Stačí mě jen jeden DMX?

• Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
medvěd j

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od medvěd j » čtv 26. dub 2012 23:35:43

Zdravím Vás, potřebuji radu - Mám DMX řízený strobo a má DVA DMX kanály - Rychlost - jas (intenzita), intenzitu nepotřebuji reguloval pouze rychlost a tak mě to na pultíku zabírá jednu šavli zbytečně - dá se toto nějak odstranit jednoduše vyřešit- Děkuji

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od gabluk » pát 27. dub 2012 6:32:14

Jak na kterem pultu. Na vetsine tech levnych ne. Obcas maji jen premapovani savli, tak by se dal posunout nekam dozadu.

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Jakub M » pát 27. dub 2012 6:51:54

neviem čo si predstavuješ pod pojmom odstrániť, no každopádne treba pre funkciu stroboskopu aj šablu s intenzitou, nakoľko pri "0" hodnote kanálu bude aj intenzita nulová. Nedá sa teda ovládať stroboskop len jednou šablou, najprv musíš vytiahnuť hore intenzitu a tá ťa potom už nebude zaujímať. Ak nemá pult dostatočný počet kanálov, tak hold smola. Ak má, tak si to namapuj niekde na rozhranie dvoch baniek, nech ťa potom tá intenzita neotravuje a poslednú šablu budeš mať práve rýchlosť zábleskov.
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » ned 29. dub 2012 21:09:29

Opět to samé, napiš nebo radši dej odkaz na konkrétní modely stroboskopu i pultu, řešení je na tom závislé, neexistuje jedno univerzální pro všechny případy.

H.M.

medvěd j

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od medvěd j » ned 29. dub 2012 23:48:01

Ahoj děkuji všem za možné rady ale už je to vyřešené - nic moc ale funguje pro daný účel. Rozebrat - napájet delší kabel a je to funkční ale neee uplně podle toho jaká byla představa - vše začalo dlouhým vybíráním a navrhováním osvětlení. Mám to jen jako zálibu pro obec (dětské akce a den matek a čerodějnice aj.) po inzerátech jsem koupil Par 56 asi 20ks nějaký ten lepší PAR s čočkami a mám několik paprskáčů od TRIX (koupil jsem si ovládání 0-10V) cha cha a naletoval Jacky a krásně to funguje no a k těm PARkám jsem dostal Stroboskop Eurolite 2700DMX a tak jsem to tak nějak vymýšlel a počítal a objevil jsem eurolite Eurolite CLX-16 DMX a tam se mě líbla REGULACE AUDIO jak psali a tak jsem teĎ před čerodkama objednal a ejhle!!!!!! ono to má 16 kanálů ale 8 regulovatelných a 8 jen jen jen spínacích a proto jsem byl v P . . . . Potřeboval jsem nahonem zpustit 2x dimeri a strobo s tak jsem to naletoval jakjsem napsal. Zítra bude premiéééééra s pozdravem Jirka

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Tomáš » pon 30. dub 2012 9:01:44

tak teraz som z toho "jelen" ako si to spravil? #-o

gabluk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od gabluk » pon 30. dub 2012 13:38:41

Ve vsi ucte. Na mne to pusobi spise jako placani.

Jakub M
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Jakub M » úte 01. kvě 2012 20:15:22

Nápodobne, zdá sa mi, že v podstate ani nevieš čo sám chceš ... prečítal som to raz a je to zlátanina, ani som to nemal chuť lúštiť, bez čiarok, bez členenia viet.
NetLas s.r.o.
- Laserové systémy, vývoj v oblasti elektroniky a automatizácie
- Montáž, údržba a servis elektroniky, webové a IT riešenia

medvěd j

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od medvěd j » pát 04. kvě 2012 22:02:40

Pokus o vysvětlenou. Koupil jsem si několik PAR 56 a dva dimery. Paprskové efekty TRIX doublemoon. K tomu jsem dostal strobo DMX 2700 Eurolite. Potřeboval jsem to nějak ovládat. Po půl roce jsem si vytipoval a podle prodejce vybral Eurolite CLX-16 DMX a naplánoval si světelný park. Honem honem jsme ovladač zakoupil a rozbalil a při čtení návodu jsem už věděl že je to špatné - tam se psalo že 9 . 16 jsou pouze spínací kanály. Co jsem měl tedy jiného udělat nežli zapojit na 1-8 fadej Dimery a kam strobo?? Tak jsem se dotazoval jak to provést atd. Proto jsem to udělal tak jak jsem psal. Trix řídím ANALOG samostatně a vcelku mě to vyhovuje.
S pozdravem.

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pát 04. kvě 2012 22:21:41

http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... _fr_es.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Já tedy nevím, ty ho máš ještě s analogovým ovládáním ? Tady jasně píšou, že bez DMX to nejde...
Tohle jsou přesně ty věci, které potřebuje vědět každý, kdo má něco poradit, jinak se v tom plácá víc jak ty, který to máš aspoň před sebou.

Aha, teď jsem to dočetl, strobo DMX a Trix analogem. Jenže to máš to samé, každý bychom museli hledat ještě jestli má analog Trix, chce to napsat tyhle věci hned :-)

H.M.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od blaha » pát 04. kvě 2012 22:37:54

Aha, takže po hromadě příspěvků jsme se dozvěděli, že přes DMX potřebuješ ovládat 2 4kanálové dimmery na kterých jsou PAR56ky a k tomu stroboskop (ten má tuším 2 kanály).
Na to máš pult, který umí stmívat pouze prvních 8 kanálů a dalších 8 pouze spínat.

Aniž by jsi investoval korunu máš namátkou několik možností:

1. PARy provozovat v režimu zapnuto vypnuto na kanálech 9-16, a třeba na 1 a 2 mít stroboskop.

2. Na 1 a 2 stroboskop, na 3-6 dimmer 1 i 2, půjdou vždy 2 větla stejně.

3. 1,2 strobo, 3-6 dimmer 1, 5-8 dimmer 2, na kanálech 3,4,7,8 půjdou světla samostatně, na kanálech 5 a 6 pak dvě souběžně.

Jiná varianta, krom variací těchto třech mě nenapadá, pokud si nevybereš, pak výměna pultu, třeba GLP Light Operator 24, ten umí dokonce i prolínání těch dvou přednastavených scén. Nebo koupit USB-DMX převodník a řídit to počítačem.

Mimochodem i na tohle se moje křišťálová koule zapotila :D .
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od Tomáš » pát 04. kvě 2012 22:59:39

akoze ja som nepochopil preco ma tu druhu 8 (B)
ako spinac
podla obrazkov mi to pripada podobne ako na tych 192kach od eurolite a podobnym :(
A inac sak to ma cnu podobnu ako oni,
si mozno mal radsej kupit ten 192 ale radsej by som odporucil iny napr. Elation

medvěd j

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od medvěd j » sob 05. kvě 2012 6:41:15

No to jsou sice možnosti ale potom pokud zapojím strobo kamkoliv tak se nedá využít automat, scény a hlavně audio pro které jsem toto koupil, protože to nemá 2 banky aby se strobo dal ovládat samostatně - no asi vše bylo špatně v tom že prodejce říkal že tento pultíl ještě nikdy neměl v ruce a tak se pouze domníval tak jako já že to má 2x 8 kanálů. No nic - je to opravdu na záměnu ovladače.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od blaha » sob 05. kvě 2012 8:56:29

Co to plácáš za nesmysly :shock: .

Přečti si prosím nejdřív vlákno o DMX ať vůbec víš jak to funguje.

V kostce každému světlu potřebuješ přiřadit nějakou DMX adresu, na té + případně následujících (podle počtu kanálů) se to ovládá.
Ty potřebuješ na strobo kanály regulovatelné, na světla buď taky, nebo pokud řešíš svítí/nesvítí tak jen pouze spínané. To ten pult umí

No a pak jsou programy/scény, které si těm světlům nastavíš a přepínáš si mezi nima (tuším, že ten pult jich má 30).

No a do třetice určitě půjde audiem tyto programy měnit.

Takže znova na začátek, nastudovat si jak funguje DMX, nastudovat si trochu manuál od pultu, správně naswtchovat světla a nebýt líný si na něm něco naprogramovat.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

medvěd j

Stačí mě jen jeden DMX?

Příspěvek od medvěd j » sob 05. kvě 2012 20:41:26

Někdo nechápe DMX a někdo podstatu ovladače. Ale pokud myslíš že umíš tak ti ten pult přivezu (do jaráku to není tak daleko) a ukážeš mě co vymyslíš - jen začni přemýšlet jak asi bude fungovat strobo v AUTOMATU nebo AUDIOSIGNáLEM. Pokud znáš tak si hravě poradíš jak součastně spusti automat aby kanály na strobu smysluplně fungovaly. To je blbost viď!!!! Opakuji znovu a naposled - před objednáním mě prodejce ujišťoval že to má dvě přepínatelné banky, to znamenalo podle mé představy 1až 8 dva kusy Dimer a 9 až 16 strobo 2ks bod.reflektoru, aj..
Funkce - 1 až 8 Ovládání zvukem nebo automatem. 9 až 16 dle potřeby. Nerozumím ti co je špatně a čemu říkáš, že nerozumím DMX? (podle které věty) Myslím že kdyby jsi napsal že jsem zakoupil nevhodný ovladač tak jako to tu už zaznělo tak to bylo vyřešené.

Odpovědět

Zpět na „Světelné pulty, kontrolery, DMX...“