazníka. Je to jen na tvém přívodu, způsobu zapojení, a propojení přístrojů mezi sebou a to jak 220V tak audio a DMX signálem.
Dozvěděl by jsi se, že se to řeší jinde než na síti u zákazníka. Je to jen na tvém přívodu, způsobu zapojení, a propojení přístrojů mezi sebou a to jak 220V tak audio a DMX signálem.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme ze tu diodu tam nechame pretoze tam proste ma byt tak ako to tam dal vyrobca. Inak mimochodom keby ste ten dymostroj videli v nutri - uplna katastrofa, ta dioda ktoru spominam je len tak naletovana na kabli, ten spoj je taky hnusny ogrcany cele to bolo zatavene v takej ciernej stahovacej buzirke (ja by som to krajsie spravil a to som farmaceut), dalej je tam LEDka co osvetluje nadrzku na kvapalinu, LEDka je na plosaku a v plechu je vyvrtana diera aby sa svetlo dostalo k nadrzke - ta diera je ak keby to niekto len rucne vrtakom vyvrtal - farba opadnuta a take ostre nezabrusene hrany ma ta diera, fakt ako keby to niekto len tak dorobil, tento dymostroj si nikdy nekupujte, je to obycajny OEM cinsky vyrobok http://shop.danel.sk/dymostroje-penostr ... -fm-900-rc" onclick="window.open(this.href);return false;
Co sa tyka slucky tak pozrem sa este na to ci sa dozviem nieco nove.
Este chcem premerat vsetky tie EURO snury ci je faza tam kde ma byt, lebo som nasiel dole na fore temu ze boli prehodene fazy...
Co sa tyka slucky tak pozrem sa este na to ci sa dozviem nieco nove.
Este chcem premerat vsetky tie EURO snury ci je faza tam kde ma byt, lebo som nasiel dole na fore temu ze boli prehodene fazy...
2x RCF ART 412A mk2, 1x RCF ART 310A mk3, 1x Sennheiser XSW35, 2x ADJ Stinger star, 4x Eurolite LED PAR, Pioneer DDJ SZ.
No a ten software, co je v logu pred seknutim, co je v core dump apod. ? Treba ti diky nejakemu zaruseni chcipne nekde v obsluze interuptu USB driveru nebo tak neco. Ono nejak neni normalni aby se seklo PC nebo SW jen kvuli nejakemu ruseni......
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vies co teraz som hral oslavu stavanie maja u nas na dedine vonku, nemasl som dymostroj lebo sak naco aj vonku...Frenk píše:No a ten software, co je v logu pred seknutim, co je v core dump apod. ? Treba ti diky nejakemu zaruseni chcipne nekde v obsluze interuptu USB driveru nebo tak neco. Ono nejak neni normalni aby se seklo PC nebo SW jen kvuli nejakemu ruseni......
Pozapajal som vsetko (aj svetla) a hral som, lenze bolo este svetlo tak si vravim ze svetla (LEDkove) vypnem a zapnem to az vecer ked bude tma...
Ako som vytiahol zo zasuvky to LED svetlo (nema vypinac) tak sa mi to zaseklo !!!!!!
Cize nerobi to len dymostroj ako som si na zaciatku myslel!
Tak teraz uz vazne neviem. Asi vzniknute prepetie nahlym odpojenim svetla (aj ked to LED svetlo ma pomerne malicku wataz-vykon, American DJ REVO 3) sposobuje zaseknutei softu...
Takze co? Vyriesil by to UPSkovy zdroj alebo by stacila len prepetova zasuvka?
Akoze skusat a skusat a raz hento a raz tamto - to sa mi nepaci, potrebujem RAZNE riesenie, nechcem byt DJ ktory je znamy tym ze sa mu vypina aparat...
No vsechno hezké, ale na otázku jsi neodpoveděl, a bohužel křištalova koule se mi uz rozbila
. UPS může možná pomoct, ale asi by měla být online pro tento případ. Přepěťová zásuvka je obvykle pouze varistor, nikoliv nějaký filtr.
Never ask FOH sound engeener "Are you DJ?" because he can kill you....
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

A co takhle vyzkoušet aspoň jiný kus té "konzole" anebo úplně jinou ? Jestli je prostě z nějakého důvodu extremně citlivá na kdejaké rušení, tak můžeš provést se zbytkem aparátu cokoli a stejně nikdy nezaručíš, že se to nekousne. Každý problém se nejlépe odstraňuje tam, kde jeho hlavní příčina, ne kde jsou všechny možné spouštěcí impulsy.
H.M.
H.M.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No konzolu inu skusat nemusim, mam na to viacero dovodov:
- na jednom dalsom nemenovanom fore som nasiel tento isty problem ale pri konzole Denon MC6000, dalsi pri Numark Mix Track a este pri jednej ale nazov uz neviem, mne to pride ze to je asi nejaka ,,vysada,, tych konzol.
BOHUZIAL
ale nikde nikto nenapisal ze ako to vyriesil, odpisal som ze mam podobny problem a ze ako ho vyriesili ale zatial bez odozvy, niekto tam ale podotkol ze sa mu zda ze toto robia konzoli ktore su kovove (moja je cela kovova) no a hlavne sa napaja na dva koliky do zasuvky, co ked by nahodou pomohlo na srob GND co je na ukostrenie gramcov dat kabel a druhy koniec na kolik v zasuvke?
Dalsi clovek tam suverejne napisal ze urcite je to tym ze notebook sa napaja cez ,,tri koliky,, a nie cez dva - no ale to je blbost zeby to v tom bolo, mne to robi aj ked notebook ide na baterky
Zatial pockam do soboty, v sobotu budem mat v rozvadzaci uz nejake prepetove ochrany, nejaky MKT kondenzator TRANSIL a este nejake suciastky - neviem ake, ani neviem ci som tieto spravne pomenoval
smejem sa tu ale najradsej by som plakal lebo uz som zufali, terminy stanovene a ked si predstavim ze to bude robit dalej tak neviem
Skusim v tom VDJ pozret tie logy a skusim ich sem upnut mozno z toho nieco vycitate, zatial nebol cas na to.
Dnes uz som normalne na jednej inzertnej stranke uz hladal nejake pioneeri cdj400 a tomu podobne masiny, uz ma ta konzola fakt stve.
- na jednom dalsom nemenovanom fore som nasiel tento isty problem ale pri konzole Denon MC6000, dalsi pri Numark Mix Track a este pri jednej ale nazov uz neviem, mne to pride ze to je asi nejaka ,,vysada,, tych konzol.
BOHUZIAL
Dalsi clovek tam suverejne napisal ze urcite je to tym ze notebook sa napaja cez ,,tri koliky,, a nie cez dva - no ale to je blbost zeby to v tom bolo, mne to robi aj ked notebook ide na baterky
Zatial pockam do soboty, v sobotu budem mat v rozvadzaci uz nejake prepetove ochrany, nejaky MKT kondenzator TRANSIL a este nejake suciastky - neviem ake, ani neviem ci som tieto spravne pomenoval
Skusim v tom VDJ pozret tie logy a skusim ich sem upnut mozno z toho nieco vycitate, zatial nebol cas na to.
Dnes uz som normalne na jednej inzertnej stranke uz hladal nejake pioneeri cdj400 a tomu podobne masiny, uz ma ta konzola fakt stve.
Taková technická otázka, neplatí náhodou dle nějaké normy povinnost, že pokud je na povrchu el. přístroje vodivá plocha (kov), musí být tato plocha uzemněna na kolík zásuvky? Já měl za to, že tomu tak je.
Žijem, pijem, tancujem! Jsem velký a tvrdohlavý!
Ne, to není pravda.
Záleží na izolacích, napětích a řadě dalších věcí. Pro info existují povolené zařízení Třídy I, II a III. Uzemňuje se jen třída jedna, protože má jen jednoduchou izolaci. Více viz samostudium...
Záleží na izolacích, napětích a řadě dalších věcí. Pro info existují povolené zařízení Třídy I, II a III. Uzemňuje se jen třída jedna, protože má jen jednoduchou izolaci. Více viz samostudium...
1) Audiopro s.r.o. - servis, instalace, akustika, podpora: http://www.audiopro.cz
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
2) Práce všeho druhu (měření, vývoj, poradenství,...)
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To snad nemyslíš vážně, že když jsi brouzdáním na celém světě na internetu našel, že někdo měl podobné problémy s výrobkem X, Y a Z, tak tvůj výrobek Q rozhodně nemůže být příčinou ??? My kromě výrobků X prodáváme taky podobné výrobky R, S, T a nemůžu si vybavit, že by se někdy podobné potíže, jaké máš ty s Q, musely řešit. Takže podle mne je Q podezřelý a ne že ne. Pochopitelně ti přeju, aby se to povedlo instalací těch prvků do silnoproudu eliminovat, ale jestli je příčina jinde, tak výsledkem bude jen dobrý pocit, že máš silnoproud v nadstandardu a možná menší počet výpadků.
H.M.
H.M.
-
DJ Rodrigez
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, prepac ze neskoro odpisujem nebol cas....neviem ci to tak musi byt ze to ma byt na kolik uzemnene, kazdopadne ta konzola je zelezna a asi by to malo byt uzemnene, ale prisiel som na novu vec co sa tyka mojho problemu, docitas sa nizsie (prosim pozri si to lebo potrebujem dalsi navrh ako dalej)kalfar píše:Taková technická otázka, neplatí náhodou dle nějaké normy povinnost, že pokud je na povrchu el. přístroje vodivá plocha (kov), musí být tato plocha uzemněna na kolík zásuvky? Já měl za to, že tomu tak je.