Srovnání externích zvukovek

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
chudoba
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od chudoba »

Vybírám zvukovku do malého studia. Používám cubase LE 4. Chci mít aspoň 8 vstupů XLR s phantomem. našel jsem tyto možnosti M-Audio ProFire 2626 , Mackie Onyx Blackbird , Saffire PRO 40 .
Jak jsou na tom kvalitativně zvukově tyto stroje? pokud znáte ještě něco v podobné kategorii tak napište.
Díky moc
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Doplnil bych Motu 828 mk3 Hybrid + třeba ADA8000. (celkem analogově 10x MIC IN + 8x LINE IN, 18x LINE OUT, + možnost přidání ještě jednoho ADA8000 8+8).

Je sice trochu cenově nad Profire2626, ale přináší toho dost navíc od kvality zvuku, přes možnosti mixáže, připojení FW nebo USB, až po přiřazení funkce "blbé" PC zvukovky, kdy se chová jako 5.1 nebo 7.1 zvukovka, což třeba Profire neumí.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nezazněl tu ještě třeba i Presonus AudioBox nebo FireStudio.

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC
Akrij Kenumis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Akrij Kenumis »

blaha: Profire samozřejmě umí 5:1..řešil jsem to před rokem do jedné istalace....důležité je používat takový přehrávač, který podporuje asio drivery!

Důležitý je jestli chceš Firevire nebo usb, jak psal bláha Motu 828 mkIII je hybridní karta(má jak usb tak i FW)

jinak profire a saffire jsou v podstatě srovnatelné, co se týče ovládání a matrixu. Mě osobně se víc líbí preampy ve focusritu...
Mydlovary SOUND
I
I I
I III I
I I
I
chudoba
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od chudoba »

Asi víc chci firewire (stabilita ....). No našel jsem za dobrou cenu i motu 896 mk3 tak nakonec půjdu možná do toho. Jak jsem pochopil motu je o dost lepší než ti dalši výrobci. Je to tak správně?

p.s: Co je to matrix?
Fyla
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Fyla »

Na windowsech bych teda firewire za metu stability moc nepovazoval...
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Na windowsech bych teda firewire za metu stability moc nepovazoval...
Jo může bejt problém s kompatibilitou, na mým Dellu XPS 1330, mám třeba řadič od Ricohu a ten mi tu Motu vůbec nenabral, ale zrovna tak mi ji nenabrala USB3.0 karta v ExpressCard slotu.

Zato mi spolehlivě běhá přes USB2.0, a to jsem už nahrával 26 kanálů najednou (mám k tomu ještě 2 převodníky RME ADI8 DS.
blaha: Profire samozřejmě umí 5.1..řešil jsem to před rokem do jedné istalace....důležité je používat takový přehrávač, který podporuje asio drivery!
Tak, a to právě neumí ani VLC Player ve kterým promítám (umí mi udělat playlist Trailery, reklama, film, z různejch formátů, akorát ho neumí uložit :( ). Neumí to ani Power DVD, což by byl asi problém u BR médií (v budoucnu, zatím jedem z DVD).
U Motu mi to teda taky chvilku dalo, ale nakonec jsem to našel, klasicky jsem to měl před očima celou dobu, ale člověk má tendenci to řešit nějak složitějc. Stačilo v základním nastavení ovladače zrušit zobrazovat po párech a v CueMixu nastavit 5.1. Jenže jsem ještě řešil problém se synchronizací přes ADAT (propuštělo mi to el. bordel), nakonec to vyřešilo propojení přes WorldClock a je po problému.
Ale toto je OT, kdyžtak můžem diskutovat tady: zvukova-technika-prislusenstvi/m-audio- ... hilit=motu" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
chudoba
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od chudoba »

Fyla píše:Na windowsech bych teda firewire za metu stability moc nepovazoval...
budu používat mac mini s 8gb ram. Ale jak hodnotíte motu 896. a Co je matrix?
Jose1
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jose1 »

Matrix - obecně....zařízení, které umí signál z jakéhokoliv vstupu, poslat podle volby uživatele, do jakéhokoliv výstupu.
Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“